به گزارش پارسینه، برخی خبرگزاری ها مدعی شده اند شبه نظامیان سوری مورد حمایت آنکارا با همراهی نیروهای ارتش ترکیه روز شنبه ۲۰ مهرماه در شهر مرزی راس العین در شمال شرقی سوریه پیشروی کرده اند. اما گزارش های ضد و نقیضی در خصوص میزان پیشروی این نیروها منتشر شده است. نیویورک تایمز هم گزارش داده است که دست کم دو زندانی کرد توسط نیروهای شبه نظامی عرب سوری مورد حمایت ترکیه تیرباران شده اند.
دیدبان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، هم میگوید، نیروهای شبه نظامی عرب مورد حمایت ترکیه دستکم ۹ غیر نظامی را تیربارن کرده اند. این گزارش میافزاید، هروین خلف، دبیرکل حزب آینده سوریه هم در مسیر و جاده بین شهری توسط شبه نظامیان مورد حمایت ترکیه کشته شده است.
ترکیه روز شنبه گفت که مرکز شهر مرزی راس العین (سریکانی) را تصرف کرده اما نیروهای دموکراتیک سوریه - که هسته مرکزی آن نیروهای کرد یگان های مدافع خلق است - ادعای ترکیه را رد کرده اند.راس العین از زمان آغاز عملیات ارتش ترکیه به شدت بمباران شده است. روز شنبه هم گزارش شد که جنگندههای ترکیه بر فراز این شهر به پرواز در آمدند و صدای تیراندازیهای شدیدی در آن شنیده شد. گفته می شود که تنها بیمارستان شهر تعطیل شده است.
بنا بر گزارش ها، شبه نظامیان تحت امر ترکیه همچنین به یک جاده استراتژیک در ۳۰ کیلومتری مرز رسیدند. یک سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه از آمریکا خواست که آسمان این ناحیه را به روی ترکیه ببندند.مقامات کرد سوری می گویند تا به حال حداقل ۱۹۰ هزار نفر از خانه های خود فرار کرده اند؛ بنا بر گزارش ها، حدود ۵۰ نفر در دو سوی مرز کشته شده اند.
به رغم انتقادها و اعتراضهای بینالمللی، پیشروی نظامیان ترکیه در مناطق شمال و شمال شرق سوریه همچنان ادامه دارد و آنکارا درخواست بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله آلمان را برای توقف عملیات نظامی با قاطعیت رد کرده است. پیش از این حزب سبزهای آلمان خواستار توقف موقت فروش جنگافزارهای آلمانی به ترکیه شده بود. اکنون این اتفاق ظاهرا افتاده و برلین صادرات تجهیزات نظامی به آنکارا را محدود کرده است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان به نشریه "بیلد ام زونتاگ" گفته با توجه به پیشروی نظامیان ترکیه در شمال و شرق سوریه، دولت از اعطای مجوز جدید برای تمام جنگافزارهایی که بتوانند توسط ارتش ترکیه در این عملیات مورد استفاده قرار گیرند خودداری میکند. به گفته هایکو ماس، دولت آلمان از سال ۲۰۱۶ و به خصوص پس از هجوم نظامیان ترکیه به منطقه عفرین در شمال شرق سوریه، محدودیتهای زیادی برای صادرات جنگافزار به این کشور اعمال کرد. فروش تجهیزات نظامی به ترکیه تا کنون به طور کامل متوقف نشده است.
نظر شما