شناسهٔ خبر: 36061829 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه:

پس از دستگیری زم، دستگیری جدیدی نداشتیم

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- پس از دستگیری روح الله زم، دستگیری جدیدی نداریم، افراد و جریان‌های سیاسی انگشت اتهام به سمت یکدیگر نشانه نروند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خبر دستگیری تعدادی از عوامل روح الله زم و سازمان‌ها و دستگاه‌ها و نهاد ریاست جمهوری و دستگاه قضا را تایید می‌کنید؟ افزود: قبل از پاسخ به این سوال از اقدام هوشمندانه، دقیق، اطلاعاتی و عملیات فریبی که سربازان گمنام امام زمان و سازمان اطلاعات سپاه انجام دادند؛ تشکر می‌کنم؛ هم کسی را که تحت حمایت سرویس‌های کشور‌های مختلف بود، مدیریت کردند و هم سرویس‌های حامی او را توانستند مدیریت کنند.
وی گفت: تا امروز غیر از روح الله زم، فرد دیگری از بخش‌های مختلف چه در دولت و چه قوه قضاییه و جا‌های دیگر بازداشت نشده است؛ بی جهت گمانه زنی نشود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: توصیه ما به افراد و جریان‌های سیاسی این است که انگشت اتهام به سمت یکدیگر نشانه نروند و اجازه دهند دستگاه‌های امنیتی و قضایی بررسی‌های دقیق و فنی را انجام دهند.
آقای اسماعیلی گفت: اطلاعات بسیار ارزشمندی در این حوزه به دست آورده ایم، اما پس از دستگیری روح الله زم دستگیری جدیدی نداشته ایم.
وی افزود: البته در مستندی که با عنوان ایستگاه پایانی دروغ سال گذشته پخش شد، در آن فرآیند افرادی دستگیر شده بودند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: به همه فریب خوردگان که با اعتماد به سرویس‌های بیگانه اقداماتی علیه مردم، کشور، نظام و انقلاب انجام می‌دهند؛ هشدار می‌دهیم که به حمایت دولت‌های خارجی و سرویس‌های اطلاعاتی دلگرم نباشند و از این دستگیری درس عبرت بگیرند و بدانند سرویس‌های بیگانه قابل اعتماد نیستند.
آقای اسماعیلی افزود: همان طور که ما پهپاد رادارگریز دشمن را در آسمان منهدم کردیم، در عرصه بین الملل نیز افراد وابسته به سرویس‌های بیگانه و خود سرویس‌ها را مدیریت می‌کنیم.
وی گفت: این‌ها قابل اعتماد نیستند، افراد با ریسمان پوسیده دولت‌های خارجی و سرویس‌های اطلاعاتی آن‌ها خودشان را به چاه نیندازند و به فکر نجات خود و بازگشت به آغوش ملت، کشور و نظام باشند و الا سرنوشتی مشابه زم در انتظار آنهاست؛ زم، فرد بزرگ آن‌ها بود که به دام افتاد و برخورد با بقیه آسان‌تر است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: آن‌ها که به اعمال خرابکارانه در حوزه رسانه، مطبوعات و جنگ روانی می‌پردازند، عذرخواهی و اعلام اشتباه کنند.
آقای اسماعیلی خطاب به مرتبطان داخلی زم گفت: اطلاعات ما ارزشمند است و اینکه چگونه از این اطلاعات هم بهره برداری کنیم، مدیریت شده است؛ فریب خوردگان داخلی از اشتباهات خود دست بردارند و برای برچیده شدن زنجیره نفوذ، به سلامت جامعه و کشور کمک کنند که از ارفاق‌های قانونی بهره‌مند خواهند شد.
 
بازگشت 7 هزار میلیارد تومان به خزانه دولت
سخنگوی قوه قضائیه:در رسیدگی به 91 فقره پرونده فساد اقتصادی و اجرای حکم 7 هزار میلیارد تومان وجه نقد و جزای نقدی به خزانه دولت و بانک‌ها برگردانده شد.
آقای غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری افزود: در راستای اجرای احکام دادسرای رسیدگی به جرایم اقتصادی در خصوص 91 فقره پرونده‌ 6 هزار و 937 میلیارد و 412 میلیون و 244 هزار تومان وجه نقد به خزانه و بانک‌ها برگشت داده شده است.
وی گفت: 87 میلیون و 836 هزار و 337 یورو نیز به خزانه و بخش‌های ذیربط برگردانده شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: همچنین 12 میلیون و 903 هزار و 543 دلار و 294 میلیون و 303 هزار و 147 درهم امارات نیز به خزانه استرداد شده است.
اسماعیلی گفت: در واقع ما فقط در یک ناحیه تهران و در رسیدگی به 91 پرونده و اجرای حکم‌ها توانستیم از متهمان و محکومان این مبلغ را وصول کنیم.
 
