شناسهٔ خبر: 35495009 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مناقصه‌مزایده | لینک خبر

گزارشات تحلیلی مناقصه مزایده

تولید پتروشیمی به 25 میلیارد دلار می‌رسد

صاحب‌خبر -

وزیر نفت

تولید پتروشیمی به 25 میلیارد دلار می‌رسد

فلرینگ گاز‌ها صفر می‌شود

سمیه مهدوی- وزیر نفت در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌‌‌‌‌‌ پلاست گفت: در جهش سوم پتروشیمی (سال 1400) تولید پتروشیمی به 25 میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش خبرنگار انرژی مناقصه‌مزایده، سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست دیروز (یکشنبه، ۳۱ شهریورماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران ارشد صنعت و با شعار «کسب‌وکار جهانی» آغاز به‌کار کرد.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست با بیان اینکه ما اکنون در آستانه جهش سوم پتروشیمی هستیم، اظهار داشت: در سال 76 که دولت خاتمی آغاز شد ارزش تولیدات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود با تلاش و کمک شرکت ملی نفت وزارت نفت و دولت و تعامل بین‌المللی مطلوبی که داشتیم، توانستیم مجموعه عظیمی از طرح‌ها را آغاز کنیم. بخشی از آن‌ها تا سال 84 به نتیجه رسید و بخشی دیگر به مدار آمد و ظرفیت تولید کشور به 15 تا 16 میلیارد دلار رسید.

وی ادامه داد: تلاش شد طرح‌های نیمه‌تمام پایان یابد و در حال‌‌‌ حاضر بیشتر طرح‌ها متوجه پلاستیک و الفین است که خوراک در آن‌ها عامل تعیین‌‌‌کننده است.

زنگنه گفت: در سال 92 تولید اتان 4.2 میلیون تن بود که در سال 97 به 7.3 میلیون تن رسید و در سال 1400 به 16 میلیون تن خواهد رسید.

وی با بیان اینکه 6.3 میلیون تن خوراک از بیدبلند، 1.8 میلیون تن از ان‌‌‌ جی‌ال 3200، 2.4 میلیون تن از خارک و... تأمین خواهد شد، گفت: در حال‌ حاضر جمع‌آوری گازهای فلر با 1.2 میلیارد دلار توسط هلدینگ خلیج‌فارس و پتروشیمی کارون در جریان است و با اجرای واحدهای ان‌ جی‌ال و خارک گازهای مشعل صفر می‌شود و تمامی آ‌ن‌ها تبدیل به ثروت خواهند شد و از آلودگی محیط‌زیست نیز جلوگیری خواهد شد.

زنگنه با بیان اینکه در جهش سوم پتروشیمی (سال 1400) تولید پتروشیمی به 25 میلیارد دلار می‌رسد، افزود: ظرفیت تولید نیز به 100 میلیون تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: تا سال1400، 27 طرح جدید در شرایطی اجرایی می‌شود که در تحریم به سر می‌بریم.

وی با بیان اینکه اکنون در آستانه جهش سوم هستیم، خاطرنشان کرد: اکنون چند ملاحظه داریم که از جمله تنوع خوراک و تنوع محصول است. بیشتر تأکید بود حداکثر استفاده از اتان تولیدی داشته باشیم، بنابراین تعداد زیادی واحد متانول و کود اوره طراحی شده قصد این است که از خوراک مایع در تلفیق با گاز استفاده شده و به تولید پروپیلن برسیم و زنجیره پایین‌دست تنوع یابد.

وزیر نفت با بیان اینکه آمایش سرزمین از جمله اهداف ماست خاطرنشان کرد: در حال‌حاضر در داخل سرزمین مسأله کم‌آبی را داریم بنابراین توسعه پتروشیمی در کنار سواحل خزر را در دستور کار قرار دادیم البته به شرط اینکه زنجیره پایین‌دست نیز توسعه یابد هدف این است که ظرفیت تولید به 130 میلیون تن به ارزش 37 میلیارد دلار در سال 1404 برسد که معادل مصرف خوراک آن 1.5میلیون بشکه هیدروکربن خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه جلوگیری از خام‌ فروشی یکی از برنامه‌های اصلی ما بوده است، گفت: اگر رساندن یک میلیارد دلار به 25 میلیارد دلار جلوگیری از خام فروشی نیست پس چه چیزی است.

