شناسهٔ خبر: 3576640 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

سریر یکی از بهترین ملودی پردازان ایران است

صاحب‌خبر -
حمیدرضا نوربخش در مراسم رونمایی آلبوم «آواز با عشق» محمد سریر او را یکی از بهترين ملودی پردازان موسيقی ايران دانست که جمله پردازی موسیقایی در آهنگ‌هایش موج می زند.به گزارش مهر، مراسم رونمایی از آلبوم تصویری «آواز با عشق»،یادمان محمد نوری، به آهنگسازی و رهبری محمد سریر روز سه‌شنبه 21 بهمن‌ماه با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان در سالن جلیل شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.در ابتدای این مراسم فیلمی درباره آثار زنده‌یاد محمد نوری و همچنین خلاصه ای از اجرای یادمان نوری پخش شد. سپس حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: امشب در اینجا جمع شدیم که از یک اثر ماندگار رونمایی کنیم و به دکتر محمد سریر ادای احترام داشته باشیم. این اثر در یکی از شب های جشن خانه موسیقی و به یاد محمد نوری اجرا شد و به همت یکی از ناشران آماده عرضه شده است.وی با اشاره به شخصیت محمد سریر گفت: شخصیت دکتر محمد سریر چند وجهی است، وقتی نام او را می آوریم فقط  وجه موسیقی به ذهن نمی‌آید زیرا آقای سریر وجوه شخصیتی مختلفی دارد. او نوازنده و آهنگساز خوبی است. مدیریت هم یکی از وجوه شخصیتی آقای سریر است که سالیانی که در بخش های مختلف حضور داشت، توانایی خاصی را به او بخشیده است که هم ذاتی و هم تجربی است و همه اینها تبدیل به دکتر سریر شده‌اند که امروز هم ریاست هیأت مدیره خانه موسیقی و ریاست شورای عالی خانه هنرمندان را بر عهده دارد. در واقع این مسئولیت ها به خاطر کارکردهایی که دکتر سریر دارد، به او تحمیل شده است. دکتر سریر دیپلمات عالی رتبه‌ای بود و امیدواریم همیشه سلامت باشد. نوربخش در ادامه با اشاره به آهنگسازی محمد سریر گفت: اصل آهنگسازی یک گوهر خدادادی است و ملودی پردازی جانمایه اصلی آهنگسازی است. این ملودی پردازی از هر کسی بر نمی‌آید. دکتر سریر یکی از ملودی پردازان بر حق است و جمله پردازی موسیقایی در آهنگش موج می زند و ابتکار و خلاقیت فراوان دارد. برای بروز خلاقیت، آهنگساز باید یک ذهن پالایش شده داشته باشد. دکتر سریر در طول سالیان، با موسیقی ناب سر و کار داشته و وقتی ملودی خلق می شود، وجه هنری فراوانی دارد و اهل فن بر آن مهر تایید می زنند. 
 رد پای موسیقی ایرانی در کار های سریر
وی با اشاره به احاطه سریر به موسیقی کلاسیک غرب، گفت: آقای سریر سال‌های سال در این زمینه تحصیل کرد و این هم به مدد او در ملودی‌پردازی آمده است. دکتر سریر همچنین به موسیقی ایرانی هم احاطه فراوان دارد. یکی از ویژگی های او این است که موسیقی ایرانی را می‌شناسد و در محضر محمود تاجبخش سه‌تار آموخت و به همین دلیل رد پای موسیقی ایرانی در کارهایش وجود دارد و به ذائقه مردم ایران هم خوش آمده است. مدیرعامل خانه موسیقی یادآور شد: دکتر سریر به شعر هم احاطه فراوان دارد و سال‌ها با شاعران معاشرت داشت و به همین خاطر انتخاب هایی که داشته اشعار نابی بوده است. یکی از ویژگی های موسیقی او این است که نه موسیقی ایرانی خالص است و نه موسیقی کلاسیک خالص که ما نمی‌توانیم به اصطلاح امروزی به آن پاپ بگوییم. یعنی اصول این موسیقی‌ اصول موسیقی کلاسیک است ولی فواصل موسیقی ایرانی را هم در آن می بینیم. این خلائی بوده که وجود داشته و بعدا پرشده و توسط افرادی مانند دکتر سریر قوام یافته است. این موسیقی اگرچه موسیقی روز است، موسیقی فاخر است و توانسته طیف گسترده‌ای از مردم را در بر گیرد.نوربخش افزود: قبلا یک مرزبندی وجود داشت که موسیقی علمی را موسیقی غربی و موسیقی غیر علمی را موسیقی ایرانی می‌گفتند که این جفا به موسیقی ایرانی است.  به همین دلیل بسیاری از موسیقیدانانی که موسیقی غربی کار می کردند فواصل موسیقی ایرانی را نمی شناختند و این یک فاجعه است که کسی در این جغرافیای ایران زندگی کند ولی با موسیقی کشور خودش بیگانه باشد.  