شناسهٔ خبر: 34457672 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شهدای ایران | لینک خبر

دادستان تهران:صاحبان نفوذ را از تیغ عدالت می‌گذرانیم

دادستان تهران از افتتاح مجتمع ویژه رسیدگی به پرونده‌های مفاسد کلان اقتصادی خبر داد و گفت: ما در این مجموعه می‌خواهیم کسانی را از تیغ عدالت بگذرانیم که از صاحبان نفوذ در کشور هستند.

صاحب‌خبر -
به گزارش شهدای ایران؛ علی القاصی مهر دادستان تهران، در ادامه بازدیدهای خود از نواحی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، از دادسرای ناحیه 32 ویژه جرائم اقتصادی بازدید و ضمن بررسی وضعیت شعب از تلاش های قضات و کارکنان این دادسرا تقدیر و تشکر کرد.

وی در نشستی که با حضور قضات و کارکنان این مجموعه برگزار شد، مسؤولیت این دادسرا را خطیر و حساس عنوان کرد و افزود:  انتظاری که مردم از تشکیلات و دستگاه قضایی دارند، برخورد اثرگذار و چشمگیر با مفسدین و مرتکبین اقتصادی است. البته تا به امروز با بسیاری از این مفسدین کلان برخورد شده است ولی مهم این است که آیا مردم در این جنگ اقتصادی به دستگاه قضایی به عنوان میدان دار این قضیه نمره قبولی می‌دهند یا خیر که اگر مردم از ما راضی باشند، موفق بوده‌ایم.

القاصی افزود: امروز اولویت در دستگاه قضائی، برخورد با مفاسد اقتصادی، به کیفر رساندن مرتکبین در سریع‌ترین زمان و جلب اعتماد و امیدواری مردم در این حوزه است. چون آنها کسانی هستند که با دست‌اندازی به حقوق عمومی و بیت‌المال موجب آسیب به معیشت مردم شده‌اند و مردم از دستگاه قضایی انتظار رسیدگی به موقع و قاطع دارند.

دادستان تهران با بیان این که بخش عمده‌ای از مفاسد اقتصادی در سیستم و شبکه بانکی به وجود می‌آید، افزود: عمدۀ مفاسد کلان اقتصادی در تهران اتفاق می‌افتد و به همین علت کلیه پرونده‌های اقتصادی را در مجموعه‌ای به نام مجتمع قضایی اقتصادی متمرکز کرده‌ایم، البته پرونده‌هایی که در این مجتمع رسیدگی می شود، فقط مربوط به تهران نیست بلکه بعضاً کل کشور را نیز در بر می‌گیرد.‌

دادستان تهران خطاب به قضات مجتمع اقتصادی گفت: ما در این مجموعه می‌خواهیم کسانی را از تیغ عدالت بگذرانیم که از صاحبان نفوذ در کشور هستند. بنابراین مأموریت ما در این مجتمع کاملاً متفاوت است و باید درک کنیم که چه مأموریتی در این شرایط اقتصادی به ما محول شده است. اگر توانستیم این شرایط را خوب درک کنیم، در تصمیم‌‌گیری دچار اشتباه نخواهیم شد زیرا  اگر به عنوان یک بازپرس عادی به این پرونده‌ها نگاه کنیم، مطمئناً موفق نخواهیم بود.

دادستان تهران با اشاره به تأسیس مجتمع ویژه رسیدگی به پرونده‌های مفاسد کلان اقتصادی افزود: این مجتمع اقتصادی بنا به دستور رئیس قوه قضائیه بنا شده تا فرآیند رسیدگی به این جرائم در یک پروسه زمانی سریع و دقیق بررسی و با یک حساسیت و مدیریت بهتر تعقیب و دنبال شود.

القاصی با اشاره به تغییرات ساختاری دادسرای تهران افزود: دادسرای اقتصادی، دادسرای پولی و بانکی در یک مجموعه تحت عنوان دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی متمرکز شده است  و به همین دلیل در ساختار جدید دادسرا که به تصویب ریاست محترم قوه قضائیه رسیده و ابلاغ شده است ، ما این دو مجموعه را در هم ادغام کردیم و در ساختار نواحی دادسرا ، این دادسرا به دادسرای ناحیه 32 ویژه جرائم اقتصادی تغییر نام پیدا کرده است .و در کنار دادسرا، دادگاه‌های بدوی و انقلاب و تجدید نظر نیز متمرکز و مجتمع خواهد شد.

