چای یاسمن میتواند به کاهش احتمال وقوع حمله قلبی، سیستم ایمنی قویتر و جلوگیری از دیابت کمک کند. این نوشیدنی از بروز سرطان جلوگیری میکند، روند هضم را بهبود میبخشد و کلسترول را پایین میآورد. باکتریهای مضر را نابود میکند و التهاب مزمن را کم میکند.
گل یاسمن یا یاس، گلی خوشبو است و روغنی که از آن گرفته میشود به عنوان عطر استفاده میشود. مخلوط گل یاس با چای سبز یک آشامیدنی نشاط آور و نیروبخش است که برای تولیدمثل نیز مفید است. گل یاس معمولاً در شبها و در هوای خنک باز میشود.
چای یاسمن چیست؟
گل یاسمن یا یاس، گلی خوشبو است و روغنی که از آن گرفته میشود به عنوان عطر استفاده میشود. مخلوط گل یاس با چای سبز یک آشامیدنی نشاط آور و نیروبخش است که برای تولیدمثل نیز مفید است. گل یاس معمولاً در شبها و در هوای خنک باز میشود.
چای یاسمن چیست؟
چای یاسمن دمنوش گیاهی محسوب نمیشود، در واقع چای عادی است (سبز، سفید، سیاه یا اولونگ) که با گلهای یاسمن برای ایجاد طعم و عطر خاص ترکیب شده است.
چین تاریخچه مشهور و طولانی در خصوص چای دارد و یاسمن یکی از محبوبترین انواع چای بشمار میرود. چای یاسمن اولین بار در مستندات رسمی سلسله سانگ ثبت شد. البته در آن زمان بیشتر برای خانواده سلطنتی سرو میشده است. منشا آن پرشیا است و از طریق هند به همراه آیین بوداییسم به چین صادر شد.
این چای به روشهای مختلف درست میشود. میتواند بصورت فله آماده شود یا بصورت چای کیسهای مصرف شود. برخی برگها رول میکنند و به شکلهای مختلف در میآورند، همانند” یاس مرواریدی” که معمولا از دو غنچه و یک برگ چای آماده میشود.
صرف نظر از شکل، کلیه انواع چای قبل از تبدیل شدن به چای یاسمن میبایست عطر دار شوند. راههای مختلفی برای این کار وجود دارد؛ از ترکیب فیزیکی ساده گرفته تا فیلترینگ هوا پیچیده و ترکیب عطر برای ایجاد طعم خالص و ملایم. تولید چای یاسمن خوشمزه و تاثیر گذار واقعا هنر است. عصاره چای یاسمن را میتوان به نوشیدنیها اضافه شود تا مزایای چای یاسمن بدون نیاز به دم کردن بدست آید.
یکی از دلایلی که چای یاسمن را مشهور ساخته، عناصر مغذی موجود در غنچه یاسمن است. نوشیدن آن روشی شگفت انگیز برای افزودن آنتی اکسیدانهای غیر معمول مانند کاتچین و اپیکاتکین به بدن است.
خواص شگفت انگیز چای یاسمن
جدا از عطر و طعم ویژه، چای یاسمن برای کاهش استرس و حمله قلبی و بهبود سیستم گوارشی مفید است. در این مقاله نگاهی دقیقتر خواهیم داشت.
کاهش وزن با چای یاسمن
امروزه همه به دنبال رمز کم کردن آسان و سریع وزن اند. چای یاسمن میتواند افزودنی خوبی برای هر رژیمی جهت کاهش وزن باشد. آنتی اکسیدان چای متابولیسم را افزایش میدهد. افزایش راندمان موجب میشود، فعالیت شما موثرتر باشد و بدنتان فراوری مواد مغذی را سریعتر انجام دهد. متابولیسم کارامدتر به کاهش وزن کمک میکند، البته مصرف چای به تنهایی فایده ندارد و میبایست همراه سایر تکنیکهای لاغری شود.
خواص آنتی اکسیدانی چای یاسمن
شاید قابل تحسینترین جنبه چای یاسمن، مقادیر بالایی از آنتی اکسیدانها در نوشیدنی خوشمزه و دلپذیر باشد. مهمترین آنتی اکسیدان موجود در چای یاسمن، کاتچین است. چای یاسمن معمولا به چای سبز اضافه میشود، اما بسته به نوع چای که یاسمن کنار آن قرار میگیرد، ماهیت آنتی اکسیدانها متفاوت میشود. برای مثال چای سیاه سرشار از تیوفلاوین است و چای سبز کاتچین دارد.
آنتی اکسیدانهای بدن عوامل آسیب زننده یا رادیکالهای آزاد عامل بیماری و ضعف سیستم ایمنی را شناسایی و نابود میکنند. همانطور که پیشتر اشاره شد کاتچین آنتی اکسیدانی است که اکثر استفاده کنندگان چای بدنبال آن اند. چراکه در جلوگیری از بیماریهای مهم بدن بسیار کلیدی اند.
حفاظت از سلامت قلب با چای یاسمن
برای افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند، چای یاسمن میتواند کمک بزرگی به جلوگیری از مشکلات بعدی کند. کاتچین موجود در چای یاسمن فاکتور اساسی در مهار کردن اکسیداسیون LDL، پس از اکسیده شدن، کلسترول بد در عروق ملتهب میشود. التهاب عروق میتواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود. کاتچین موجود در چای فرایند اکسیداسیون را مهار میکند، بنابرین فشارخون و سطح کلسترول کاهش مییابد و از ناراحتیهای مزمن مانند بیماری قلبی پیشگیری میکند.
