به گزارش خبرگزاری مهر، عبداله بهمنش با اشاره به قرار گیری در آستانه عید سعید قربان، ضمن هشدار انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام، افزود دام پس از قربانی و ذبح شدن تا ۲۴ ساعت باید در یخچال نگهداری شده و سپس تقسیم و توزیع شود و یکی از مهمترین اقداماتی که همه ساله در زمان عید قربان باید مدنظر مرد شریف قرارگیرد، خودداری و از ذبح خارج از کشتارگاههای مجاز است.
بهمنش همچنین نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و بیان کرد: شهروندان معمولاً طبق سنت دینی در این ایام دام زنده تهیه و گاهاً در معابر عمومی قربانی می کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری تقسیم یا مصرف می کنند که اگر دام را خارج از کشتارگاه و به دور از نظارت دامپزشکی ذبح کنند، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار است.
بهمنش خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در شهرستانها طبق روال همه ساله با نزدیک شدن به ایام عید قربان با استقرار اکیپ های ثابت و سیار بهداشتی و روحانیون ناظر ذبح شرعی در محل کشتارگاه ها، اقدام به بازرسی های بهداشتی و شرعی قبل حین و بعد از کشتار می نمایند که هم استانی های عزیز می توانند با مراجعه به کشتارگاهها دام خود را با نظارت کامل ذبح نموده و با خیالی راحت نذر خود را بجا آورند.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به وجود کنه ها به عنوان عامل اصلی بیماری تب کریمه کنگو در بدن برخی از دام ها و همچنین در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است و از این رو توصیه می شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح دام در منازل یا گذرگاههای عمومی و همچنین ذبح دام دارای کنه جداً خودداری نمایند.
وی افزود: صبح روز عید سعید قربان کلیه کشتارگاه های دام استان از ساعت ۷ صبح آماده ارائه خدمات بهداشتی ذبح دام بوده و همه خدمات ارائه شده به نیکوکاران در بحث ذبح و بازرسی های بهداشتی دامپزشکی رایگان خواهد بود.
نظر شما