شناسهٔ خبر: 35485577 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کاهش نرخ بهره در آمریکا چه نتیجه‌ای دارد؟

بانک مرکزی آمریکا با اشاره به نااطمینانی نسبت به چشم‌انداز رشد اقتصادی، برای دومین بار ظرف دو ماه اخیر نرخ بهره را پایین آورده است؛ اما کاهش بهره در این شرایط به چه معناست؟

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره به این معنی است که دامنه نرخ ۱.۷۵ تا ۲ درصدی برای نرخ بهره تعیین شده است. کمتر از دو ماه پیش بود که بازهم بانک مرکزی آمریکا، یا فدرال رزرو، یک بار دیگر نرخ بهره را پایین آورده بود.

این درحالی است که پیش از آن سال‌ها بود که نرخ بهره پایین نیامده بود. به طور دقیق تر از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، که باعث شد نرخ بهره از نزدیک ۵ درصد تقریبا به صفر (۰.۲۵ درصد) برسد، بانک مرکزی نرخ بهره را پایین نیاورده بود.

کاهش نرخ بهره از طرف بانک مرکزی آمریکا می‌تواند این امکان را برای بانک‌ها تقویت کند که از طریق قرض گرفتن منابعشان را تقویت کنند و در نتیجه بتوانند وام‌های بیشتری بدهند. طرفداران سیاست کاهش نرخ بهره می‌گویند این کار می‌تواند باعث رشد اقتصادی شود.

اما با توجه به پایین بودن سطح نرخ بهره آمریکا در سال‌های اخیر و همچنین نااطمینانی‌های ناشی از سیاست‌های دولت آمریکا، مانند جنگ تجاری با چین، برخی کارشناسان در اثرگذاری چنین سیاستی تردید دارند.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، پیش از این به دفعات خواهان کاهش نرخ بهره شده است. وی پس از اعلام کاهش نرخ بهره، به تندی به بانک مرکزی حمله کرد و گفت آنها «دلش را ندارند، معنی ندارند، بصیرت ندارند! »

تصمیم به کاهش نرخ بهره در کمیته عملیات بازار باز فدرال رزرو گرفته شد، که بر عملیات خرید و فروش اوراق قرضه دولتی در بازار نظارت می‌کند. هفت نفر از اعضای این کمیته، از جمله جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا، به کاهش نرخ بهره رای دادند. دو نفر از اعضا با آن مخالف بودند و یک نفر هم خواهان کاهش بیشتر نرخ بهره بود.