مستندات پرونده حسین فریدون کافی بوده است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: مستندات و مدارک مورد نیاز در پرونده حسین فریدون برای قضات صادر کننده رای، کافی بوده است.
در نشست خبری غلامحسین اسماعیلی خبرنگاری پرسید حکم حسین فریدون اخیرا صادر و روانه زندان شده است، اما قبل از ورود به زندان مدعی شده است که این مستندات پرونده طبق شنود از دفتر رئیس جمهور صورت گرفته و ضمن اینکه افراد دیگری در این پرونده بودند آیا حکم آن‌ها نیز صادر شده است یا خیر؟.
اقای اسماعیلی هم گفت: حکم ایشان صادر شده و در حال اجراست ضمن اینکه در فرآیند قضایی داشتن نسبت خانوادگی با اشخاص، مقامات و احزاب رسمی و قانونی نه امتیاز محسوب می‌شود و نه اینکه مانعی برای رسیدگی قانونی پرونده هاست.
وی ادامه داد: در پرونده حسین فریدون؛ دلایل، مدارک و مستندات از منظر قضات رسیدگی کننده به این پرونده کافی بوده است ضمن اینکه این پرونده در مراحل مختلف قضایی رسیدگی شده و در فرآیند رسیدگی در مراحل مختلف قضایی 10 نفر قاضی رای و نظر قضایی دادند، بنابراین از نظر قضات رسیدگی کننده دلایل کافی در پرونده وجود دارد ضمن اینکه برخی از متهمان اغرار دارند که هم مستندات مکتوب و هم مستندات قانونی و حقوقی در این خصوص وجود دارد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: بنابراین بر این اساس، رای صادر شده و فارغ از هر گونه شائبه‌ای بوده است.
آقای اسماعیلی گفت: این پرونده متهمان متعددی داشته که معمولا این گونه است (رسانه‌ها و مردم) نسبت به برخی از افراد حساسیت دارند، چرا که امروز پرونده‌ها و متهمان زیادی داریم، اما مورد سوال شما خبرنگاران و رسانه‌ها نیست.
وی افزود: در همین پرونده نسبت به 7 نفر دیگر در دادگاه بدوی رای صادر شد که 2 نفر از آن‌ها در همان دادگاه بدوی حکم برائت داده شد و 5 نفر را محکوم کردند که در دادگاه تجدید نظر نیز یک نفر از آن 5 نفر حکم برائت داده شده و حکم 4 نفر دیگر تایید شد، در واقع در دادگاه تجدید نظر حکم 2 نفر را بدون تغییر تایید کردند درباره یک نفر که بخشی از مجازات تعلیق شده بود آن بخش دیگر را نیز تعلیق کردند و حکم حسین فریدون نیز تقلیل داده شد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در همین پرونده کسانی هستند که هنوز محاکمه نشده اند یا کسانی تبرئه و کسانی نیز محکوم شدند.
 
