به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از صدا و سیما، جمشید انصاری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تبریک روز کارمند درباره اینکه آیا امسال استخدام داریم یا خیر؟ افزود: ما هر ساله برای جبران خروجی نیروی انسانی که بازنشستگان هستند و یا برای تامین نیروی انسانی لازم در برخی طرح های دولتی که به بهره برداری می رسد استخدام داریم و امسال نیز حدود 30 تا 32 هزار نفر استخدام می شوند.
وی گفت: البته مجوز استخدام را ما صادر می کنیم اما این دستگاه ها هستند که باید برای استخدام تامین اعتبار کنند که اکنون برای حدود 30 هزار نفر تامین اعتبار شده و امیدواریم تا پایان هفته آزمون استخدام مرحله اول امسال آغاز شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره نحوه نظارت بر استخدام ها و شایسته سالاری نیز افزود: تمامی استخدام ها اگر تعریف قانونی داشته باشد توسط این سازمان انجام می شود و مجری آن نیز سازمان سنجش و جهاد دانشگاهی است، ضمن اینکه به منظور تحقق عدالت استخدامی آزمون را برگزار می کنیم و معتقدیم باید بهترین نیروها جذب شوند.
انصاری ادامه داد: اکنون چهار سال است که تمامی استخدام های کشور از طریق آزمون استخدامی صورت می گیرد که مطابق قانون مدیریت کشوری است.
وی درباره سیاست های کلی اصلاح نظام اداری نیز گفت: برنامه جامع اصلاح نظام اداری که سال 89 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد درباره تمامی دستگاه ها و نظام اداری حاکم است و در این 9 سال نیز بخشی از آن از جمله رعایت عدالت استخدامی و شایسته سالاری تبدیل به قانون شده و بخشی نیز در دست اقدام است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: بر مبنای این سیاست سال 93 نقشه راه اصلاح نظام اداری را به تصویب رساندیم که از سال 94 تا 96 به مدت سه سال اجرا شد.
انصاری گفت: برنامه اصلاح نظام اداری در 10 محور به تصویب رسید که سال 97 سال نخست اجرا بود و اکنون در سال دوم اجرا هستیم و هر سال نیز در جشنواره شهید رجایی عملکرد دستگاه ها را مورد ارزیابی قرار می دهیم که مشخص میشود، چه میزان دستگاه ها موفق عمل کردهاند.
وی افزود: در واقع ارتقاء سلامت نظام اداری و ارتقاء بهره وری در نظام اداری تا پایان سال 99 ادامه دارد و تا قبل از برنامه هفتم توسعه نسبت به آن اقدام می کنیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره بحث وجدان کاری، خود کنترلی، امانت داری و حفظ بیت المال در نظام اداری گفت: یک بند دیگر از سیاست های کلی ابلاغیه مقام معظم رهبری درباره ارتقاء فرهنگ کلی سازمانی است که فرهنگ مطلوب سازمانی را در دو محور تعریف کردیم که یک بخش مربوط به همه سازمان ها و دستگاه هاست که باید آن را مورد توجه قرار دهند اما بخش دوم مربوط به شاخص اختصاصی هر سازمان است.
انصاری افزود: در واقع برنامه ارتقاء فرهنگ سازمانی در شورای عالی اداری به تصویب رسیده است و هر ساله 10 درصد رشد در نهادینه شدن این شاخص ها باید شاهد باشیم که در این سازمان مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: البته سال نخست که این سیاست ها و شاخص ها را ابلاغ کردیم کاملا به صورت مطالعاتی انجام شد اما از سالهای بعد جایزه ارتقاء فرهنگ سازمانی نیز برای سازمان هایی که توسعه و ارتقاء فرهنگ سازمانی داشتند در نظر گرفته شد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره تنبیهات نیز گفت: تنبیهات در قانون تعیین شده است و کسانی که به این شاخص ها عمل نکنند، آن دستگاه را با قانون تطبیق می دهیم و در بحث تشویق نیز در جشنواره شهید رجایی دستگاه های برتر را معرفی می کنیم.
انصاری افزود: نظام اداری ما خدوم و زحمتکش است، اگر درصد ناراستی ها در یک نظام را به عموم نظام اداری تسری بدهیم، در حق کارمندان آن نظام اداری جفا کردهایم البته در هر ساختاری امکان انحراف افراد وجود دارد.
وی ادامه داد: حتما در این باره قوانین و مقررات بی تقصیر نیستند و حتما در نظارت ها و گزینش نیروها و آماده سازی مسئولیت ها مشکل داریم و باید سیستم خود را آسیب شناسی کند تا ببیند کجای کار نقص دارد و کجاها را باید تقویت کند و این موضوع باید مستمر در دستور کار مدیران اعم از سه قوه و دستگاه های اجرایی قرار بگیرد و سعی کنند منافذ بروز و ظهور فساد را محدود تر کنند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: در واقع ما بیشتر از اینکه به مقابله با فساد اولویت دهیم باید به سلامت نظام اداری اهمیت بدهیم چرا که هر چه نظام به سمت سلامت برود فساد کمتر می شود.
انصاری در بحث دولت الکترونیک نیز گفت: دستگاه هایی که با مسائل مالی سر و کار دارند و دریافت یا پرداختی دارند اینها باید به سریعتر به سمت الکترونیکی شدن بروند.
