امین سعیدی با اشاره به اینکه با توجه به گرمای بیسابقه جنوب کرمان در ماههای تابستان مردم باید نسبت به علائم گرمازدگی و پیشگیری از آن آگاه باشند، اظهار داشت: گرمازدگی در واقع عدم تعادل در مکانیسمهای تنظیم دمای بدن به علت فعالیت بیش از حد یا در معرض گرما قرار گرفتن فرد بهوجود میآید.
مدیر گروه بیماریهای داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان داشت: ضعف، خستگی، گرفتگی عضلات، تشنگی، تهوع، استفراغ، ادرار تیره و پررنگ، پوست خشک، سرگیجه و منگی از علائم پیشدرآمد گرمازدگی است و با پیشرفت گرمازدگی اغتشاش درک و فهم، تنفس کوتاه و سریع بیمار در معرض کاهش هوشیاری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: افراد مسن، معلولان، خانمهای باردار، کودکان، بیماران قلبی و عروقی، بیماران کلیوی، بیماران دیابتی، افراد چاق، افرادی که در محیط گرم ورزش یا کار سنگین انجام میدهند، افرادی که داروهای متعدد از جمله داروهای اعصاب یا ضد فشار خون استفاده میکنند بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند.
سعیدی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی تصریح کرد: بهتر است افراد از انجام ورزش و فعالیت سنگین در هوای گرم دوری کرده و پوست خود را مرتب با آب خنک مرطوب، لباس گشاد و رنگ روشن بپوشند، نوشیدنیهای خنک و آب فراوان بنوشند، حتیالامکان زیر تابش مستقیم نور آفتاب قرار نگیرید و همچنین از ساعت ۱۱ صبح تا سه عصر به جز برای کارهای ضروری از خانه خارج نشوند.
∎
نظر شما