پزشکی قانونی در حال بررسی حادثه لردگان
سخنگوی قوه قضاییه گفت: تیمی از پزشکی قانونی مامور بررسی حادثه لردگان شده که هنوز گزارش ان تکمیل نشده است.
غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضاییه در خصوص حادثه لردگان و افراد بازداشتی چه اقدامی کرده است؟ افزود: در خصوص حوادث روستای چنارمحمودی لردگان اولا خود دولت ورود کرد و بررسی‌های کارشناسانه انجام شد و برای درمان آسیب دیدگان اقدامات مجدانه‌ای صورت گرفت و بخش‌های تخصصی وزارت بهداشت اعلام کردند با پیشرفت علم این بیماری قابل علاج است و درمان آن‌ها در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: قوه قضاییه هم تیمی را از پزشکی قانونی برای بررسی حادثه مامور کرد که هنوز گزارش این تیم تکمیل نشده است و متناسب با این گزارش، تصمیم گیری خواهد شد.
آقای اسماعیلی افزود: فرد بازداشت شده نیز با صدور تامین آزاد شده و البته وی تعدادی شاکی داشته است.
وی گفت: در شهرستان خرم آباد هم اقدامات خرابکارانه‌ای انجام شده بود که اکثر بازداشت شدگان آزاد شدند و البته برخی عناصر خاص و وابسته در میان آن‌ها بودند که بازداشت هستند.
اسماعیلی گفت: وجود یکی از منصوبان یکی از دولتمردان طاغوت در میان بازداشت شدگان نیز صحت دارد، اما نمی‌دانم بازداشت شده است یا نه؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضاییه با دستگاه‌هایی که در تکمیل سامانه‌های گمرکات، بانک‌ها و مالیات به وظایف خود عمل نمی‌کنند، چه برخوردی می‌کند؟ افزود: شفافیت به سلامت و اعتماد کمک می‌کند و هر اقدامی که به سلامت دستگاه اجرایی و اعتماد مردم کمک کند، مورد حمایت ماست و بخشی از این شفافیت باید با راه اندازی سامانه‌ها انجام شود.
وی گفت: در گام نخست به سازمان بازرسی کل کشور اعلام کردیم که یکایک تکالیف مندرج در قوانین و مقررات به ویژه قانون برنامه ششم و نحوه اعمال تعزیرات حکومتی در قاچاق کالا و ارز را بررسی کنند که آیا دستگاه‌ها درباره سامانه‌های مختلف و ایجاد پنجره واحد به تکالیف خود عمل کرده اند یا نه و هر کجا قصور و تقصیری بود در وهله نخست، هشدار و تذکر دهند و در مراحل بعد آن‌ها را ملزم به عمل به قانون کنند و اگر سازمان‌ها و ادارات به تکالیف شان عمل نکردند به عنوان ترک فعل تحت تعقیب قرار می‌گیرند.
اسماعیلی گفت: از نظر ما هم با فساد و هم با مفسد باید برخورد کرد و قبل از برخورد با فساد و مفسد باید اقدامات لازم برای پیشگیری و اعتماد سازی و شفافیت صورت گیرد.
 
چرا به کسی که تعهد ارزی را انجام نداده است، ارز می‌دهند؟
سخنگوی قوه قضاییه گفت: چرا به کسی که تعهدات ارزی خود را ایفا نکرده، دوباره ارز داده شده است؟
غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به اظهارات وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه فقط 45 درصد ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد برگشته؛ قوه قضاییه ورود کرده است؟ افزود: ما انتظار داریم اعداد و ارقام صحیح باشد و در فاصله دو هفته‌ای وزیر اقتصاد رقم 45 درصدی و رئیس کل بانک مرکزی رقم 71 درصدی را اعلام کردند، کدام درست است؟ ما هم برای بررسی دقیق میزان بازگشت ارز ناشی از صادرات اطلاعات دقیق نداریم و در فرآیند رسیدگی دچار مشکل می‌شویم.
وی گفت: البته گزارشی رسیده که خیلی کلی است و برای بررسی و تحلیل در اختیار ضابطان وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه قرار دادیم و آن‌ها مشغول بررسی و پیگیری هستند تا ارز ناشی از صادرات و همچنین رفع تعهدات ارزی به عنوان کسانی که برای واردات از شبکه بانکی ارز دریافت کرده اند، بررسی شود.
آقای اسماعیلی گفت: بر اساس گزارش‌های اولیه چرا به کسانی که بار‌ها ارز گرفته اند و رفع تعهدات نداشته اند، دوباره ارز داده اند؟
وی گفت: در گزارش‌ها به ما اعلام کرده اند که خیلی از این موارد تاریخ ندارد و ما در بحث سامانه‌ها و برنامه ریزی‌ها مشکلاتی می‌بینیم که ما را هم در رسیدگی‌ها دچار مشکل کرده است.
آقای اسماعیلی گفت: باید در این زمینه انضباط مالی و مقرراتی ایجاد شود و این انضباط باید در سامانه‌ها نیز جای خود را پیدا کند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: البته ما پرونده‌هایی تشکیل داده ایم و عده‌ای تحت تعقیب قرار گرفته اند و قبل از رسیدگی‌های قضایی، برخی‌ها را ملزم به بازگرداندن ارز‌ها کرده ایم.
وی گفت: تا رفع کامل تعهدات ارزی دریافت کنندگان تسهیلات و تا بازگشت ارز ناشی از صادرات موضوع را پیگیری خواهیم کرد و گفته می‌شود شرکت‌هایی هم هستند که به ما اعلام نشده است و تقاضا کردیم اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند.
 