وی افزود: ما مشکلاتی در نظام اداری و اجرایی کشور داریم و تلاش کرده ایم با سرعت بیشتری به سمت دولت الکترونیک حرکت کنیم و در این راستا نیز 23 پروژه اصلی برای استقرار دولت الکترونیک تعریف کرده ایم که اگر اینها عملیاتی شود دولت الکترونیک محقق خواهد شد و هر گونه ارتباط و تماس را در بین ارباب رجوع و دستگاه های اجرایی کمتر خواهد کرد چه اینکه ما دیدیم در حوزه بهداشت و درمان سیستم سلامت الکترونیکی به بهره برداری رسیده است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: تا پایان سال 99 این 23 طرح اصلی دولت الکترونیک را اجرایی خواهیم کرد که از جمله هر کجا دریافت و پرداختی داریم آنها را به سمت دولت الکترونیک سوق می دهیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: مجلس شورای اسلامی در ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه، دولت را مکلف کرده است تا به رفع تبعیضات و کم کردن فاصله حقوق کارکنان خود اقدام کند و تا پایان این برنامه در مشاغل مشابه، تفاوت پرداختها بیشتر از 20 درصد نباشد.
جمشید انصاری در ادامه سخنانش در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با بیان اینکه در نظام پرداخت ها باید عدالت نسبی را داشته باشیم، افزود: اکنون در نظام اداری کشورمان، متوسط پرداختی تعداد محدودی از دستگاه ها به علت مقررات خاصی که دارند و یا به علت دسترسی به منابعی که دارند با دستگاه های دیگر متفاوت است.
وی ادامه داد: از حدود 2 میلیون و 277 هزار کارمند دولت حدود 2 میلیون نفر از یک نظام پرداخت تبعیت می کنند و بقیه از نظامات پرداخت خاص استفاده می کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه این تفاوت پرداخت در مشاغل مشابه در برخی اوقات تا 2 برابر فرق می کند، افزود: عمده این تفاوت ها در سال های 90 به بعد ایجاد شده است.
انصاری با اشاره به اینکه سامانه حقوق و مزایا ابزاری است که تفاوت ها را نشان خواهد داد اضافه کرد: بر اساس تکلیف برنامه ششم توسعه در مدت یک سال از آغاز این برنامه، دولت باید این سامانه را طراحی و مستقر کند که در موعد مقرر، آن را انجام دادیم.
وی ادامه داد: در اسفند سال 1396 طراحی سامانه را به پایان رساندیم و به دولت اعلام آمادگی کردیم که سامانه را مستقر کنیم اما دولت تکلیف کرد به مدت چند ماه به صورت آزمایشی، سامانه را فعال کنیم تا اطلاعات دستگاه ها وارد شود.
انصاری افزود: در 6 ماه نخست سال 1397 برای بخش قابل توجهی از دستگاه ها این اطلاعات را وارد و به دولت اعلام کردیم تعدادی از دستگاه ها همکاری لازم را برای ورود اطلاعاتشان نمیکنند. البته دستگاه هایی مانند نیروهای مسلح از نظر قانونی معاف از وارد کردن اطلاعات هستند زیرا به علل امنیتی نباید مشخصات کارکنان نیروهای مسلح را در سامانه وارد کرد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اضافه کرد: به هیئت وزیران اعلام کردیم اطلاعات حقوق و مزایای بیش از یک و نیم میلیون نفر از کارکنان دولت را در سامانه وارد و اعلام کردیم اگر همه همکاری کنند می توانیم تا شهریور امسال، اطلاعات همه را در این سامانه بارگذاری کنیم.
انصاری افزود: امیدواریم تا پایان شهریور اطلاعات حدود 2 میلیون نفر از کارکنان دولت را در سامانه بارگذاری کنیم.
وی اضافه کرد: برای همه دستگاه های اجرایی گزینه ای به نام « مشاهده حقوق مدیران » در سامانه پایگاه اطلاعاتی ایجاد شده است و از روزی که دولت اجازه دهد این گزینه فعال می شود و دریافتی های مدیران قابل مشاهده خواهد بود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: دستگاه های نظارتی هم با دسترسی به این سامانه اطلاعات مورد نیاز خود را به دست می آورند.
انصاری درباره جشنواره شهید رجایی هم گفت: بر اساس برنامه اصلاح نظام اداری که برای سه سال تصویب و ابلاغ شده است با همه دستگاه ها تفاهم نامه سه ساله بسته ایم که در آن اهداف مورد نظر مشخص شده است.بر اساس عملکرد دستگاه، امتیاز داده میشود و دستگاه هایی که بالاترین امتیاز را در شاخص ها بدست بیاورد و یا نسبت به سال قبل رشد بیشتری داشته باشند به عنوان دستگاه های برتر انتخاب می شوند و این گونه نیست که اعلام برگزیدگان به صورت نوبتی باشد.
وی افزود: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه در جهت چابک سازی دولت باید 15 درصد نیروی انسانی دولت را در طول این برنامه به جز آموزش و پرورش ،کاهش دهیم و همچنین 15 درصد پُست های سازمانی و 15 درصد از سطوح مدیریت را کم کنیم.
معاون رئیس جمهور درباره لزوم تشکیل وزارت بازرگانی هم گفت: در شرایط جنگ اقتصادی لازم است، تصمیمات فوری و متفاوتی اتخاذ شود.
انصاری افزود: تجربه نشان داده است که در شرایط تحریم اگر نتوانیم با اقتدار بیشتری بازار را مدیریت کنیم به مردم آسیب میرسد.
وی اضافه کرد: دولت با طرحی که مجلس شورای اسلامی در این باره ارائه کرد موافق است و امیدواریم با تصویب این طرح، مدیریت موثرتری بر بازار، قیمت ها و کالاهای اساسی اعمال کنیم.
برای درج آگهی و رپرتاژ با شماره 09036344509 تماس حاصل فرمایید .
∎
نظر شما