تفاهم- گروه اقتصادی: رییس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تنظیم بازار کالاهای اساسی برای دولت یک اولویت مهم بهشمار میرود، اعلام کرد که در حال حاضر هیچ تصمیمی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد. حمید زادبوم در نشست خبری با اشاره به نزدیک بودن روز ملی صادرات اظهار کرد: مراسم این روز در ۲۹ مهرماه امسال با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار میشود و طبق روال سالهای گذشته صادرکنندگان نمونه در این مراسم معرفی خواهند شد. به گفته وی شخصیت حقیقی یا حقوقی صادرکننده ارزش صادرات انجام شده و کیفیت کالاهای صادراتی سه محوری هستند که براساس آنها صادرکننده نمونه ایران مشخص و معرفی خواهد شد. رییس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه این سازمان برای مشخص شدن صادرکننده نمونه ۷۱ گروه کالایی تعریف و آنها را بررسی کرده، توضیح داد: در این فرآیند بررسی تعداد بازارهای جدید صادرکنندگان ماندگاری آنها در بازارهای قدیمی و گواهینامههای استاندارد، عواملی هستند که در تعیین صادرکننده نمونه کشور نقش تعیینکننده ایفا کردند. همچنین حجم صادرات انجام شده، نوع رفتار صادرکنندگان در بازارهای بینالمللی و نوع کالایی که صادر شده است نیز در این انتخاب اهمیت زیادی دارد.
زادبوم همچنین درباره آمار ۶ ماهه تجارت خارجی کشور اظهار کرد: از روز شروع جنگ تجاری آمریکا و چین، بسیاری از سایتهای اطلاع رسانی چین بسته شده است. در انتشار جزئیات آمارها باید ملی نگریست و شرایط جنگ اقتصادی را در نظر گرفت. رئیس سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: در ۶ ماهه نخست امسال، صادرات به ۲۰ میلیارد و ۹۴۸ میلیون دلار رسید که ۱۰.۵ درصد کاهش ارزشی و ۲۹ درصد افزایش وزنی را تجربه کرد. همچنین واردات در این مدت ۲۱ میلیارد و ۲۲۱ میلیون دلار بود با کاهش ۵.۵ درصدی از نظر ارزش و افزایش ۰.۵ درصدی از نظر وزنی روبرو شد. به گفته وی، بازارهای صادراتی در این مدت تفاوت خاصی نکره و همچنان بیش از
۵۰ درصد کالاهای صادراتی ، بازار کشورهای همسایه است، اما ترکیب واردات تاحدودی متفاوت شده است. زادبوم در ادامه نشست و در پاسخ به این سوال که ابلاغ بسته تشویقی ۷۸۰ میلیارد تومانی صادرکنندگان به کجا رسید و فکر میکنید چند درصد آن تخصیص یابد، گفت: در بودجه سالانه مبالغی به عنوان مشوق صادراتی در نظر گرفته میشود اما محقق شدن آن بستگی به بودجه دولت دارد که تا امروز هیچ رقمی از آن محقق نشده و در حال پیگیری هستیم. وی درباره آخرین وضعیت تعامل تجاری ایران با اروپا توضیح داد: از زمان اجرای برجام، اروپا وعدههای همکاری گستردهای به ایران داده بود و حتی یک خط اعتبار ۵۰ میلیون یورویی برای مطالعات در حوزه محیط زیست و تجارت نیز تخصیص داد. اما با اقدام آمریکا اروپاییها گفتند با وجود باقیماندنشان در برجام احتمال آنکه شرکتهای بخش خصوصیشان از ورود به ایران پرهیز کنند، وجود خواهد داشت. وی ادامه داد: در چنین شرایطی بحث اینستکس مطرح شد که براساس آن ایران میتوانست مبالغی از صادرات خود را از این خط وارد کرده و با استفاده از آن نسبت به واردات نیازهای خود اقدام کند اما این به شرطی بود که اروپا واردات خود را از ایران حفظ میکرد و نفت ما را میخرید، اما متاسفانه اروپاییها در عمل به تعهدات خود بدعهدی کردند و بسیاری از این برنامههای مشترک به مرحلهی اجرا نرسید.
رئیس سازمان توسعه تجارت:
ارز ۴۲۰۰ تومانی، فعلا قطع نمیشود
صاحبخبر -
∎
نظر شما