حکم بدوی زیبا حالت منفرد صادر شده است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: حکم زیبا حالت منفرد یکی از متهمان اقتصادی در دادگاه بدوی صادر شده است.
آقای غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده زیبا حالت منفرد گفت: حکم وی در دادگاه بدوی صادر و منتهی به محکومیت شده و محکومیتش نیز سنگین است، اما چون این پرونده در شعب ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی نبوده و به صورت عادی در یکی از شعب دادگاه انقلاب رسیدگی شده است، رسیدگی به آن شرایط عادی را طی می‌کند.
وی گفت: حکم این متهم پرونده؛ قطعیت پیدا نکرده است و از بیان جزئیات و محکومیتش محروم هستیم و با قطعی شدن حکم در دیوان عالی کشور جزئیات حکم اطلاع رسانی خواهد شد.
 
استقبال دولت، مجلس و شورای نگهبان از سامانه ثبت اموال مسئولان
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بخش‌های مختلف دولت، مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام و استقبال کردند که سامانه ثبت اموال مسئولان در سازمان شان مستقر شود.
غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از مسئولان در سامانه ثبت اموال و دارایی مسئولان ثبت نام کرده اند، افزود: اجرای این قانون که معطل مانده بود، گامی بلند در اعتمادسازی مردم و مسئولان و لزوم اجرای قوانین همه قوانین کشور بود و افتخار می‌کنیم این قانون را عملیاتی کردیم که می‌تواند یکی از زمینه‌های شفافیت و اعتمادسازی باشد.
وی گفت: خوشحالیم بخش‌های مختلف از اجرای قانون استقبال کردند و از 31 شهریور که سامانه بارگذاری شد، بخش‌های مختلفی از دولت، مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کردند که سامانه را در سازمان‌های شان مستقر کنیم.
وی افزود: سامانه دچار محدودیت بود و افراد برای ثبت نام باید به دفاتر معدودی در مرکز آمار قوه قضاییه مراجعه می‌کردند که دستوری صادر شد تا سامانه ارتقا پیدا کند.
آقای اسماعیلی افزود: با ارتقای سامانه، افراد از محل کار و منزل یا در پایگاه‌های مرکز آمار قوه قضاییه می‌توانند، ثبت نام کنندو در این هفته سامانه توسعه یافته‌ای نیز فعال شد و افراد می‌توانند از منزل خود هم وارد سامانه شوند.
 
صدور 157 مورد حکم قلع و قمع بنا در سفر استانی رئیس قوه قضاییه به زنجان
سخنگوی قوه قضاییه گفت: با سفر استانی رئیس قوه قضاییه و تعیین مهلت یک ماهه برای حل مشکلات؛ 157 مورد حکم قلع و قمع بنا در زنجان صادر شده است.
آقای غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری به حل مشکلات مردمی و قضایی در سفر استانی رئیس قوه قضاییه به زنجان اشاره کرد و افزود: با گذشت اندک زمانی مشکلات کارگران کارخانه روغن نباتی و هپکو برطرف و تغییر کاربری برخی از اراضی کشاورزی در باغ شهر‌ها برطرف شده است.
وی ادامه داد: رئیس قوه قضاییه برای بررسی و حل مشکلات، مهلت یک ماهه تعیین کرده بود که تا امروز با جدیت تمام و تشکیل کارگروه در این مدت 157 مورد حکم قلع و قمع بنا صادر و بازگشت آن به وضع سابق داده شد و یکی از مدیران جهادکشاورزی که این تغییر کاربری‌ها معلول قصور و تقصیر وی بود، تحت تعقیب قرار گرفت.
آقای اسماعیلی افزود: همچنین یکی از مدیران که پیش از این در برابر فشار‌ها برای مساعدت و تأمین خواسته‌های افراد سودجو تسلیم این فشار‌ها نشده بود و از کار هم برکنار شده بود؛ زمینه بازگشت او فراهم شد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: برای تعداد افراد دیگر نیز که در این حوزه در مظان اتهام قرار گرفته بودند، پرونده کیفری تشکیل شده است.
وی افزود: همچنین در بحث پسماند‌های خطرناک در استان زنجان که مردم جلوی من بودند، پرونده‌هایی تشکیل و در دیوان تجمیع شد و قضات به استان سفر کردند و از دو هفته پیش پسماند‌های سابق و جدید در یکجا انباشته شده بود که قرار است در 50 کیلومتری شهر زنجان که آثار این پسماند‌های سرب و روی در آن منطقه مشکلاتی ایجاد نمی‌کند، این پسماند‌ها به آنجا منتقل می‌شود.
آقای اسماعیلی ادامه داد: همچنین زمین دیگری نیز به این منظور در نظر گرفته شده و قرار است پسماند‌های دیگر به آنجا منتقل شود که البته، چون این پسماند‌ها حدود 10 تن است، انتقال آن زمان بر است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قرار شد تا زمان انتقال این پسماند‌ها به آن منطقه یک لایه محافظ و نگهدارنده و عایق بر روی این کوه پسماند کشانده شود تا به مرور زمان جا به جایی صورت گیرد.
 
