روز شنبه ١۴ سپتامبر/٢٣ شهریور، حوثیها مسئولیت حمله به تأسیسات نفتی عربستان را پذیرفتند. شبکه "المسیره"، متعلق به شیعیان حوثی، اعلام کرد: "یگان پهپادی با ١٠ پهپاد، پالایشگاههای «بقیق» و «خریص» را در شرق عربستان هدف قرار داد". حوثیان ادعا میکنند که "این عملیات یکی از بزرگترین عملیاتی است که در عمق سعودی" انجام دادهاند.
وزارت کشور عربستان نیز تأیید کرد که "در ساعت چهار بامداد (روز شنبه)، نیروهای امنیتی آرامکو به آتشسوزی در بقیق و خریص پایان دادند". معلوم نیست که انفجارها و آتشسوزی تلفاتی داشته یا خیر. نیروهای سعودی به خبرنگاران اجازه ندادند که به محل واقعه نزدیک شوند.
هدفهایی در دوردست اما در دسترس
شهرک بُقَیق (یا اَبقیق) که در ۶٠ کیلومتری شهر ظهران قرار دارد، بزرگترین پالایشگاه نفت متعلق به آرامکو را در بر دارد. دفتر مرکزی شرکت آرامکو نیز در شهر ظهران واقع است. در سال ٢٠٠۶، سازمان القاعده تلاش کرد با یک اتوموبیل انفجاری به همین محل حمله کند اما موفق نشد.
اما خریص که در ٢۵٠ کیلومتری ظهران واقع شده یکی از حوزههای مهم اکتشافی و استخراج نفت عربستان است.
حملۀ حوثیها به این نقاط، نشاندهندۀ ظرفیت فنی و امکانات تسلیحاتی پیشرفتۀ آنان است. معلوم نیست که پهپادها از کجا به پرواز درآمدهاند اما فاصلۀ شهر صنعا ی یمن تا نقاط بمباران شده بیش از ١٣٠٠ کیلومتر است. مقامات سعودی از آسیبپذیری تأسیسات نفتی خود بسیار نگرانند، بخصوص که در این روزها، "آرامکو" مقدمات عرضۀ سهام خود را در بورس جهانی تدارک میبیند. چهار روز قبل، امین ناصر مدیرعامل آرامکو اعلام کرد که "همه چیز آماده است و فقط منتظر تأیید دولت هستیم". دولت عربستان بانک آمریکایی "جیپی مورگان چیس" را برای هدایت امور بورسی و بانکی انتخاب کرده است.
اتهامات علیه ایران
در اردیبهشتماه نیز آنان مسئولیت حملهای در حوالی پایتخت را به عهده گرفتند. این حمله، درست در همان روزهایی صورت گرفت که در خلیج فارس، چند خرابکاری در نفتکشها رخ داد. در آن زمان آمریکا تمامی این وقایع را به هم مربوط دانست و اعلام کرد که ایران قصد آتشافروزی و ایجاد بحران دارد. اما ایران همۀ اتهامات را رد کرد.
تهران حمایت سیاسی از حوثیان را میپذیرد اما مدعی است که هیچگونه کمک نظامی یا تسلیحاتی به آنان نمیکند.