شناسهٔ خبر: 34632896 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

نیویورک تایمز از ناکامی جاسوسی آمریکا درباره ایران گفت

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که آمریکا پس از خروج ترامپ از برجام و تحریم نفت ایران برای جاسوسی از این صنعت و آگاهی از تاجران ایرانی فعال در آن تلاش بسیاری کرده است.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز:  این روزنامه بامداد جمعه در گزارشی نوشت: از زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا فروش نفت ایران را تحریم کرد، اطلاعات مربوط به فروش نفت به سلاح ژئوپلیتیک  تبدیل شده که مورد طمع آژانس های اطلاعاتی غربی است.

براساس این گزارش، ایران ماه گذشته اعلام کرد که یک شبکه جاسوسی را متلاشی و ۱۷ نفر را به اتهام جاسوسی برای سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) دستگیر کرده است که برخی از آنان محکوم به اعدام شدند.

نیویورک تایمز افزود: دولت ایران درباره هدف این جاسوسی توضیحی نداد، اما اکنون مشخص شده  این جاسوسی مربوط به تلاش های مخفی واشنگتن برای جمع‌آوری اطلاعات فروش نفت ایران بوده است.

ترامپ در اظهاراتی که نیویورک تایمز آن را «بسیار غیرعادی» نامیده چرا که دولت آمریکا تقریبا هیچ وقت اتهام های جاسوسی را تایید یا رد نمی کند، ادعای جاسوسی این افراد برای سیا را رد کرد.

این در حالی است که مقام های آمریکایی در گفت وگو با این روزنامه تایید کرده‌اند که صنعت نفت ایران از موضوع های  مورد علاقه آمریکا و نهادهای اطلاعاتی آن است.

تاجران نفت ایران به نیویورک تایمز گفته‌اند افراد مختلفی از اروپای شرقی گرفته تا ارمنستان، همه نوع مشوقی را در ازای فروش اطلاعات مربوط به نفت ایران به آن ها پیشنهاد داده اند.

برخی از این تاجران گفته‌اند که افراد خارجی (وابسته به سیا) از ۱۰۰ هزار تا یک میلیون دلار را به آن ها پیشنهاد داده‌اند که یکی از شماره حساب های وزارت نفت ایران را افشا کنند. حتی به برخی از این تاجران ویزای آمریکا نیز پیشنهاد شده است.

الیزابت روزنبرگ مقام پیشین وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت که واشنگتن اطلاعات مربوط به فروش نفت ایران را می‌خواهد تا میزان درآمد این کشور از نفت را بداند. وی افزود: آن‌ها می‌خواهند بدانند که چه مقدار باید به ایران فشار بیاورند.

وی اذعان کرد از آنجایی که ایرانی‌ها تنها براساس «اعتماد شخصی» کار می‌کنند، هدف دشواری برای نهادهای اطلاعاتی هستند. به گفته روزنبرگ، ایرانی‌ها از تله خبرچین‌ها و سازوکارهای تجارت بین المللی نفت اجتناب می‌کنند و با احتیاط بسیار زیاد عمل می‌کنند.

نظر شما