به گزارش فارس، «فایننشالتایمز» در گزارشی با انتقاد از سیاستهای آمریکا در قبال تهران ادامه داد: دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا با تحریم «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، حلقه فشار علیه تهران را تنگتر کرد. تحریم ظریف بعد از اقدام ماه آوریل واشنگتن در درج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامیدر فهرست سازمانهای تروریستی و پس از آن تحریم کردن آیت الله «علی خامنهای» رهبر معظم انقلاب اسلامیایران در ماه ژوئن صورت گرفت.
این روزنامه انگلیسی در توضیح هدف پشت پرده این اقدامات دولت آمریکا نوشت: این گونه اقدامات تحریکآمیز، بخشی از تلاشهای آمریکا برای اعمال فشار به اقتصاد ایران به ویژه از طریق قطع صادرات نفت و گاز این کشور به حساب میآید. آمریکا همچنین کشورها و شرکتهایی را که با ایران تعامل تجاری داشته باشند را تهدید به ممانعت از ورود به سامانه دلاری کرده است.
این گزارش سپس به تحریم ظریف پرداخت و نوشت که دولت ترامپ در ادامه این سیاست به اصطلاح «حداکثر فشار»، ظریف را تحریم کرد که اقدامیبیهوده بود و احتمالاً به این دلیل بود که این دیپلمات ایرانی، پیشنهاد ترامپ برای مذاکره در دفتر ریاستجمهوری اش را نادیده گرفته است.
فایننشال تایمز ادامه داد: مسالهای که موجب رنجش ترامپ و مشاوران افراطی وی از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا شده، این است که ایران فردی معقول و بلیغ همچون ظریف را در کنار سردار«قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس در اختیار دارد.
فایننشالتایمز توضیح میدهد: آنطور که از توییتهای ترامپ مشهود است، سیاست آمریکا در قبال ایران بین دو گزینه «مذاکرات بی قید و شرط» با ایران و تهدید به حذف این کشور از روی نقشه در نوسان است و ظاهراً این نشان میدهد که آمریکا تلاش میکند علیرغم آنکه تهدید جنگ را حفظ میکند، به طور همزمان چشمانداز دیپلماسی را نیز پیش ببرد که هیچ یک از این گزینههای ظاهراً اساس و پایهای ندارد، زیرا نه ترامپ متعهد به جنگ است و نه ایران با توجه به وجود تحریمها وارد مذاکره میشود.
این گزارش در بخش پایانی نوشت که عدم انسجام راهبرد آمریکا و درک عدم نفوذپذیری ایران، در حال تغییر رفتار منطقهای است و تحریم ظریف بهترین مسیر برای بازگشت به میانجیگری را مسدود میکند.
تنگسیری: حضور صهیونیستها در خلیج فارس غیر قانونی است
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران هم گفت که «پیام ما به کشورهای منطقه و جهان این است که ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین میکند که نفت خود را صادر کند».
به گزارش فارس، «علیرضا تنگسیری» گفت که «امنیت خلیج فارس از اولویتهای ایران است و معتقدیم که خطوط کشتیرانی ایران باید بینالمللی باقی بماند».
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران که با شبکه خبری المیادین گفتگو میکرد، افزود: «آمریکا و انگلیس برای مشروعیت بخشیدن به حضور خود در منطقه خلیج فارس، سناریوهای مختلف در منطقه طراحی میکنند».
وی گفت که «آمریکاییها به نفتکشهای نزدیک آبهای ایران حمله میکنند و سپس آن را به گردن ایران میاندازند و این کشور را متهم می کنند».
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در ادامه به توقیف نفتکش ایرانی «گریس۱» توسط انگلیس اشاره کرد و اظهار داشت: «گریس۱ به سمت اروپا در حال حرکت بود که سناریوی حرکت این کشتی ایرانی به سمت سوریه طراحی شد».
سردار تنگسیری افزود: «انگلیسی ها به شکل بدی با دریانوردان نفتکش ایرانی «گریس۱» که همچنان در داخل کشتی زندانی هستند، برخورد کردند».
وی خاطرنشان کرد: «آمریکا و انگلیس با تشکیل ائتلاف غیر قانونی در منطقه تلاش میکنند سناریوهای خود را پیش ببرند».فرماند نیروی دریایی سپاه پاسداران با هشدار درباره هرگونه حضور غیر قانونی در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز گفت که «آمریکا و انگلیس باید مسئولیت حضور رژیم صهیونیستی در آبهای خلیج فارس را بر عهده بگیرند».وی تاکید کرد :«ما به عنوان نیروی دریایی سپاه پاسداران، مسئول تامین امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس هستیم و نیازی به حضور بیگانگان نداریم.هرگونه حضور رژیم صهیونیستی در آبهای خلیج فارس غیرقانونی است، چون ممکن است باعث ایجاد جنگ و درگیری در منطقه شود».
سردار تنگسیری به المیادین گفت که «عادلانه نیست نفتکش انگلیسی را که قوانین بینالمللی نقض کرده است، آزاد کنیم. علاوه بر آن نفتکش ایرانی همچنان در توقیف انگلیس است».
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران همچنین اظهار داشت :«هر زمانی مسئولان ایرانی بخواهند، میتوانند هر کشتی را توقیف کنند، حتی اگر آن کشتی آمریکایی یا انگلیسی باشد».