مدیرعامل خانه موسیقی متذکر شد: تنگناهایی که امروز برای موسیقی پیش می آید برای همه نگران کننده است. این حجم لغو برنامه های کنسرت و هجمه‌ای که علیه بانوان فعال موسیقی پیش آمده برای ما خسارت بار و دلهره آور است. نیمی از جامعه موسیقی ما بانوان هستند و این جفا به موسیقی و بانوان است که در عرصه نوازندگی هم، هنرمندان زن نتوانند کار خودشان را انجام بدهند. در این راستا  بیانیه ای از سوی اهالی موسیقی در دست تهیه است که بزودی منتشر خواهد شد و به مطالبی پرداخته خواهد شد. وی با اشاره به تعطیلی آموزش موسیقی در فرهنگسراها گفت: متاسفانه کسانی که شعار «تهران شهر مهربانی» سر می دهند در عمل به موسیقی نامهربان بودند. بخشی از هنرمندان ما در فرهنگسراها و خانه های فرهنگ مشغول آموزش بودند و این کلاسها تعطیل شد. این تعطیلی هیچ وجهه‌ای ندارد چون تمام دغدغه‌هایی که وجود داشته را در خانه موسیقی برطرف کردیم و این مساله مورد اعتراض شدید ما در خانه موسیقی است و امیدواریم این کلاسها هر چه زود تر باز شود.
 سریر از هنرمندان اخلاق مدار و با فرهنگ 
پس از این سخنان اکبر عالمی که اجرای مراسم را بر عهده داشت آلبوم «آواز با عشق» را به حضار معرفی کرد و در ادامه میلاد کیایی نوازنده سنتور پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من از سال 41 با دکتر سریر دوست هستم. سریر در دورانی رشد کرد که بوی عشق می داد. سریر یکی از هنرمندان اخلاق مدار و با فرهنگ است و باید یک درجه پروفسورای روابط عمومی به او اهدا شود. وی افزود: هنرمندانی هستند که ساز می‌زنند ولی اگر سازشان را از آنها بگیریم بضاعتشان را از دست می‌دهند ولی یکی از کسانی که ابعاد زیادی دارد، دکتر محمد سریر است. چقدر خوب است خوانندگان ما وقتی به اوج شهرت می رسند، نام آهنگسازان خود را فراموش نکنند زیرا برای ساخت یک آهنگ مراحل زیادی را باید طی کند.کیایی گفت: بعد از روح الله خالقی که یک موسیقی دان با فرهنگ بود، دکتر محمد سریر هم همین گونه است. ایشان ابعاد گسترده دارد. مدیریت کردن هنرمندان کار ساده ای نیست.این نوازنده سنتور در پایان  سخنانش گفت: در طول تاریخ به دفعات ثابت شده است که هنرمندان و دانشمندان میزبانان تاریخ بوده اند اما سیاست ورزان میهمان بودند.پس از این سخنان محمدرضا صادقی به همراه نگین سریر(پیانو) و نیلوفر ابراهیمی(فلوت) دو قطعه اجراکرد. صادقی در سخنان کوتاهی گفت: باید از استاد محمد نوری تشکر کنم که مرا به دکتر محمد سریر معرفی کردند و ایشان در این عرصه دست مرا بگیرند. من از سال 80 نزد دکتر سریر هستم و امیدوارم این راه را درست ادامه دهیم.همچنین دکتر محمد سریر پشت تریبون قرار گرفت و گفت: از همه دوستانی که در گروه و ارکستر با من همکاری کردند باید تشکر کنم و اینها از نسل های مختلفی هستند. این قطعات را با مهر نواختند و این در نگاهشان پیداست. خوانندگان ما هم از نخبگان هستند. مثلا  آقای وطندوست اینقدر ساده هستند و اصلا فکر نمی کنیم از 45 سال پیش روی صحنه بوده باشند.دکتر سریر گفت: ما در عالم هنر کمتر به هم عشق می ورزیم و کمتر به کار هم گوش می دهیم. کارها را باید تشویق کنیم تا بالا بیایند نه اینکه به پایین بروند. دوستان عزیز من هنرمندانی هستند که کمبودی حس نمی کنند که از کسی تعریف نکنند. واقعیت این است که حوزه هنر ما بخصوص موسیقی مظلوم است در صورتی که حاضر ترین هنر موسیقی است.وی همچنین در ادامه یادی از زنده یاد علی هاشمی دوست دیرینه‌اش کرد که دو سال قبل در مراسمی مشابه سخنرانی کرده بود. همچنین قدر حضور مصطفی کمال پور تراب (آهنگساز و نایب رئیس شورای عالی خانه موسیقی) را دانست و از وی برای سخنرانی دعوت کرد.مصطفی کمال پورتراب در سخنانش گفت: من سخنران خوبی نیستم ولی فکر نمی کنم معلم بدی باشم کما اینکه شاگردان بسیاری داشته ام. باید بگویم خرد تنها چیزی است که بشر را از سایر موجودات متمایز می‌کند و هنرمند کسی است که با پایه های علمی  کار می کند و روز به روز سطح هنرش را بالاتر می برد. من از ملودی های زیبای دکتر سریر لذت بردم و از ایشان تشکر می کنم.در ادامه مصطفی کمال پورتراب قطعه ای را با پیانو اجرا کرد که مورد توجه همگان قرار گرفت.

نظر شما