شناسهٔ خبر: 35176506 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو زمانه | لینک خبر

پارلمان بریتانیا با انتخابات پیش از موعد مخالفت کرد

صاحب‌خبر -

برای سومین بار در تنها دو روز پارلمان بریتانیا، نخست‌وزیر را شکست داد. نمایندگان مجلس عوام بریتانیا شامگاه چهارشنبه ۱۳ شهریور/ ۴ اوت به درخواست بوریس جانسون نخست وزیر این کشور برای برگزاری پیش از موعد انتخابات سراسری رأی دادند، اما این درخواست رأی کافی نیاورد.

شامگاه چهارشنبه ۱۳ شهریور/ ۴ اوت: رأی‌گیری در مجلس عوام بریتانیا

طرح برگزاری انتخابات پیش از موعد به رأی دو سوم نمایتگان مجلس عوام نیاز داشت. شامگاه گذشته اما ۲۹۸ نفر از نمایندگان مجلس عوام به این طرح رأی موافق و ۵۶ تن رأی مخالف دادند و ۶۵۰ نماینده صاحب کرسی در مجلس عوام هم در این رأی‌گیری شرکت نکردند. به این ترتیب طرح جانسون برای برگزاری انتخابات زودهنگام که به ۴۳۴ رأی نیاز داشت، فقط ۲۹۸ رأی آورد.

جانسون بعد از پایان رأی‌گیری، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر را مسئول شکست طرح برگزاری انتخابات سراسری دانست. نخست‌وزیر بریتانیا گفت:

«فکر می‌کنم کوربین اولین رهبر اپوزیسیون در تاریخ کشور ماست که دعوت به برگزاری انتخابات سراسری را رد می‌کند. من فقط می‌توانم دلیل آن را حدس بزنم. به گمانم از این وحشت دارد که پیروز نشود.»

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر اما اعلام کرده بود طرح کنترل برگزیت باید پیش از برگزاری انتخابات تصویب شود. کوربین جانسون را متهم کرده که وقت را هدر می‌دهد تا زمانی که برگزیت بدون توافق اجتناب‌ناپذیر شود.

دفتر نخست‌وزیر بریتانیا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بوریس جانسون برای برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام استعفا نمی‌دهد.

 شامگاه سه‌شنبه ۱۲ شهریور/ ۳ سپتامبر نمایندگان مجلس عوام با ۳۲۸ رأی موافق و ۳۰۱ رأی مخالف طرح کنترل پارلمان بر نحوه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را به تصویب رساندند. ۲۱ نماینده حزب محافظه‌کار در پارلمان بریتانیا با مخالفان دولت جانسون در به تصویب رساندن طرح یاد شده همراهی کرده بودند. این نمایندگان شورشی همگی از حزب محافظه‌کار اخراج شدند.

جانسون در پی این شکست پارلمان را تهدید کرده بود که چنانچه نمایندگان دومین مرحله از طرح یاد شده را به تصویب برسانند، ۱۴ اکتبر انتخابات سراسری برگزار می‌کند. اما این طرح هم شکست خورد.

حزب محافظه کار بریتانیا تحت رهبری جانسون با پشت کردن یک نماینده محافظه‌کار به دولت و روی آوردنش به گروه مخالف اکثریت پارلمانی را از دست داد. این هم شکستی برای جانسون محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید:

پارلمان بریتانیا جانسون را شکست داد