غرب مدعی مبارزه با تروریسم و اقدام برای امنیت جهان بار دیگر نتوانست این ظاهر سازی را حفظ کند چنانکه از یک سو به تقدیر از دزدی دریایی انگلیس در جبل الطارق پرداخت و از سوی دیگر به دلسوزی برای قاچاقچیان سوخت پرداخت. غرب پرونده سیاهی در باب حقوق بشر و ناامن سازی جهان دارد که نمود آن را در مشارکت آنهاد در کشتار ملت فلسطین و یمن و نیز تروریسم در منطقه می توان مشاهده کرد. از رفتاری غیر انسانی و بحران ساز آنها همان بس که این کشورها ۱۸ سال است در افغانستان حضور نظامی دارند و وضعیت بحرانی این کشور هر روز بدتر میشود. اما روند رسوایی های غرب را گویی پایانی نیست که نمود آن را در اقدامات اخیر آنها در دزدی دریایی انگلیس علیه نفت کش ایرانی و نیز دلسوزی آنها برای کشتی توقیف کشتی حامل سوخت قاچاق توسط نیروهای ایرانی می توان مشاهده کرد. وزارت خارجه انگلیس با صدور بیانیهای به خبر توقیف یک نفتکش حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واکنش نشان داد و اعلام کرد که در تلاش است تا اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست آورد. این بیانیه میافزاید: «همچنان به مسئولان ایرانی توصیه میکنیم که از میزان تنش در منطقه بکاهند.» واکنش لندن، به بیانیهای است که ساعتی پیش از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با توقیف یک کشتی خارجی حامل سوخت قاچاق منتشر شد.
در این میان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است، اعلام کرد از گزارشهای منتشر شده مبنی بر توقیف یک نفتکش در خلیج فارس، مطلع است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است، اعلام کرده که از گزارشهای منتشر شده در رابطه با توقیف یک کشتی در خلیج فارس مطلع است. این ناوگان البته از اظهار نظر بیشتر در این رابطه خودداری کرده است.
از سوی دیگر «بنی گانتز» رقیب انتخاباتی نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به توقیف یک کشتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس، گفت این اقدام ایران باید اروپا را «بیدار کند.» «بنی گانتز» رهبر حزب ائتلافی «آبی و سفید» و رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه از توقیف یک کشتی حامل سوخت قاچاق توسط ایران انتقاد کرد و این اقدام را «ستیزهجویی» خواند. وی افزود: «اکنون زمان آن است که جهان، به خصوص اروپا، بیدار شود. زمانهایی هست که چیزهایی را باید با اعمال قدرت متوقف کرد. الان یکی از آن زمانهاست. ایرانیها باید بدانند که اسرائیل میتواند از خود دفاع کند و این کار را میکند. بقیه جهان هم باید پیغام مشابهی بفرستد.» اما در واکنش به چنین واکنشهایی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت ایران هر روز با قاچاقچیان سوخت مقابله میکند و توقیف اخیر یک کشتی در خلیج فارس نیز در همین چارچوب صورت گرفته است.«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت بر خلاف آنچه رسانهها ادعا کردهاند، ایران تانکر نفتکشی توقیف نکرده است، بلکه آنچه که توقیف شده، کشتی قاچاقچیان سوخت است.
«جولیان بورگر» خبرنگار روزنامه «گاردین» که در آمریکا حضور دارد، نوشته است که ظریف در جمع گروهی از خبرنگاران در نیویورک، در مورد ادعای توقیف یک تانکر نفتکش، گفته است: «نه، این یک تانکر نیست. یک کشتی کوچک است که یک میلیون لیتر، نه یک میلیون بشکه، نفت حمل میکرده است. ما هر روز این کار را انجام میدهیم. اینها افرادی هستند که نفت ما را قاچاق میکنند.» غربی ها در حالی به حمایت از قاچاقچیان سوخت پرداخته اند که همواره ادعای مقابله با تروریسم و قاچاق را مطرح و حتی با این ادعا به نظامی گری پرداخته اند.