وی ادامه داد: در حال‌‌‌ حاضر پنج میلیارد دلار در سال خوراک به پتروشیمی‌‌ها فروخته می‌شود که البته عامل محدودکننده آن تقاضاست که ناشی از پارامترهای اقتصاد کلان است وگرنه ما مسؤولیتی در تأمین خوراک نداریم.

زنگنه گفت: در سال 97، پالایشگاه‌ها پنج میلیارد دلار خوراک تحویل دادند که دو میلیارد دلار آن به پتروشیمی‌‌ها اختصاص یافت.

وزیر نفت با بیان اینکه پتروشیمی خط‌ مقدم جنگ اقتصادی است خاطرنشان کرد: پتروشیمی بالا‌ترین نقش را در بازگرداندن ارز در چرخه اقتصادی کشور داشته است و عمده ارز نیز به نیما داده شده و مابقی صرف اجرای طرح‌های نیمه‌ تمام شده‌ است.

وی با اشاره به لزوم توسعه استارت‌آپ‌‌ها در صنعت پتروشیمی گفت: ما برای استارت‌آپ‌‌ها در صنایع پایین‌ دست، بالادست و بازرگانی پتروشیمی برنامه مفصلی داریم که امسال آغاز خواهد شد فقط استقرار فیزیکی مطرح نیست بلکه روابط اجزاء و مجموعه زنجیره مهم است.

وی خاطرنشان کرد: ما از استارت‌آپ‌‌ها حمایت می‌کنیم چرا که منجر به اشتغالزایی خواهد شد. تا چند سال قبل اشتغال یعنی فقط به معنای کارمند دولت بود در حالی که استارت‌آپ‌‌ها پرچمدار این هستند که می‌توان اشتغال و تولید داشت و مؤثر واقع شد بدون اینکه کارمند باشیم. این تغییر پارادایم بسیار مهم است. باید قدر آن را بدانیم تا تولید و زندگی مردم از طریق شاخه‌های مولد بگذرد.

گفتنی است، نمایشگاه ایران‌پلاست با هدف بهبود فضای کسب‌وکار و حضور هرچه بیشتر صنایع تکمیلی پتروشیمی در بازارهای جهانی به عنوان بزرگ‌‌ترین رویداد صنعت پلاستیک در خاورمیانه از روز گذشته به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران دایر است.

۵۷۰ شرکت داخلی و ۳۵ شرکت خارجی در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌ پلاست شرکت کرده‌اند و ۱۲ هیأت از ۱۰ کشور خارجی و ۱۴ کشور مستقل از این نمایشگاه بازدید می‌کنند. ۱۲ هیأت از کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، ویتنام، ارمنستان، کنیا، هندوستان، تونسو و تجار انفرادی نیز از کشورهای ایتالیا، اوکراین، چین، رومانی، روسیه، سوریه و لبنان در این نمایشگاه حاضر خواهند شد.

معرفی توانمندی‌های شرکت‌های استارت‌آپ و دانش‌بنیان، برگزاری سمینار‌ها و کارگاه‌های آموزشی در زمینه صنایع تکمیلی و امضای قراردادهای همکاری میان شرکت‌های فعال پتروشیمی از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در سیزدهمین نمایشگاه ایران‌پلاست است.

کنفرانس اکوپلاس نیز همزمان با روز پایانی سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست در حالی برگزار خواهد شد که از وزیران نفت و انرژی ۱۱ کشور از کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه برای بازدید از نمایشگاه و همچنین حضور در این کنفرانس به منظور افزایش همکاری‌ها و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران دعوت شده است.

۱۵ سالن با بیش از ۳۱ هزار مترمربع و ۳۳۰۰ مترمربع فضای باز نمایشگاهی به سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست اختصاص یافته است.

 

نظر شما