شناسهٔ خبر: 3450606 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

دیپلمات‌های غربی: ایران و آمریکا در آستانه توافق بر سر خروج اورانیوم غنی شده از ایران هستند

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دو دیپلمات غربی در وین نوشت که ایران و آمریکا در آستانه دستیابی به یک توافق در مورد تکنولوژی غنی‌سازی اورانیوم در ایران هستند.

آسوشیتد‌پرس در مورد جزئیات این توافق احتمالی نوشته است این گفتگوها  بر چند محور متمرکز شده است. از جمله اینکه ایران بتواند تقریباً ۱۰ هزار سانتریفیوژ فعال خود را حفظ کند، اما با اعمال تغییراتی اورانیوم کمتری تولید کند. دیگر اینکه ایران متعهد شود بیشتر اورانیوم غنی شده خود را از کشور خارج کند، تا حدی که اورانیوم کافی برای تولید بمب، در اختیار نداشته باشد.

یکی از دیپلماتها به شرط فاش نشدن نامش به آسوشیتدپرس گفت که ممکن است شروط دیگری نیز برای ایران تعیین شود.

این در حالیست که روز سه‌شنبه، ۱۴ بهمن، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که مذاکرات اتمی ابعاد متعددی دارند و  توافق نهائی یعنی توافق در همه زمینه ها.

از سوی دیگر، محمد جواد ظریف ظریف، وزیر امور خارجه ایران اطمینان از لغو همه تحریم‌ها علیه ایران را شرط رسیدن به توافق نهائی در پرونده هسته‌ای تهران ذکر کرده است. این یکی از دو شرطی‌ است که آقای ظریف امروز چهارشنبه در اوگاندا از آنها نام برد.

وزیر امور خارجه ایران که در جریان سفری آفریقائی از کنیا به اوگاندا رفته است، شرط دیگر را، به رسمیت شناختن «ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران» اعلام کرد. به گفته آقای ظریف، این دو شرط باید در توافق نهائی ذکر شوند تا رسیدن به توافق امکانپذیر باشد. وزیر امور خارجه ایران تأکید داشت که فعالیت‌های کنونی ایران نیز مسالمت‌آمیز است و تولید انرژی هسته‌ای طبق پیمان عدم تولید و گسترش سلاح‌های هسته‌ای، حق ایران است.

ایران روز چهارشنبه حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل امور سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه را به مسکو اعزام کرد. مأموریت او هماهنگی با مقام های روسی در مورد مذاکرات گروه ۵+۱ با تهران و موضوع‌هائی در زمینه خلع سلاح اعلام شده است.

آخرین دور مذاکرات هسته ای پنج‌شنبه گذشته در استانبول ترکیه میان ایران و سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا انجام شد. پیش از آن، آمریکا در چندین نوبت، طی سه‌هفته، مذاکراتی انجام داده بود.

طبق توافق آذر ماه طرفین باید تا اواخر ماه مارس (دهم فروردین ماه ۱۳۹۴)در مورد نکات اصلی به توافق برسند و سپس کارشناسان فنی فرصت دارند تا دهم تیر ماه نکات اجرایی وفنی توافق را نهایی کنند.