شناسهٔ خبر: 34196384 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

ایران: نفتکش توقیف شده بریتانیایی با شناور صیادی برخورد داشته

صاحب‌خبر -
حق نشر عکس Stena Bulk
Image caption مقام‌های ایرانی برای توقیف نفتکش "استینا ایمپرو" دلایل مختلفی بیان کرده‌اند

مقام های ایرانی می گویند نفتکش بریتانیایی "استینا ایمپرو"، پیش از توقیف با یک شناور صیادی ایران برخورد داشته است.

سپاه پاسداران روز گذشته اعلام کرد این نفتکش را به خاطر آنچه رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی خواند، در تنگه هرمز توقیف کرده است.

مقام‌های ایرانی روز گذشته و پس از توقیف این نفتکش به "برخورد" آن با یک شناور ایرانی اشاره نکرده بودند.

اما امروز شنبه، ۲۹ تیر، الله مراد عفیفی‌‌پور، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفته است که نفتکش "استینا ایمپرو" در مسیر تردد خود با یک کشتی صیادی برخورد کرده است.

او گفته است "عوامل این کشتی سانحه دیده صیادی با شناور تماس می‌گیرند اما پاسخی دریافت نمی‌کنند."

این مقام سازمان بنادر و دریانوردی مشخص نکرده کشتی سانحه‌دیده چه نوع کشتی است و برخورد ادعایی پیش آمده به چه نحو بوده است.

آقای عفیفی‌پور به خبرگزاری فارس گفته است نیروی دریایی سپاه شب گذشته این نفتکش را وارد لنگرگاه بندرعباس کرده و آن را تحویل اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان داده و قرار است حادثه بررسی شود.

این کشتی ۲۳ خدمه دارد که هنوز روی عرشه هستند. ۱۸ نفر خدمه این نفتکش هندی هستند و پنج خدمه دیگر از کشورهای روسیه، فیلیپین و لتونی.

جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا به ایران هشدار داده که اگر نفتکش توقیف شده را آزاد نکند، با "عواقب جدی" رو‌به‌رو خواهد شد.

آلمان و فرانسه هم در دو بیانیه جداگانه از ایران خواستند که فورا نفتکش بریتانیا را آزاد کند.

در بیانیه دولت آلمان آمده که توقیف کشتی سوئدی استنا ایمپرو، که با پرچم بریتانیا حرکت می‌کرده در تنگه هرمز باعث افزایش خطرناک در وضعیت پرتنش کنونی میشود."

وزارت خارجه فرانسه نیز با ابراز نگرانی شدید از توقیف نفتکش بریتانیا اعلام کرد که "چنین اقداماتی به تلاش‌هایی که برای کاهش تنش‌ها در منطقه انجام می‌شود، صدمه می‌زند."

پیش از این خبرگزاری‌های ایسنا و تسنیم به نقل از یک مقام مطلع در سازمان بنادر و دریانوردی گفته بودند این نفتکش به علت عدم رعایت قوانین بین‌المللی در انتخاب مسیر ورود به تنگه هرمز و به خطر انداختن امنیت تردد کشتیرانی و همچنین برخی تخلفات دیگر به سمت آب‌های ایران هدایت شده است.

این مقام مطلع که نامی از او برده نشده مدعی شده که نفتکش بریتانیایی با عدم رعایت اصل عبور بی ضرر از تنگه هرمز، امنیت تردد کشتیرانی در این منطقه را به خطر انداخته و با وارد کردن پسماند نفت موجود در مخازن خود موجب ایجاد آلودگی شدید و لطمه زدن به محیط زیست خلیج فارس شده است.

در پی توقیف این نفتکش، سخنگوی دولت بریتانیا به شرکت‌های کشتی‌رانی این کشور توصیه کرده برای مدتی موقت از تردد در این منطقه خودداری کنند.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفته است کشورش به دنبال راه حل نظامی نیست و موضوع را از راه‌های دیپلماتیک دنبال خواهد کرد.