دادستان تهران با بیان  این که سعی شده است در انتخاب قضات این مجتمع ، کسانی انتخاب شوند که هم انگیزه و هم اهلیت این کار را برای رسیدگی قضائی داشته باشند و در میدان عمل اثرگذار باشند، افزود: پرونده‌های حوزه‌های اقتصادی، پرونده‌های سنگینی هستند و معمولاً کسانی عهده‌دار رسیدگی به این پرونده‌ها هستند که هم از توان فکری و ذهنی بالایی برای درک موضوعات اقتصادی، و قوانین مرتبط با آن برخوردار باشند و هم از نظر شخصی اعتقاد و ایمان کافی به برخورد با پدیده های فساد اقتصادی را داشته باشند.

دادستان تهران سرعت عمل در انجام تصمیمات قضایی را ازجمله شاخصه‌های قضات ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی خواند و افزود: پرونده‌های اقتصادی اگر به موقع رسیدگی نشود ممکن است مفسده دیگری در کنارش تولید شود.

القاصی مهر افزود: به جهت این که در پرونده‌های اقتصادی بحث بیت‌المال، حقوق عمومی و آبروی افراد مطرح است، دقت در رسیدگی به این پرونده‌ها مسأله مهمی است.

دادستان تهران با اشاره به قاطعیت در پرونده‌های قضایی افزود: اگر به مرحله‌ای رسیدیم که فردی مفسد و ادله کافی برای اثبات فساد او بود، باید در صدور حکم، قاطع باشیم و تردید نکنیم.

القاصی با بیان این که پرونده‌های اقتصادی زمان بر است خاطرنشان کرد: رسیدگی به پرونده‌های حجیم اقتصادی زمان زیادی می‌طلبد تا بتوانیم اسناد و مدارک را بررسی کنیم بنابراین وقت‌گذاری در این پرونده‌ها بسیار مهم است و باید بخش بیشتری از اوقات زندگی مان را به این حوزه اختصاص دهیم.

دادستان تهران در ادامه افزود: فعالیت در این عرصه هزینه‌ دارد و اگر با نیت خیر و پاک در این مسیر حرکت کنیم، آن اجر و ثوابی که از این کار برای ما ایجاد شده از همه این مشکلات ارزشمندتر است.

القاصی با اشاره به ضرورت رسیدگی به پرونده‌های قدیمی اقتصادی افزود: در پرونده‌های اقتصادی  بخشی از فساد مربوط به فرد مفسد است و بخشی دیگر ممکن است در چرخه رسیدگی به آن به وجود آید و چه بسا افرادی را نیز در این مسیر آلوده کند. بنابراین پرونده‌های قدیمی اقتصادی در خلال ماندگاری، مفسده‌های بیشتری را تولید می کنند که باید این پرونده‌ها مجدداً به جریان افتاده و با شتاب بیشتری رسیدگی شود و حاشیه امن برای هیچ کسی وجود نداشته باشد.

دادستان تهران با اشاره به فعال نمودن دستگاه‌های ضابط در این پرونده ها افزود : انجام تحقیقات، شناسایی مفسدین ، دستگیری ها و جمع آوری ادله از مسائل مهمی است که قضات باید از دستگاه های ضابط مطالبه و مواردی که در انجام دستورات تأخیر یا کوتاهی شده است را با دادستانی مکاتبه کنند تا پیگیری لازم راساً توسط دادستانی انجام شود.

دادستان تهران با تأکید به لزوم مشورت پذیری در پرونده های اقتصادی افزود: در پرونده های کلان اقتصادی به جهت پیچیدگی موضوعات آن، نیاز به مشورت قضایی و تبادل اطلاعات است. که این به معنای نفی استقلال قضائی نیست، بلکه موجب می شود تا در تصمیم گیری دچار اشتباه نشویم.
القاصی در پایان خطاب به قضات مجتمع اقتصادی گفت: رسیدگی به پرونده های اقتصادی پر مخاطره و پر آسیب بوده و در این مسیر، زمینه های لغزش و انحراف برای قضات فراهم است و از آنجایی که اصحاب این پرونده ها متصل به کانون های قدرت هستند، باید مراقب مراوده ها و رفت وآمدهای خود باشید تا خدای ناکرده به آبرو و حیثیت دستگاه قضائی آسیبی وارد نشود.