جهان صنعت نیوز- سیامک مره صدق در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصاد سلامت جهان صنعت افزود: مهمترین مشکل نظام سلامت در ایران اجرا نشدن طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع است به همین علت مردم با کوچکترین بیماری به جای مراجعه به پزشک خانواده به متخصص یا فوق تخصص مراجعه می کنند و این پزشکان نیز هزینه های غیر ضروری زیادی را برای آزمایش و تصویربرداری تحمیل می کنند.
وی گفت: اجرا نشدن طرح پزشک خانواده باعث شده نظام مدون و کارآمدی برای پیشگیری از بیماری به خصوص بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، سرطان، بیماری های قلبی، تصادفات، بیماری های عصبی، روانی و روان تنی و بیماری های اسکلتی در کشور نداشته باشیم.
اجرای پزشک خانواده از ظهور برخی بیماری ها پیشگیری می کند
مره صدق اضافه کرد: اگر قانون و برنامه پزشک خانواده اجرا شود، قطعا با تربیت پزشکان خانواده و آموزش مردم و اصلاح سبک زندگی ایرانیان بسیاری از بیماری ها اصلا به وجود نمی آید ضمن اینکه در صورت بروز بیماری نیز با هزینه کم بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان می شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در سیستم معیوب فعلی مشکلات زیادی وجود دارد، وجود هزینه های القایی، خدمات تشخیصی و ویزیت های گران غیر ضروری، ارجاعات نادرست و بسیاری از مسائل و تخلفات دیگر وجود دارد در حالی که با اجرای درست برنامه پزشک خانواده و ثبت همه اقدامات پزشکی در پرونده الکترونیک سلامت مردم می توان جلوی این هزینه های اضافه را گرفت.
وی اضافه کرد: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع سال ها طول می کشد و برای استقرار کامل آن به حداقل ۴۰ سال زمان نیاز است اما اگر این برنامه اجرا شود حداقل ۳۰ درصد هزینه های نظام سلامت که اضافه و غیر ضروری است کم می شود و البته سطح سلامت مردم هم بالاتر می رود.
برآوردهای کارشناسان از بازار بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی سلامت در ایران حکایت می کند و اگر گفته دکتر مره صدق مبنی بر کاهش ۳۰ درصدی هزینه های نظام سلامت را در صورت اجرای برنامه پزشک خانواده ملاک قرار دهیم با اجرای این برنامه و محاسبه هزینه های فعلی نظام سلامت حداقل ۳۰هزار میلیارد تومان صرفه جویی می شود که رقم کمی نیست.
نظر شما