شناسهٔ خبر: 34742483 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

ردپای آمریکایی ها در ناآرامی های هنگ کنگ/ چین به آمریکا هشدار داد

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- چین از آمریکا خواست از دخالت در امور هنگ کنگ خودداری کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از رویترز ؛ پس از آنکه چند نماینده کنگره آمریکا خشونت های نیروهای پلیس علیه تظاهرکنندگان در هنگ کنگ را محکوم کردند، وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد آمریکا از دخالت در امور داخلی چین خودداری کند.
آمریکا اظهارات مقامات پکن را مبنی بر دخالت دولت آمریکا در اعتراضات که از چند هفته پیش منطقه هنگ کنگ را تحت تاثیر قرار داده است، رد کرد.
هوآ چونیینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت اظهارات برخی از نمایندگاه کنگره آمریکا از جمله نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری خواه در سنای آمریکا، مدرک جدید محکمی است از دخالت احتمالی آمریکا.
این سخنگو در بیانیه ای اعلام کرد: « آنها حقایق را تحریف می کنند و چیزی که سیاه است، می گویند سفید است. آنها جرائم خشونت آمیز را مبارزه در جهت حقوق بشر و آزادی می خوانند.»
بنابراین گزارش، مستعمره سابق بریتانیا -هنگ کنگ- که طی چند هفته اخیر، صحنه اعتراضات خشونت آمیز به دولت محلی است، یک چالش سیاسی بی سابقه برای دولت چین از سال 1997 میلادی یعنی از سالی که تحت حاکمیت چین قرار گرفت، محسوب می شود. اعتراضات در هنگ کنگ از حدود دو ماه پیش با مطرح شدن لایحه جنجالی استرداد مجرمان به چین آغاز شد. کری لام، رئیس اجرایی هنگ کنگ در برابر این اعتراضات از تعلیق این لایحه جنجال برانگیز خبر داد اما این اعتراضات به مطالبات دیگری از جمله افزایش آزادی های دموکراتیک یا برکناری کری لام منجر شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین خطاب به آمریکایی ها افزود: « شما بهتر است که به امور خود بپردازید. هنگ کنگ مسئله ای نیست که شما بخواهید دغدغه آن را داشته باشید.»
مقامات چین همچنین از اظهارات میچل باچلت، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کردند. میچل باچلت از چین خواسته بود خویشتنداری نشان دهد و خواستار تحقیق درباره شیوه استفاده از گاز اشک آور از سوی نیروهای نظامی شده بود.
میچل باچلت اعلام کرده بود تکنیکی که پلیس هنگ کنگ از آن استفاده کرد، بر خلاف حقوق بین الملل است.
هیئت نمایندگی چین در دفتر سازمان ملل در ژنو در بیانیه ای، اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل را « تلخ » و دخالت در امور داخلی چین خواند.
در این بیانیه آمده است معترضان اموال دولتی را تخریب، فرودگاه بین المللی را فلج، حمل و نقل عمومی را مختل و از سلاح مرگبار استفاده کرده اند. این اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل « پیام بدی » است برای مجرمانی که به خشونت متوسل می شوند.
این بیانیه افزود: « معترضان نشان می دهند که تمایل دارند به تروریسم متوسل شوند. دولت مرکزی چین به شدت از کری لام، رئیس اجرایی دولت هنگ کنگ حمایت می کند و همچنین از پلیس و نهادهای قضایی این منطقه که براساس قانون عمل می کنند، حمایت می کند.»

