شناسهٔ خبر: 36233465 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز قدیمی | لینک خبر

حمد بن جاسم: شورای همکاری طرح ایران را جدی بگیرد

"حمد بن جاسم آل ثانی" نخست وزیر پیشین قطر خطاب به سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تاکید کرد، پیام های ایران برای گفت وگو با نظارت سازمان ملل باید به طور جدی در شورای همکاری بررسی شود، چرا که این فرصت ممکن است، در آینده تکرار نشود.

صاحب‌خبر -
وی در همین ارتباط با انتشار توئیتی افزود، اگر در آینده توافقی میان ایران و آمریکا صورت بگیرد، در آن صورت دیگر این مساله - گفت و گوی ایران و کشورهای عربی -  برای تهران ضروری نخواهد بود و چه بسا دیگر در آن زمان فرصت گفت و گو فراهم نشود.
اظهار نظر اخیر آل ثانی ۶۰ ساله با ۲۱ سال سابقه فعالیت سیاسی به عنوان وزیرخارجه و نخست وزیر قطر به دنبال سفر هفته گذشته "محمدجواد ظریف" وزیر خارجه ایران به دوحه برای شرکت در "کنفرانس امنیتی" و دعوت دوباره کشورهای منطقه خلیج فارس به ابتکار اعتماد سازی میان یکدیگر و "طرح صلح هرمز" در مصاحبه با شبکه "الجزیره" صورت می گیرد.
 
"حسن روحانی" رییس جمهوری اسلامی ایران مهر ماه ۱۳۹۸ در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: بنا به مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به " ائتلافِ امید " یعنی " ابتکار صلح هرمز" دعوت می کنم.
 
رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه هدف «ائتلاف امید» ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه خلیج فارس و تفاهم متقابل و روابط صلح‌آمیز و دوستانه میان آنها است، ابراز داشت: این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را دربر می‌گیرد.
 
ارایه طرح صلح هرمز از سوی جمهوری اسلامی ایران به شش کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس به دنبال افزایش تنش ها در این منطقه مهم و راهبردی در ماه های اخیر صورت گرفت. حضور نظامی و دخالت کشورهای بیگانه و خارج از منطقه به خصوص آمریکا عامل اصلی برهم خوردن نظم و امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز شده است. طرح صلح رییس جمهوری اسلامی ایران با هدف تامین امنیت و ثبات منطقه از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس با همکاری مهم ترین کشور شمالی آن یعنی ایران، ارایه شده است.
 
 
 
وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در منطقه خلیج فارس و کشورهای پیرامون آن که از آن به عنوان "هارتلند" انرژی جهان نام برده می شود، موجب شده تا ایران با توجه به موقعیت و جایگاه خود در این منطقه، چنین طرحی را برای حل مسایل و مشکلات موجود در آن ارایه دهد. کوتاهی و ناپختگی برخی کشورهای منطقه نیز از عوامل حضور و دخالت قدرتهای بیگانه در منطقه راهبردی و مهم خلیج فارس و تنگه هرمز بوده است .
 
اصولا یکی از علت های اصلی بروز مشکلات و اختلافات در منطقه خلیج فارس به خاطر حضور و سیاست های تفرقه افکنانه برخی قدرت های فرامنطقه ای است که تنها راه تامین و ادامه منافع، فروش سلاح های خود و بازگرداندن درآمدهای نفتی منطقه را در چنین اختلافاتی دنبال می کنند و اجازه نمی دهند تا کشورهای منطقه خود راسا در کنار یکدیگر مشکلات را حل کرده و به دور از برخی تنش ها به حیات عادی خود ادامه دهند.

برچسب‌ها:

نظر شما