تقدیر از دزدان دریایی
اما دو رویی غرب زمانی آشکارتر می شود که آنها در برابر دزدی دریایی انگلیس موضعی متفاوت گرفته چنانکه آمریکایی ها به تقدیر از انگلیس پرداختند. در همین حال نخستوزیر مستعفی انگلیس در دیدار با رئیس دولت محلی جبل طارق از توقیف کشتی حامل نفت ایران تقدیر کرد. «ترزا می»، نخستوزیر مستعفی انگلیس از رئیس دولت محلی جبل طارق بابت توقیف یک کشتی حامل نفت خام ایران تشکر کرد. به نوشته رویترز، ترزا می مدعی شده توقیف این کشتی در راستای اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است.در همین حال در جوسازی دروغین،
وزیر دفاع انگلیس با بیان این ادعا که لندن نگران امنیت تنگه هرمز است، گفت باید از ایران خواست که به سمت کاهش تنش حرکت کند.«پنی موردانت» وزیر دفاع انگلیس در توجیه افزایش حضور نظامی این کشور در خلیج فارس، مدعی شد که لندن دغدغه تأمین امنیت این منطقه را دارد. «پنی موردانت» وزیر دفاع انگلیس که در نشستی به میزبانی «انجمن نیروی هوایی و فضایی» در لندن صحبت میکرد، با اشاره به تنشهای اخیر در خلیج فارس، گفت: «ضروری است که پیامی بسیار روشن به ایران بفرستیم که میخواهیم آنها عقب بنشینند و از تنش بکاهند.»
لازم به ذکر است «فابیان پیکاردو» رئیس منطقه «جبل طارق» برای گفتوگو درباره کشتی توقیفشده «گریس ۱» وارد لندن شده و با چند مقام انگلیسی از جمله «ترزا می» نخستوزیر و «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس دیدار کرد. نیروی ویژه ارتش انگلیس دو هفته پیش با یورش به این کشتی که حامل نفت ایران و در حال گذر از آبهای بینالمللی نزدیک به جبل طارق بوده، آن را توقیف کردند. جمهوری اسلامی ایران این اقدام را «راهزنی دریایی» خوانده و آزادی فوری این کشتی را خواستار شده است. هانت ساعتی پیش از پس از دیداری که با پیکاردو داشت، در توییتر نوشته است: «دیدار مهمی با فابیان پیکاردو داشتم تا درباره کاهش تنش حول مسئله گریس ۱ گفتوگو کنیم. هر دوی ما اتفاق نظر داشتیم که تحریمهای اتحادیه اروپا باید رعایت شود، اما در عین حال برای حل مسائل در صورت طی روند قانونی جبل طارق و دریافت تضمینهای معتبر، آمادگی داریم.»
در این میان رئیس منطقه «جبل طارق» مدعی شد که با هدف کاهش تنش، با مقامهای ایرانی دیدار کرده و این ملاقات «سازنده و مثبت» بوده است. «فابیان پیکاردو» رئیس منطقه «جبل طارق» که برای رایزنی در مورد کشتی توقیفشده «گریس ۱» به لندن سفر کرده، روز پنجشنبه مدعی شد با مقامهای ایرانی دیدار و گفتوگو کرده است. در همین حال دیوان عالی منطقه «جبلطارق» توقیف نفتکش «گریس-۱» را تمدید کرد. ایران این تحریمها را به رسمیت نمیشناسد و شورای امنیت سازمان ملل نیز آنها را تصویب نکرده است. جوسازیها علیه ایران در حالی صورت گرفته است که در ناکامی دیگر برای غرب کشتیهای جنگی هند که در حال اسکورت نفتکشهای این کشور در خلیج فارس هستند برای مدت زمان طولانیتری در خلیج فارس باقی میمانند اما به ائتلاف ضد ایرانی آمریکا نمیپیوندند.
توقیف کشتی حامل سوخت قاچاق بار دیگر غرب را رسوا کرد
دلسوزی برای قاچاقچیان، تقدیر از دزدان دریایی
صاحبخبر -
∎