245 مدیر در سیل ابتدای امسال در مظان اتهام قرار گرفتند
سخنگوی قوه قضاییه با اعلام اینکه در بررسی‌های اولیه 245 نفر از مدیران ادوار مختلف در بروز حوادث ناشی از سیل ابتدای امسال در مظان اتهام قرار گرفتند، از همه مدیران خواست از تکرار این گونه حوادث پیشگیری کنند.
غلامحسین اسماعیلی در دوازدهمین نشست خبری خود با اشاره به مشکلاتی که در روز‌های پایانی سال گذشته و روز‌های آغازین امسال در اثر سیل برای مردم ایجاد شد، گفت: بخشی از این مشکلات ناشی از ترک فعل ها، قصور و تقصیر مدیران در بخش‌های مختلف بود که اگر وظایف خود را به نحو شایسته انجام می‌دانند، نباید در اثر بارش رحمت الهی دچار آسیب و زحمت می‌شدیم.
وی افزود: در همان روز‌ها رئیس قوه قضاییه خطاب به دستگاه‌های متولی گفت که باید تبدیل شدن برکات الهی به ایجاد مشکل برای مردم، آخرین بار باشد.
آقای اسماعیلی گفت: اکنون که یک ماه از فصل پاییز گذشت و در آستانه بارش‌ها قرار داریم، ضمن آرزوی بارش رحمت‌های الهی برای مردم منطقه و ایران از همه مسئولان درخواست می‌کنیم به گونه‌ای عمل نشود که در کنار نزول این رحمت مردم دچار مشکل شوند.
وی افزود: در اقدامی پیشگیرانه و پیش دستانه و به عنوان یادآوری و تذکر به همه مسئولان ذیربط یادآوری می‌کنیم که با هدف پیشگیری از حوادث، بازنگاهی به حوزه‌های جغرافیایی مناطق مدیریتی خودشان در حوزه رودخانه ها، مسیل‌ها و حریم آن‌ها، منابع طبیعی و حوزه محیط زیست داشته باشند و مقدمات و عملیات لازم را برای رفع تصرف‌های انجام شده در این حوزه‌ها در اسرع وقت انجام دهند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: یکی از این وظایف، لایروبی مسیل‌ها و رودخانه‌هایی است که در سیل امسال نیز مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده بود.
آقای اسماعیلی افزود: در سیل ابتدای امسال با بررسی‌های جامع سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی‌ها در مجموع 140 نفر از مدیران سابق و فعلی به هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری معرفی شدند و برای 105 نفر از مدیران فعلی و سابق پرونده کیفری تشکیل شد و در محاسبه ابتدایی 245 نفر از مدیران ادوار مختلف در بروز حوادث ناشی از سیل در مظان تخلف و اتهام و تحت تعقیب قرار گرفتند.
وی گفت: امیدواریم با پیشگیری‌هایی که انجام می‌شود شاهد تکرار حوادث ناشی از سیل و همچنین تکرار معرفی مدیران به نهاد‌های ذیربط نباشیم.
سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش از حضور حماسی، آگاهانه و توأم با بصیرت بیش از 17 میلیون زائر اربعین و بیش از 3 میلیون زائر ایرانی قدردانی کرد و افزود: این حضور؛ تجلی بخش تعظیم شعائر الهی و تداوم بخش نهضت حسینی بود و این حضور همچنین اقتدار، عظمت و وحدت امت اسلام را نشان داد و موجب ناامیدی دشمنان شد.
آقای اسماعیلی از دولت و مردم عراق به جهت میزبانی خوب، از نیرو‌های امنیتی عراق به ویژه حشد الشعبی برای تأمین امینت زائران و همچنین از موکب داران ایرانی و عراقی و مسئولان ستاد اربعین و ستاد بازسازی عتبات قدردانی کرد.
 
آغاز نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه
دوازدهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در دوره تحول آغاز شد.
قرار است غلامحسین اسماعیلی در این نشست به مدت حدود 90 دقیقه پاسخگوی خبرنگاران باشد.

نظر شما