جلوگیری از سرطان با چای یاسمن
سرطان یکی از بیماریهای مزمن همه گیر در جهان است، بنابراین هر آنچه که به پیشگیری از سرطان کمک کند، بسیار مورد توجه قرار میگیرد. براساس مطالعات، مصرف چای مانند چای یاسمن میتواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. انواع چای سبز که از یاسمن درست شده است حاوی پلی فنول اپیگالوکاتکین گالات EGCG است و خواص پیشگیری از سرطان دارد.
پلی فنولهایی مانند EGCG خط حیاتی دفاعی در برابر رادیکالهای آزاد و دیگر عوامل سرطانی در بدن است. چای سبز یاسمن از ریسک سرطان سینه، سرطان ریه و خیلی از بیماریها کم میکند. علاوه بر افزودن EGCG به سیستم، عناصر چای سبز تکثیر آنزیمهای خطرناک موجود در سلولهای سرطانی را مهار میکند.
کنترل دیابت با چای یاسمن
چای سبز ابزار ارزشمندی در مبارزه با دیابت است. توانایی متابولیسم گلوکز مکانیزم اساسی است که موجب بیماریهای دیابتی میشود. نوشیدن چای سبز/یاسمن میتواند تاثیرات منفی دیابت بر سروم پروتئینها را معکوس کند. این عمل میتواند برای افراد دیابتی نقش تنظیم کنندگی داشته باشد و برای افراد عادی نقش پیشگیری کننده دارد.
برطرف کردن استرس با چای یاسمن
سیستم بویایی اغلب انکار میشود. بر اساس تحقیقات عطر یاسمن برای برخی از موارد میتواند موثر باشد. افرادی که بوی یاسمن برایشان طبیعی است به بوی یاسمن پاسخ پاراسمپاتیک نشان میدهند و بدنشان مواد شیمیایی آزاد میکند که موجب میشود بطور طبیعی ریلکس شوند و حال روحی بهتری پیدا کنند. البته برخی بوی یاسمن را ذائقه اکتسابی مینامند و برخی از مطالعات نشان میدهد، در افرادی که از بوی یاسمن لذت نمیبرند، با مواجهه با بوی شدید یاسمن، مضطرب میشوند.
جلوگیری از ناهنجاریهای گوارشی با چای یاسمن
افزودن چای یاسمن به برنامه غذایی عادی میتواند موجب بهبود گوارش شود و از سرطان دستگاه گوارش جلوگیری کند. کاتچین موجود در چای یاسمن تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن علی الخصوص سیستم گوارشی دارد. کاتچین آنتی اکسیدانهای بین سلولی را فعال میکند و با آنزیمهای گوارشی مسئول روده سالم تعامل مستقیم دارد.
ارتقا سیستم ایمنی با چای یاسمن
اکثر اشکال سرطان و بیماریهای سرطانی سیستم ایمنی را سرکوب میکند، یعنی سیستم ایمنی را مختل و بدن را نسبت به پاتوژنهایی که درمان سرطان را مشکل میکنند، آسیب پذیر میسازد. یاسمن خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی دارد، بنابرین از سیستم ایمنی محافظت میکند. سیستم ایمنی اولین خط دفاعی در انواع بیماری هاست، بنابرین تقویت آن میتواند فواید بیشماری برای بدن داشته باشد.
کاهش ناراحتیهای مزمن مربوط به درد زانو و آرتروز یکی از تاثیرات مثبت چای یاسمن است. ماهیت ضد التهابی عناصر ارگانیک در چای یاسمن میتواند با مهار اکسیژناسیون ناخواسته سلولی، التهاب زانو را کم میکند.
خواص آنتی باکتریال چای یاسمن
چای یاسمن با افزودن اسانس یاسمن به غنچههای چای آماده میشود و میتواند در برابر بیماریهای باکتریایی مصونیت ایجاد کند و چای یاسمن را به آنتی بیوتیک دور از انتظار تبدیل کند. بر اساس مطالعات روغن یاسمن میتواند تاثیراتای کلی (E.coli) را بر طرف کند. این باکتری در غذاهای فاسد یا غیر سالم وجود دارد. چای یاسمن همچنین میتواند سرفه، سرماخوردگی و بیماریهای حلق را برطرف کند.
عوارض جانبی چای یاسمن
بارداری: گرچه تکنیکهای رایحه درمانی در دوران بارداری بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، بوی قوی و ترکیبات شیمیایی یاسمن در دوران بارداریتوصیه نمیشود. در مواردی مصرف چای یاسمن یا اسانس یاسمن موجب درد زودرس در زنان باردار میشود. قبل از افزودن چای یاسمن به رژیم غذایی، با دکتر مشورت کنید.
ناراحتی گوارشی: خیلی از افراد چای یاسمن را برای افزایش متابولیسم و حتی کمک به افزایش وزن انتخاب میکنند. اما لازم به ذکر است که مصرف آن با معده خالی، بخاطر خاصیت اسیدی آن موجب ناراحتی گوارشی شود.
کافئین: باوجود خواص آرام بخشی و تغییر حالت روحی آن، این چای سرشار از کافئین است که تحریک کننده است و به روشهای مختلف بر افراد تاثیر میگذارد. کافئین تعدادی از انتقال دهندههای عصبی مغز را بلاک میکند و انرژی و هوشیاری بهمراه میآورد. برخی از افراد نسبت به تاثیرات کافئین دردوز بالا حساس اند؛ بنابراین قبل از قرار دادن چای یاسمن در رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید یا از تجربه قبلی خود از سایر محصولات کافئینی استفاده کنید. همچنین میتوانید چای یاسمن بدون کافئین بخرید. عموما چای یاسمن بدون کافئین بصورت فله در بازار موجود است، اما چای کیسهای اغلب کافئین دارد.
منبع:زندگی آنلاین
∎
نظر شما