خبرگزاری ایسنا: نورنیوز خبر داد: در نشست عادی شورای امنیت که به ریاست روسیه برگزار شد، گزارش دبیر کل در خصوص عملیات یمنی ها علیه تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان قرائت شد. در این نشست که با موضوع بررسی تحولات یمن برگزار شد، نماینده آمریکا در شورای امنیت، سعی کرد تا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مقصر این حمله قلمداد کرده و دیگر اعضای شورای امنیت را وادار به همراهی در خصوص این ادعا کند.
با این حال ادعای مخدوش مقامات آمریکایی، از سوی نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل به چالش کشیده شد.
در این نشست که با بی اعتنایی سایر اعضاء شورا نسبت به طرح اتهامات آمریکا علیه ایران همراه بود کشورهای عضو نسبت به افزایش تنشها در بحران یمن ابراز نگرانی کردند.
نماینده آمریکا در شورای امنیت پس از ناکامی در جلب حمایت اعضای دیگر در خصوص مقصر جلوه دادن ایران، پیشنهاد دیگری را مبنی بر برگزاری جلسه بسته و غیر علنی شورای امنیت با هدف صدور بیانیه در خصوص حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان را مطرح کرد اما نماینده روسیه، این پیشنهاد را نیز نپذیرفت.
نماینده روسیه به عنوان رییس دوره ای شورای امنیت اظهار داشت : هنوز تحقیقات مستند و جامعی در خصوص حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان صورت نگرفته و در نتیجه، زمان مناسبی برای صدور بیانیه شورای امنیت نیست.
متعاقبا، روسیه تاکید کرد که لازم است اعضای شورای امنیت بر روی صدور بیانیه ای جامع در خصوص تحولات یمن در آینده با یکدیگر همکاری کنند.
نامه عربستان به شورای امنیت درباره حادثه آرامکو
عربستان سعودی در نامهای به شورای امنیت، مدعی شده است که در حمله (ارتش یمن) به تأسیسات نفتی آرامکو، از سلاحهای ایرانی استفاده شد است.
عربستان سعودی امروز پنجشنبه اعلام کرد که در نامهای به شورای امنیت درباره حمله تلافیجویانه یمن به این کشور توضیحات داده است.
به گزارش شبکه العربیه، عربستان سعودی در این نامه از واکنش تلافیجویانه یمن به حملات و جنگ سعودی علیه یمن، به نام «حمله تروریستی سازمانیافته» یاد کرده و از سازمان ملل و کارشناسان بینالمللی درخواست کرده که در تحقیقات درباره حمله، مشارکت کنند.
طبق این گزارش، عربستان در نامه همچنین پای ایران را نیز وسط کشیده و ضمن تکرار اتهام به ایران مدعی شده است که «همه نشانهها دلالت بر این دارد که سلاحهای استفاده شده در حمله به آرامکو ایرانی است».
العربیه به نقل از این نامه افزود که عربستان «طبق قوانین بینالمللی، اقداماتی برای پاسخ به حمله آرامکو اتخاذ خواهد کرد».
شرکت آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان سعودی و بزرگترین شرکت نفتی دنیاست که بامداد شنبه بیستوسوم شهریور ماه در چند تأسیسات وابسته به خود در دو منطقه بقیق و خریص در شرق عربستان، هدف حملات تلافیجویانه ارتش یمن قرار گرفت و تولید حدود پنج میلیون بشکه نفت آن متوقف شد.
«یحیی سریع» سخنگوی ارتش و کمیتههای مردمی یمن اعلام کرده بود که یگان پهپادی یمن این شرکت نفتی سعودی را در چارچوب حق طبیعی و مشروع در پاسخگویی به جنایات ائتلاف متجاوز و محاصره پنج ساله یمن هدف قرار داده است.
عربستان دو روز پیش نیز در کنفرانس خبری وزیر انرژی مدعی شده بود که سلاحهای استفاده شده در حمله از جمله دو نوع پهپاد و یک نوع موشک کروز، ایرانی بوده است؛ ادعایی که یمن و ایران آن را رد کردهاند.
«عبدالملک العجری» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله، در ذکر علل عجله آمریکا و عربستان سعودی برای متهم کردن ایران به دخالت در حمله یمن به دو پالایشگاه بقیق و خریص در شرق عربستان گفت، این دو کشور قصد دارند ایران را از موضوع جنگ یمن دور کنند تا به این وسیله تحت فشار برای متوقف کردن جنگ قرار نگیرند (جزئیات بیشتر).