شناسهٔ خبر: 3464225 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرس تی‌وی | لینک خبر

«وزرای خارجه ایران و آمریکا در مونیخ دیدار می‌کنند»

صاحب‌خبر -
Loading ...

یک مقام آمریکایی می‌گوید وزیران خارجه ایران و آمریکا در شهر مونیخ آلمان با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت جان کری، وزیر خارجه این کشور و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز شنبه (18 بهمن) در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ که در مونیخ آلمان برگزار خواهد شد با یکدیگر دیدار و «درباره ادامه مذاکرات جاری گفت‌وگو می‌کنند.»

ایران و گروه 1+5 در حال مذاکره برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای هستند.

آخرین دور مذاکرات در سطح معاونان وزیران خارجه ایران و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان پنج‌شنبه گذشته در استانبول ترکیه برگزار شد.

همچنین، ظریف سه بهمن در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس با کری دیدار کرد.

پیش از آن نیز وزرای خارجه ایران و آمریکا ۲۴ دی در ژنو و ۲۶ دی در پاریس با هدف سرعت بخشیدن به مذکرات هسته‌ای تهران و گروه 1+5 به صورت فشرده با هم دیدار و گفت‌وگو کردند.

در همین حال حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز سه‌شنبه بااشاره به مذاکرات هسته ای ایران با  گروه 1+5 گفت: «در برخی موارد فاصله‌ها و اختلاف نظرهای زیادی وجود داشت که این اختلاف نظرها در حال حاضر کاهش یافته است.»

وی افزود: «امروز در حال نزدیک شدن به نقاط خوبی هستیم و برخی از مواردی که موانع پیش‌رو بوده، این‌گونه به نظر می‌رسد که به این نتیجه رسیده‌اند که حقوق مردم ایران را باید به رسمیت بشناسند و راه را برای احقاق حقوق ملت ایران باز کنند.»

ایران و گروه 1+5 با وجود برخی پیشرفت‌ها نتوانستند تا ضرب‌الاجل سوم آذر (۲۴ نوامبر) به توافق نهایی هسته‌ای دست یابند، اما توافق موقت ژنو را با هدف ادامه مذاکرات و دستیابی به توافق جامع تا 10 تیر ۱۳۹۴ تمدید کرده‌اند.

اکنون دو طرف تلاش می‌کنند نخست تا 10 اسفند (اول مارس) در سطوح بالا به توافق سیاسی برسند و سپس تا 10 تیر به یک توافق جامع دست یابند.

به نظر می‌رسد میزان غنی‌سازی اورانیوم و تعیین جدول زمانی برای رفع تحریم‌ها علیه ایران از جمله مهم‌ترین موضوعات مورد بحث میان تهران و گروه 1+5 باشد.  

م ف/ م ح