شناسهٔ خبر: 34258445 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

واکنش آمریکا به دستگیری جاسوسان سیا/ بازتاب گسترده رسانه ای دستگیری جاسوسان سیا توسط ایران

صاحب‌خبر -
واکنش آمریکا به دستگیری جاسوسان سیا/ بازتاب گسترده رسانه ای دستگیری جاسوسان سیا توسط ایران
خبرگزاری آریا- خبر دستگیری جاسوسان سیا در ایران، واکنش رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا را در پی داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به بازداشت تعدادی از جاسوس‌های این کشور توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، همانطور که انتظار می‌رفت، این شکست را انکار کرد.
وی در توییتر نوشت: «گزارش ایران درباره گیر انداختن جاسوس‌های سیا، کاملا غلط است. اصلا حقیقت ندارد. باز هم دروغ و پروپاگاندا (مانند پهپادشان که ساقط شد) از سوی یک رژیم مذهبی که به شدت به دردسر افتاده و نمی‌داند چه کند. اقتصاد آن‌ها مرده و از این هم بدتر می‌شود. ایران یک افتضاح تمام‌عیار است.»

واکنش پامپئو به دستگیری جاسوسان سیا
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه «فاکس» به خبر دستگیری 17 جاسوس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» در ایران واکنش نشان داد.
وی در پاسخ به سؤالی در این ارتباط، ضمن متهم کردن ایران به دروغگویی گفت که به طور خاص نمی‌تواند درباره این خبر اظهارنظر کند اما «ایران سابقه دروغگویی دارد».
پامپئو تصریح کرد: «دروغ گفتن به جهان، بخشی از ماهیت آنهاست. من تمامی اظهارنظرات ایران درباره اقداماتی که انجام داده‌اند را اغراق آمیز می دانم».

جزئیات دستگیری 17 جاسوس سیا در ایران
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران روز گذشته از بازداشت 17 نفر از جاسوسان آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا خبر داد که تلاش داشته‌اند در مراکز حساس کشور نفوذ کنند. مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات هم صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از شناسایی و دستگیری 17 جاسوس تربیت یافته سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) در داخل کشور خبر داد و گفت: احکام این جاسوسان صادر شده و برخی به عنوان مفسد فی‌الارض اعدام می‌شوند.
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات صبح امروز در نشست خبری با اعلام این خبر گفت: در تاریخ 28 خرداد ماه امسال خبری منتشر شد مبنی بر آنکه وزارت اطلاعات موفق به کشف و شناسایی یک شبکه جاسوسی شده است.
وی ادامه داد: جاسوس‌های شناسایی شده شامل شاغلین مراکز حساس و حیاتی و همچنین بخش خصوصی مرتبط با این مراکز هستند که به عنوان پیمانکار یا مشاور در حال فعالیت بودند.
این مقام امنیتی با بیان اینکه این مراکز حساس و حیاتی شامل حوزه‌های اقتصادی، هسته‌ای، نظامی و سایبری کشور است، اظهار داشت: تعداد کل جاسوس‌های شناسایی شده 17 نفر است که به صورت سلولی در ایران فعالیت می‌کرده و هیچکدام از این افراد با دیگری ارتباطی ندارند.
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات افزود: سیا با تاسیس شرکت‌های جعلی و به بهانه استخدام متخصصان ایرانی در این شرکت‌ها یا تامین تجهیزات از خارج کشور مبادرت به مراجعه اطلاعاتی به اتباع ایرانی کرده است.
این مقام امنیتی درباره وعده‌های فریبنده آمریکا به جاسوسان ابراز داشت: متهمین حین گذراندن دوران محکومیت در زندان با اشاره به وعده‌های وسوسه‌انگیز افسران سیا از جمله: مهاجرت به آمریکا، شغل مناسب در ایالات متحده و پول، از بدعهدی طرف آمریکائی یاد می‌کنند. حتی وعده مساعدت‌های درمانی در خارج از کشور نیز به برخی از جاسوس‌ها ارائه شده بود که هیچیک عملی نشد.
جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر بازداشت عناصر داخلی این شبکه، در چارچوب عملیات آفندی اطلاعاتی، تصاویر و مشخصات شماری از افسران آمریکایی سیا را که مسئولیت این هسته جاسوسی را بر عهده داشته‌اند، منتشر کرده است.
انتشار خبر بازداشت این جاسوس‌ها، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته و از صبح امروز اغلب رسانه‌های معتبر جهان به آن پرداخته‌اند.

