به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "جان برکو"، رئیس مجلس عوام انگلیس در مصاحبهای با روزنامه سوئیسی "نویه زوریخه سایتونگ"، درباره تصمیم بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس برای تعلیق پارلمان این کشور بهمنظور پیشبرد اهداف خود در روند برگزیت گفت: من نمیخواهم احساسات را بیش از این تحریک کنم، فقط میخواهم بگویم که این پایان داستان نیست. ابتدا ما باید منتظر بمانیم و ببینیم دیوانعالی کشور درباره مشروعیت تعلیق پارلمان از طریق دولت چگونه تصمیم خواهد گرفت، پس از آن ما تا پایان اکتبر زمان زیادی برای بحثهای پارلمانی خواهیم داشت و در نهایت این مسئله مهم است که در این میان قانونی برای تعویق تاریخ برگزیت وجود داشته باشد که من با تصمیمات خود راه را برای این منظور هموار کردهام. تا به حال اتفاقات زیادی افتاده است و تا زمان حلوفصل مسئله برگزیت اتفاقات بیشتری هم خواهد افتاد.
این مقام انگلیسی در ادامه این گفتگو تصریح کرد که "کشور ما از هم گسیخته شده است. محافظهکاران یک حزب سنتی بزرگ هستند. نخست وزیر جدید انگلیس یک شخصیت شناختهشده است و اینها همه فاکتورهایی هستند که در اینجا ایفای نقش میکنند. اما در سیاست همواره جزر و مدهایی وجود دارد. من نمیخواهم حکمی بدهم و یا یک اوضاع اسفبار را توصیف کنم. نقش من این است که امکان بحث را فراهم کرده در حدی که نمایندگان بتوانند نظر خود را اظهار کنند.
وی از تصمیم خود برای کنارهگیری از سمت ریاست مجلس عوام انگلیس خبر داده برای جانشین احتمالی خود بهترینها را آرزو کرد.
جان برکو در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا انگلیس اکنون به یک قانون اساسی مکتوب برای حمایت کافی از حقوق دموکراتیک پارلمان نیاز دارد گفت: ما در این زمینه باید باز باشیم و تنها به سنتها آویزان نباشیم. من سابق حامی یک قانون اساسی مکتوب نبودم اما در شرایط امروز ما باید این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهیم و دقیقاً بررسی کنیم که البته این تکلیف من نیست.
مسئله برگزیت این روزها به کلاف سردرگمی در اتحادیه اروپا تبدیل شده است.
در همین راستا "رابرت لی ترنر"، سفیر انگلیس در وین در گفتگویی اظهار داشته است: ما در 31 اکتبر (9 آبان ماه) اتحادیه اروپا را ترک خواهیم کرد و خواهان یک توافق هستیم.
در حالی که اتحادیه اروپا بر این مسئله تأکید دارد که هیچ پیشنهاد جدیدی از بوریس جانسون برای حل مسئله مرزهای ایرلند دریافت نکرده است اما تورنر از پیشرفتهای ملموس در مسیر مذاکرات خبر داده و اظهار داشته است: ما مدتهاست که پیشنهادات مفصلی را ارائه میدهیم. ما همچنین مجموعهای از اسناد فنی را ارائه دادهایم که در آن رویکرد دولت انگلیس مشخص شده است. حالا یک پنجره واقعی رو به پیشرفتها وجود دارد. همان طور که در همه مذاکرات رخ میدهد شرایط در مسئله برگزیت هم میتواند بهسرعت تغییر کند. وقوع یک توافق تا 31 اکتبر سناریویی کاملاً واقعبینانه است.
3 سال پس از آنکه مردم بریتانیا رأی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا دادند، امیدواریها برای برگزیت منظم و بر مبنای یک توافق جامع، طی روزهای اخیر در هالهای از ابهام قرار گرفته است، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گفته است که یک توافق نهایی در حال شکلگیری است و یان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا نیز از امکانپذیر بودن توافق خبر داده است.
ولی دیپلماتها بر این باورند که دو طرف هنوز بر سر مرز ایرلند اختلافات جدی و عمیق دارند.
یکی از مهمترین انتقادات به توافق برگزیت مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند، ایرلند شمالی اما جزیی از خاک بریتانیاست.
پس از جنگهای خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال 1998 امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و بهتبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.
پارلمان انگلیس با توافق حاصلشده بین ترزا می نخست وزیر سابق این کشور و اتحادیه اروپا مخالفت کرده است.
بوریس جانسون وعده داده است تا پایان اکتبر از اتحادیه اروپا خارج شود، با توافق یا بدون توافق.
اتحادیه اروپا بهشدت نگران این مسئله است که تنش بر سر مرز ایرلند موجب ناآرامی و هرجومرج در ایرلند شمالی شده و پیمان صلح شکننده 1998 میلادی را از بین ببرد.
انتهای پیام/+
∎