شناسهٔ خبر: 34161337 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

همکاری ایران، روسیه، ترکیه و جمهوری‌آذربایجان برای ایجاد بازار فناوری اطلاعات

صاحب‌خبر -
بازار منطقه‌ای فناوری اطلاعات با همکاری چهار کشور ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و روسیه تشکیل می‌شود.

این مطلب در حاشیه برگزاری نشست چهارجانبه وزرای ارتباطات کشورهای مذکور و امضای تفاهم‌نامه همکاری های مشترک در تهران اعلام شد.

مهندس محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز در حاشیه برپایی این نشست به خبرنگاران گفت: یک سال است که با وزرای ارتباطات جمهوری آذربایجان، روسیه و ترکیه در ارتباطیم و بنا داریم سهم منطقه‌ای ما در حوزه اقتصاد دیجیتال ارتقاء پیدا کند.

وی گفت: با توجه به تحولات اقتصادی دنیا، همکاری‌های مشترک در خصوص اقتصاد دیجیتال بسیار ضروری است و ما در این اجلاس چهار جانبه به تفاهم رسیده ایم از نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها حمایت کنیم.‌وی افزود: همچنین در این اجلاس به تفاهم رسیدیم که دولت‌های چهار کشور هشت سامانه در هر کشور داشته باشند و کمیته‌ای ویژه تشکیل داده‌ایم تا چارچوب‌ها بر‌اساس آن مشخص شود و باید نتایج این برنامه‌ریزی به عالی شدن کسب و کار‌ها در منطقه منجر شود.

آذری جهرمی گفت: به دنبال ایجاد پیمان منطقه‌ای در حوزه آی سی تی یا فناوری اطلاعات و ارتباطات هستیم و احتمال دارد کشور‌های دیگر هم به جمع ما اضافه شوند.

وی گفت: در نظر داریم استارتاپ‌های چهار کشور با هم ارتباط بیشتری پیدا کنند و فعالیت‌ها از مباحث فضایی و کاربرد‌های صنعت فضایی تا توسعه صنعت مخابرات توسعه پیدا کند.

وزیرارتباطات با اشاره به اینکه کار کردن روی پروژه‌های موتور جستجو و سیستم عامل هم در دستور کار آینده است، بر لزوم همکاری بیشتر میان بخش‌های خصوصی ایران، جمهوری آذربایجان، روسیه و ترکیه در زمینه آی تی تاکید کرد و گفت: این اقدام پس از تدوین اهداف راهبردی محقق می‌شود.

وی افزود: البته نیازمند زیرساخت‌هایی هستیم و تاسیس مرکز توانمندسازی کسب و کار‌ها برای ما بسیار اهمیت دارد و با کارگروهی که تشکیل می‌شود همه اهداف دنبال خواهد شد.

آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فضای مجازی و اینترنت هم در آینده با تحریم امریکا مواجه خواهد شد؟ گفت: تاکنون تحریم‌های صورت گرفته در حوزه آی سی تی نبوده است، اما تحریم‌های کانال‌های مالی باعث شد تبادلات با چالش مواجه شود و به سبب همین تحریم‌ها نظام سلامت و دارویی ما دچار اشکال شد، اما با وجود اینکه بسیاری از حوزه‌ها تحت تاثیر این تحریم‌ها قرار گرفته اند، اما راه حل‌های خود را برای ادامه کار پیدا کردند.

وی گفت: اقدام دیگر امریکا در رفتار‌های ظالمانه اش حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از برخی سکو‌های ارائه نرم افزار بود که البته شرکت‌های ایرانی معطل نماندند و شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های ایرانی خدمات مورد نیاز خودشان را ارائه می‌کنند.

وزیرارتباطات درباره حضور کشور‌های خارجی در نمایشگاه الکامپ که امروز در تهران آغاز به کار می‌کند هم گفت: در این نمایشگاه ۱۱ هیأت بلندپایه از جمله دبیرکل مجمع جهانی مخابرات و اتحادیه مخابراتی کشور‌های آسیا اقیانوسیه و وزیر ارتباطات عراق و ارمنستان، قائم مقام وزیر ارتباطات قطر، معاون وزیر ارتباطات چین و هیأتی از ترکمنستان در افتتاحیه این نمایشگاه حضور دارند و شرکت‌هایی از این کشور‌ها در نمایشگاه غرفه دارند.

کنستانتین ناسکف وزیر ارتباطات روسیه هم گفت: به دنبال ساماندهی هیات‌های اقتصادی هستیم و باید نمایشگاه‌های مشترک بزرگی بر اساس این اجلاس چهارجانبه در کشور‌ها برگزار شود.

عمر عبدالله کاراگوزاغلو وزیر ارتباطات ترکیه هم گفت: حتما باید زیرساخت هایمان را برای گسترش همکاری‌ها طراحی کنیم.

همچنین رامین قلی‌زاده وزیر ارتباطات جمهوری آذربایجان گفت: در حوزه ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران در حوزه استارتاپ همکاری خوبی داریم و به دنبال تقویت آن هستیم.

نظر شما