نانسی پلوسی، از نمایندگان دموکرات و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا یکی از نخستین کسانی بود که به توئیت رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داد و با رد کردن "اظهارات بیگانهستیز" دونالد ترامپ در یک پیام توئیتری گفت که هدف از چنین سخنانی "ایجاد شکاف در میان ملت" است.
همچنین "بِن رای لوجان" یکی از مقامات ارشد کنگره و دستیار نانسی پلوسی با "نژادپرستانه" خواندن توئیت دونالد ترامپ گفت که " این توئیت علیه شهروندانی از آمریکا بوده که توسط رای دهندگان انتخاب شده بودند."
دونالد ترامپ در توئیت خود همچنین نوشته بود: " چقدر جالب است وقتی زنان نماینده پیشرو در حزب دموکرات در کنگره را میبینیم که که با صدای بلند و خبیثانه به مردم آمریکا - بزرگترین و قدرتمندترین ملت روی زمین - میگویند که کشورمان چگونه باید اداره شود."
به گفته او این نمایندگان "اصالتا" از کشورهایی آمدهاند که دولتهایشان در وضعی کاملا فاجعهبار" بوده و "بدترین، فاسدترین و بیکفایتترین" دولتها در سراسر دنیا هستند. ترامپ در ادامه اضافه کرده که البته "اگر اصلا یک حکومت در حال فعالیت داشته باشند."
وی در ادامه از این نمایندگان پرسیده که چرا به همان جایی برنمیگردند که از آن آمدهاند تا مشکلات آنجا را حل کنند؟ چون این کشورها "واقعا به کمک شما احتیاج دارند."
وی همچنین گفته که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان حتما از فراهم کردن امکانات "سفر رایگان" برای این نمایندگان "خشنود" خواهد شد.
به نظر میرسد اشاره ریس جمهور آمریکا به چهار زن نماینده مجلس باشد که در سال 2018 انتخاب شدند و از جناح "پیشرو" در حزب دموکرات هستند: الکساندرا اوکازیو کورتز، ایلهان عمر، رشیدا طلیب و آیانا پریسلی.
الکساندرا اوکازیو کورتز که در نیویورک از پدر و مادری اهل پورتوریکو به دنیا آمده در پاسخ به دونالد ترامپ نوشت: " آقای رئیس جمهور کشوری که من از آن میآیم ایالات متحده است."
همچنین " ایلهان عمر" در واکنش به اظهارات ترامپ گفت که به عنوان یک عضو کنگره "تنها کشوری که ما به آن سوگند میخوریم، آمریکاست."
"رشیدا طلیب" هم در واکنش به ترامپ گفت: " من علیه فساد در کشورم مبارزه میکنم."
همچنین بسیاری از نمایندگان حزب دموکرات به این سخنان ترامپ انتقاد کردند.
" جو بایدن" نامزد پیشتاز حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری 2020 اعلام کرد: " نژادپرستی و بیگانهستیزی جایی در آمریکا ندارند."
همچنین الیزابت وارِن، از اعضای پیشین سنای آمریکا این سخنان را "یک حمله نژادپرستانه و بیگانهستیزانه" و "ضد آمریکایی" خواند.
این اظهارات دونالد ترامپ همزمان با اجرای طرح بازداشت و اخراج مهاجران غیرقانونی در آمریکاست که از روز یکشنبه ٢٣ تیر/ ١٤ ژوئیه در ۱۰ شهر بزرگ آمریکا از جمله لسآنجلس، نیویوک، شیکاگو آغاز شد.
برخورد با مهاجرت غیرقانونی، یکی از اولویتها و شعارهای اصلی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری بود. همراه با اجرای این طرح سازمانهای مدافع حقوق بشر و مدافع حقوق مهاجران غیرقانونی نیز در ۱۰ شهر بزرگ آمریکا بسیج شدهاند.
از سوی دیگر این نخستین بار نیست رئیس جمهور آمریکا اظهارات نژادپرستانه مطرح میکند. از سال 2018 که وی به ریاست جمهوری برگزیده شد، بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آفریقایی را "چاه توالت" خوانده بود.