سقط جنین میتواند چالش فیزیکی و روانی زیادی برای او و همسرش ایجاد کند و در طول این مدت، فشار و استرس زیادی را تحمل خواهد کرد. افزون بر حمایت عاطفی، بعد از سقط جنین، مادر نیاز به تغذیه و تقویت جسمش دارد. چون این وضعیت باعث ضعف بدن، سرگیجه و خون ریزی میشود بنابراین کیفیت و کمیت غذایی که میخورد بر سلامت جسم و روان او تاثیرگذار است. با برخی از موادغذایی مناسب و نامناسب بعد از سقط جنین آشنا میشویم.
بهترین خوراکیها برای بعد از سقط جنین خوراکیهای سرشار از آهن
سقط جنین باعث خون ریزی شدید وکمبود آهن در بدن مادر میشود. مادر در این شرایط کمخونی و نشانههای مرتبط با آن مثل خستگی مفرط، ضعف و... را تجربه میکند.
بهترین نوع آهن که باید بعد از سقط مصرف کرد، heme-iron است که در گوشت قرمز فراوان است و بهراحتی توسط بدن جذب میشود. فراموش نشود که گوشت قرمز به صورت کاملا پخته مصرف شود.
دیگر خوراکیهای مملو از آهن شامل لوبیا، عدس، روغن کنجد، سبوس برنج، سویا، سبزیجات برگدار، تخمه کدو، کشمش و ... هستند. در کنار این نوع مواد غذایی، مواد حاوی ویتامین C. مثل توتفرنگی و گریپفروت نیز توصیه میشود، چون باعث جذب بهتر آهن میشود.
مواد غذایی کلسیمدار
در طول بارداری، کلسیم ذخیره شده در بدن کم میشود. پس کلسیم از دست رفته را با خوردن شیر، محصولات لبنی، غذاهای دریایی، میوههای خشکشده، سویا و سبزیجات برگدار تیره جایگزین کنید.
خوراکیهایی که با خوردن شان احساس خوبی دارید
مادر بعد از سقط جنین تا مدتی افسردگی را تجربه میکند. سازگار شدن با این تجربه تلخ و فراموشی آن، ساده نیست. مدت زمان کنار آمدن با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مصرف بعضی از خوراکیها نه تنها شدت این احساس بد را کم بلکه به تولید انرژی، بهبود سلولهای عصبی و توانایی عضلات هم کمک میکند مثل خوراکیهای غنی از منیزیم که در لوبیا، آجیلها و شکلات وجود دارد.
میوهها و سبزیجات
این دسته از خوراکیها باید به مقدار زیاد مصرف شود تا به تامین مواد مغذی از دست رفته بدن در طول بارداری کمک کند.
نوشیدن آب زیاد
اگر مادر عادت به نوشیدن آب ساده ندارد آن را با برشهای تازه از لیمو، خیار یا توتفرنگی طعمدار کند.
ممنوعههای غذایی بعد از سقطجنین
حبوبات و نشاسته کم فیبر برخلاف کربوهیدرات که تامینکننده سوخت و کنترلکننده قند بدن است، باعث تغییرات آنی قند در بدن میشود. به همین دلیل مصرف نشاسته کمفیبر را باید کاهش داد مثل برنج، تخم مرغ، چوبشور، شیرینیجات و.... از مواد غذایی شیرین که قند خون را افزایش میدهد، مثل آب نبات، نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار پرهیز شود همچنین مصرف شیر پرچرب و گوشت.
بعد از سقط، باید از التهاب دردناک بدن کم کرد. چربی گوشت و محصولات لبنی باعث تورم و التهاب میشود بنابراین از خوردن گوشت گاو و گوسفند، کره، پنیر، شیر پرچرب خودداری شود. در این دوران، غذاهای ناسالم و بدون کالری از رژیم غذایی حذف شود. هر چند سویا غنی از مواد مغذی است، اما حاوی فیتات است و مانع از جذب آهن میشود.