بازتاب گسترده رسانه ای دستگیری جاسوسان سیا توسط ایران
تارنمای نشریه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: ایران می گوید یک حلقه جاسوسی آمریکا را که مشغول عملیات در داخل این کشور بوده منحل کرده است.
این رسانه با اشاره به خبر اعلام شده از سوی مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ایران نوشت: یک مقام ایرانی می گوید این شبکه متشکل از 17 تبعه ایرانی است که در مراکز نظامی و هسته ای مشغول فعالیت بودند.
فایننشال تایمز نوشت ایران یک حلقه جاسوسی را که در داخل مراکز نظامی و هسته ای این کشور کار می کردند و توسط سازمان های اطلاعاتی آمریکا آموزش دیده بودند، نابوده کرده است.
این گزارش افزود: یک مقام ایرانی که نامش فاش نشده و مسئول عملیات ضد جاسوسی وزارت اطلاعات است روز دوشنبه به خبرنگاران در تهران گفت که آمریکا عملیات جاسوسی خود در داخل ایران را در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گسترش داده است.
فایننشال تایمز افزود: افشاگری ایران درباره عملیات ضد جاسوسی، در بحبوحه بحران ناشی از توقیف نفتکش انگلیسی که با پرچم این کشور تردد می کرد، بروز کرده است.
این رسانه توقیف این کشتی را نمایش قدرت از سوی ایران به تلافی کشتی توقیف شده ایرانی به دست نیروهای دریایی انگلیسی عنوان کرد.
فایننشال تایمز در ادامه خاطرنشان کرد که مقام اطلاعاتی ایران گفت، برخی در این گروه 17 نفره به اعدام محکوم شده اند و در عین حال برخی دیگر در داخل سرویس های اطلاعاتی ایران همکاری داشتند.
مقام مذکور افزود این افراد کارشناس و تکنسین هایی بودند که در «مراکز حساس» که آمریکا علاقه مند به گردآوری اطلاعات است، فعالیت می کردند. این مراکز شامل تاسیسات نظامی و هسته ای بود و این شبکه نتوانست به عملیات خرابکارانه مهمی دست بزند.
این مقام ایرانی همچنین اظهار داشت که ارتباطی بین سیا و دستگاه های اطلاعاتی غربی و منطقه ای دراین عملیات وجود نداشت اما برخی از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی از برگزاری این جلسات در این عملیات آگاه بودند.
ایندیپندنت دیگر روزنامه انگلیسی گزارشی را با این تیتر منتشر کرد: ایران «جاسوسان سیا» را به اعدام محکوم کرد.
این رسانه به گزارش رسانه های ایران در خصوص اظهارات مقام امنیتی ایرانی اشاره کرد و نوشت: اعلام این خبر در بحبوحه وخامت روابط ایران و کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس انجام شد.
ایندیپندنت نوشت: بالافاصله بعد از انتشار این خبر معلوم نشده که آیا این بازداشت ها ارتباطی با ادعای هفته گذشته ایران درباره برچیدن یک «شبکه بزرگ جاسوسی» مرتبط با سیا داشته است یا نه.
ژوئن (خرداد) گذشته وزارت اطلاعات ایران اعلام کرد که به دنبال کشف یک سامانه ارتباطاتی برخی از جاسوسان شناسایی شده اند.
ایندیپندنت به مستند یک شبکه داخلی ایران درباره بازداشت 17 نفر از متهمان جاسوسی اشاره کرد و نوشت این مستند انگلیسی زبان عنوان می کند که سیا شبکه ای را در داخل ایران راه اندازی کرده است و از «شرکت های جعلی که ویزای آمریکایی به ایرانی ها و وعده یک زندگی ایده آل در خارج را می دهند،» استفاده می کند.
در این برنامه تلویزیونی عملیات سیا به عنوان «یک «جنگ اعلام نشده» توصیف شده است.
تلگراف نوشت: ایران «جاسوسان سیا» را دربحبوحه تشدید تنش ها در خلیج فارس به مرگ محکوم کرد.
این رسانه انگلیسی افزود: اعلام این خبر پس از ماه ها تشدید رویارویی با غرب بروز کرده است که به دنبال اعمال تحریم های شدیدتر آمریکا رخ داده است.
این گزارش افزود: هویت هر 17 جاسوس بازداشت شده مشخص شده است؛ همگی آنها ایرانی هایی هستند که به طور مستقل از یکدیگر کار می کردند.
برخی از این افراد گرفتار «دام روادید» شده بودند که سیا برای ایرانی هایی پهن کرده که به دنبال سفر به آمریکا هستند.
ایندیپندنت نوشت: مقام های ایرانی جزییات چندانی را درباره این شبکه ادعایی وابسته به سیا ارائه نداده اند اما گزارش های منتشر شده در ماه ژوئن نشان می دهد که سازمان اطلاعات ایران به «سامانه امن آمریکا در فضای سایبری» نفوذ کرده است. سیا از این سامانه برای حفظ ارتباطات خود با جاسوسان استفاده می کند.
خبر شناسایی جاسوسان سیا در خبرگزاری انگلیسی رویترز نیز بازتاب داشت. این رسانه نیز تلاش کرد موضوع بازداشت این حلقه جاسوسی سیا را به توقیف کشتی انگلیسی توسط ایران و وخامت روابط ایران و غرب ربط دهد.
این خبر همچنین در رسانه های آمریکایی بازتاب داشت. شبکه خبری فاکس نیوز نوشت: این شبکه، ایمیلی را برای کسب اطلاعات در این زمینه به سیا و وزارت امور خارجه آمریکا ارسال کرده اما فوراً جوابی را دریافت نکرده است.
فاکس نیوز نوشت: آمریکا حضور نظامی خود در منطقه خلیج فارس را در هفته های اخیر افزایش داده است.
این شبکه خبری مدعی شد این افزایش حضور آمریکا به دنبال اقدامات تحریک آمیز تهران همچون حمله به تانکر نفت در تنگه هرمز، سرنگون کردن پهپاد آمریکایی و توقیف تانکر بریتانیایی بوده است.
شبکه خبری سی ان ان تیتر زد: ایران 17 شهروند را به جاسوسی برای سیا متهم کرد.
این رسانه آمریکایی به شرحی از رویدادهای چند وقت گذشته در نتیجه توقیف تانکر ایرانی و اقدام متقابل ایران اشاره کرد.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارش بازتاب خود آورده است: ایران گاه و بی گاه اعلام می کند جاسوسانی را بازداشت کرده که برای دولت های خارجی کار می کردند. در ژوئن (خرداد) گذشته ایران اعلام کرد 4 نفر از کاکنان سابق وزارت دفاع را که جرم آنها در جاسوسی برای سیا ثابت شده است، اعدام کرده است.
این خبر در دیگر رسانه های آمریکایی نیز همچون سی ان ان، نیویورک تایمز و یو اس ای تودی بازتاب داشت.

نظر شما