چین با ورود دو ناو آمریکایی به هنگ‌کنگ مخالفت کرد
چین درخواست آمریکا را برای پهلوگیری دو رزمناو در هنگ کنگ رد کرد
به گزارشخبرگزاری رویترز، مقامات آمریکایی گفتند چین یک درخواست آمریکا را برای پهلوگیری دو رزمناو نیروی دریایی آمریکا در هنگ کنگ در هفته‌های آتی رد کرده است.
این در حالی است که بحران سیاسی در این مستعمره سابق انگلیس عمیق‌تر شده است.
این مقامات که خواستند ناشناس بمانند گفتند کشتی حمل و نقلی گرین بی Green Bay خواهان پهلوگیری در هنگ کنگ در اواخر ماه جاری میلادی شده بود.
آن‌ها گفتند کشتی کروز لیک اری Lake Erie که مجهز به موشک‌های هدایت شونده است نیز خواهان پهلوگیری در ماه سپتامبر شده بود.
یکی از این دو مقام آمریکایی گفت: هیچ دلیل مشخصی برای رد این درخواست ارایه نشده است.
با این حال چنین اقدامی بی سابقه نیست چنان که چین در سپتامبر 2018 میلادی نیز درخواستی مشابه از سوی آمریکا را رد کرده بود.
آخرین کشتی آمریکایی ماه آوریل وارد سواحل هنگ‌کنگ شد. پس از افزایش تنش میان چین و آمریکا بر سر اعتراضات هنگ‌کنگ، پکن، واشنگتن را به دخالت در امور داخلی این منطقه نیمه خودمختار متهم کرد.
چین بارها به واشنگتن و لندن اخطار داد در امور داخلی هنگ‌کنگ دخالت نکنند. اما افراشته‌شدن پرچم این کشورها در اعتراضات نشان داد این نا آرامی‌ها همانطور که وزیر امور خارجه چین اعلام کرده بود منشاء خارجی دارد.
شهروندان هنگ‌کنگی نهم خرداد ماه در اعتراض به تصویب لایحه‌ای در مجلس این کشور اعتراض کردند. این لایحه اجازه استرداد مجرمان به چین را میسر ‌می‌کرد. اما به‌ گفته معترضان موجب به خطر افتادن استقلال هنگ‌کنگ می‌شد. فرماندار هنگ‌کنگ اعلام کرد در واکنش به نارضایتی عمومی گسترده مردم، لایحه پیشنهادی مجلس را به مدت نامحدود به حالت تعلیق در خواهد آورد، اما این اقدام او موجب فروکش کردن اعتراضاتی که چین معتقد است ریشه در تحریکات غربی‌ها دارد، نشد.
هنگ‌کنگ از سال 1842 تا 1997 تحت سیطره انگلیس بود اما در سال 1997 و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با لندن به جمهوری خلق چین پیوست. هنگ‌کنگ دارای بیش از 7 میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار می‌رود.

مداخله مجدد آمریکا در امور هنگ‌کنگ
یک مقام آمریکایی دیروز سه‌شنبه در مداخله‌ای آشکار، خواستار حمایت از آزادی بیان و تجمع در هنگ‌کنگ شد.
یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود روز سه‌شنبه گفت که آزادی بیان و آزادی تجمع در هنگ‌کمگ باید مورد حمایت قرار بگیرد.
وی در مداخله آشکار در امور هنگ‌کنگ گفت آزادی بیان و آزادی تجمع ارزش‌های اصلی هستند که با مردم هنگ‌کنگ به اشتراک می‌گذاریم و از این آزادی‌ها باید حفاظت شود.

ادعای توئیتری ترامپ: چین در حال اعزام نیرو به مرز هنگ‌کنگ است
رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر مدعی شد دولت چین در حال اعزام نیروی نظامی به مرز هنگ‌کنگ است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه در پیامی در توئیتر نوشت بسیاری من و آمریکا را به دلیل رویدادهایی که در هنگ‌کنگ روی می‌دهد سرزنش می‌کنند. من نمی‌توانم تصور کنم که برای چه؟
رئیس جمهور آمریکا در ادامه نوشت: (سازمان‌های) اطلاعاتی‌مان به ما خبر داده‌اند که دولت چین در حال انتقال نیرو به مرز با هنگ‌کنگ است. همه باید در آرامش و امنیت باشند.