از مواد غذایی همچون پنیر نرم، محصولات لبنی غیر پاستوریزه، گوشت خام، غذاهای دریایی که محیطی مناسب برای رشد باکتریهاست و موجب عفونت میشود اجتناب شود.
منبع:سلامت نیوز
∎
بهترین خوراکیها برای بعد از سقط جنین خوراکیهای سرشار از آهن
سقط جنین باعث خون ریزی شدید وکمبود آهن در بدن مادر میشود. مادر در این شرایط کمخونی و نشانههای مرتبط با آن مثل خستگی مفرط، ضعف و... را تجربه میکند.
بهترین نوع آهن که باید بعد از سقط مصرف کرد، heme-iron است که در گوشت قرمز فراوان است و بهراحتی توسط بدن جذب میشود. فراموش نشود که گوشت قرمز به صورت کاملا پخته مصرف شود.
دیگر خوراکیهای مملو از آهن شامل لوبیا، عدس، روغن کنجد، سبوس برنج، سویا، سبزیجات برگدار، تخمه کدو، کشمش و ... هستند. در کنار این نوع مواد غذایی، مواد حاوی ویتامین C. مثل توتفرنگی و گریپفروت نیز توصیه میشود، چون باعث جذب بهتر آهن میشود.
مواد غذایی کلسیمدار
در طول بارداری، کلسیم ذخیره شده در بدن کم میشود. پس کلسیم از دست رفته را با خوردن شیر، محصولات لبنی، غذاهای دریایی، میوههای خشکشده، سویا و سبزیجات برگدار تیره جایگزین کنید.
خوراکیهایی که با خوردن شان احساس خوبی دارید
مادر بعد از سقط جنین تا مدتی افسردگی را تجربه میکند. سازگار شدن با این تجربه تلخ و فراموشی آن، ساده نیست. مدت زمان کنار آمدن با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مصرف بعضی از خوراکیها نه تنها شدت این احساس بد را کم بلکه به تولید انرژی، بهبود سلولهای عصبی و توانایی عضلات هم کمک میکند مثل خوراکیهای غنی از منیزیم که در لوبیا، آجیلها و شکلات وجود دارد.
میوهها و سبزیجات
این دسته از خوراکیها باید به مقدار زیاد مصرف شود تا به تامین مواد مغذی از دست رفته بدن در طول بارداری کمک کند.
نوشیدن آب زیاد
اگر مادر عادت به نوشیدن آب ساده ندارد آن را با برشهای تازه از لیمو، خیار یا توتفرنگی طعمدار کند.
ممنوعههای غذایی بعد از سقطجنین
حبوبات و نشاسته کم فیبر برخلاف کربوهیدرات که تامینکننده سوخت و کنترلکننده قند بدن است، باعث تغییرات آنی قند در بدن میشود. به همین دلیل مصرف نشاسته کمفیبر را باید کاهش داد مثل برنج، تخم مرغ، چوبشور، شیرینیجات و.... از مواد غذایی شیرین که قند خون را افزایش میدهد، مثل آب نبات، نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار پرهیز شود همچنین مصرف شیر پرچرب و گوشت.
بعد از سقط، باید از التهاب دردناک بدن کم کرد. چربی گوشت و محصولات لبنی باعث تورم و التهاب میشود بنابراین از خوردن گوشت گاو و گوسفند، کره، پنیر، شیر پرچرب خودداری شود. در این دوران، غذاهای ناسالم و بدون کالری از رژیم غذایی حذف شود. هر چند سویا غنی از مواد مغذی است، اما حاوی فیتات است و مانع از جذب آهن میشود.
از مواد غذایی همچون پنیر نرم، محصولات لبنی غیر پاستوریزه، گوشت خام، غذاهای دریایی که محیطی مناسب برای رشد باکتریهاست و موجب عفونت میشود اجتناب شود.
منبع:سلامت نیوز
نظر شما