شناسهٔ خبر: 35378203 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

مخالفت پنتاگون با هرگونه اقدام تنش‌زا علیه ایران

سه مقام آمریکایی در مصاحبه با یکی از رسانه‌های این کشور اعلام کردند مقامات پنتاگون مخالفت خود را با اتخاذ تصمیمات تنش‌زا علیه ایران ابراز داشته‌اند.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

سه منبع آگاه در دولت آمریکا به شبکه خبری ای‌بی‌سی (ABC News) گفته‌اند در نشستی که روز دوشنبه بین دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و تنی چند از اعضای دولت وی برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه واکنش به حمله اخیر به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو برگزار شد، مقامات وزرات دفاع آمریکا با هرگونه اقدام تنش‌زا علیه ایران مخالفت کرده‌اند.

اخبار سیاسی-​ دونالد ترامپ که ادعا می‌کند ایران عامل حمله به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو در دو منطقه «بقیق» و «خریص» بوده، امروز با تنی چند از مقامات دولت خود نشستی را برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه پاسخگویی به اقدامی که آنها ادعا می‌کنند کار ایران بوده، برگزار کردند و به گفته سه منبع آگاه در دولت آمریکا، مقامات پنتاگون در این نشست خواستار پاسخی غیرتنش‌زا در مقابل ایران شده‌اند؛ پاسخی که به زعم آنها بتواند ایران را به پای میز مذاکره بکشاند.

یک مقام آمریکایی نیز به شبکه خبری ای‌بی‌سی گفته است که «مایک پامپئو » وزیر امور خارجه آمریکا و «برایان هوک» مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا پس از وقوع حمله علیه تأسیسات نفتی عربستان، خواستار تقویت حضور نظامی آمریکا شده‌اند.

علاوه بر این به گفته «مارک شورت» رئیس دفتر معاون رئیس‌جمهور آمریکا، قرار بوده در نشست امنیتی امروز مایک پامپئو مستنداتی را در خصوص آنچه «دست داشتن ایران در حمله به تأسسیسات نفتی عربستان» می‌خواند، ارائه کند.

بامداد روز شنبه دست‌کم 10 پهپاد تهاجمی یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو حمله کردند و بر اثر این حمله تولید نفت عربستان به میزان 5.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

در پی این حمله غیرمنتظره که به افزایش بیش از 10 درصدی بهای نفت در بازارهای جهانی منجر شده، ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی در اظهارات خود تلاش کرده‌اند که ایران را عامل حمله به تأسیسات نفتی عربستان معرفی کنند و اوضاع را به‌گونه‌ای جلوه دهند که ایران تهدیدی برای بازار نفت و اقتصاد جهانی است.

دونالد ترامپ شامگاه یکشنبه به وقت محلی در پیامی توئیتری مدعی شد که دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران به تأسیسات نفتی عربستان حمله کرده است. مشابه این ادعا از سوی مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز مطرح شده است. با این حال، آنها هیچ شواهد و مستنداتی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نکرده‌اند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه نیز در پیامی توئیتری در واکنش به ادعاهای مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران در ماجرای حمله به تأسیسات نفتی عربستان اعلام کرد: «با شکست در سیاست "فشار حداکثری"، پامپئو به سیاست "فریب حداکثری" روی آورده است. ایالات متحده و اقمارش با این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی می‌انجامد، امروز در یمن گیر کرده‌اند. مقصر شناختن ایران، به این فاجعه پایان نخواهد بخشید. در مقابل، پذیرش پیشنهاد ایران در فروردین 94 مبنی بر پایان دادن به جنگ و شروع مذاکرات، ممکن است به این غائله خاتمه دهد.»