دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در توییتی به گروهی از نمایندگان کنگره از جناح "پیشرو" حزب دموکرات گفته که آنها "اصالتا" از کشورهای دیگری آمدهاند و بهتر است به کشورهای خود بازگردند و مشکلات آنجا را حل کنند. کشورهایی که به نوشته آقای ترامپ، دولتهای "ناکارآمد، فاسد و فاجعهباری" دارند.
به گزارش عصر ایران به نقل از بی بی سی، رئیس جمهوری آمریکا در دو توییت دیگر این بحث را ادامه داده و گفته که آنها به آمریکا آمدهاند تا به ما بگویند چطور باید دولت را اداره کنیم. او پیشنهاد کرده که این نمایندگان به همان جایی که از آن آمده بازگردند و مشکلات آنجا را حل کنند.
آقای ترامپ در پایان نوشته است که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، حتما "خوشحال" میشود اگر امکانات "سفر مجانی" برای این نمایندگان در نظر گرفته شود.
رنگین پوست بودن مخاطبان این توییت در نظر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نشانهای است از "بیگانهستیزی" و "برتریجویی نژادی" رئیس جمهوری آمریکا.
یکی از نمایندگانی که مخاطب آقای ترامپ بودند هم در توییتر نوشته که رئیس جمهوری تاب تحمل آمریکایی را ندارد که امثال او در کنگره اش باشند.
چرا ترامپ وارد دعوای درون حزبی دموکراتها شد؟
اشاره آقای ترامپ احتمالا به چهار نماینده زن مجلس است که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۸ به سمت خود انتخاب شدند و در انتقاد از آقای ترامپ گوی سبقت را از هم حزبیهای خود هم ربودهاند.
این چهار نماینده عبارتند از: الکساندرا اوکازیو کورتز، ایلهان عمر، رشیدا طلیب و آیانا پریسلی. آنها که خود را از جناح "پیشرو" حزب دموکرات میدانند حتی با نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان هم اختلاف نظر اساسی دارند.
اختلافات آنها در حسابهای توییتری این نمایندگان و همین طور سخنرانیهایشان به وضوح دیده میشود.
خانم عمر در یک سخنرانی در روز شنبه (۲۲ تیر) مشخص کرد که آماده مبارزه است و به این سادگی کنار نمیرود. او گفت که او و همفکرانش سهم خود از قدرت را "طلب" نمیکنند و آن را "میگیرند."
انتقاد درون حزبی این گروه از دموکراتها به خانم پلوسی بعد از آن شدت گرفت که خانم پلوسی برای بهبود وضع پنهاجویان و مهاجران در شهرهای مرزی آمریکا حاضر به اختصاص بودجه شد. "پیشرو"ها میگویند که زندانهای مهاجران باید برچیده شوند و نه اینکه پول بیشتر بگیرند.
اما انتقاد مهمتری هم این گروه دارند. آنها از خانم پلوسی و "میانهرو"های حزب گله دارند که روند استیضاح را کلید نمیزنند.
ایلهان عمر، متولد موگادیشو است و در ده سالگی با خانواده اش از سومالی به آمریکا مهاجرت کرد/AFP
آقای ترامپ نشان داده که دو چیز بیش از همه او را میآزارد، یکی ایجاد شبهه در اینکه او با کمک روسیه به ریاست جمهوری رسیده و دیگری صحبت از استیضاحش. چندی پیش او یک جلسه کاری با رهبران حزب دموکرات را صرفا به این دلیل که آنها از استیضاح صحبت کرده بودند به هم زد.
رئیس جمهوری آمریکا که حالا رخنهای در صف دموکراتها مشاهده کرده میخواهد از فرصت استفاده کرده و شکاف را بیشتر کند تا دموکراتهایی که سیاستهایشان صد و هشتاد درجه با او فرق دارد را در مقابل بقیه حزب قرار دهد.
نمایندگان مجلس از کجا آمده و به کجا باید بازگردند
نمایندگانی که در هدف حمله دونالد ترامپ بودند، زنانی هستند که سفیدپوست به حساب نمیآیند. یکی از آنها تبار فلسطینی دارد، یکی لاتینتبار است، یکی از سومالی آمده و دیگری سیاهپوست است.
اما برخلاف اشاره رئیس جمهوری آمریکا، سه نفر از این نمایندگان از کشوری دیگری نیامدهاند که حالا به گفته او باید به آنجا برگردند.
خانم طلیب، متولد شهر دیترویت در ایالت میشیگان است. خانم پریسلی در شهر سینسیناتی در ایالت اوهایو به دنیا آمده است. خانم اوکازیو کورتز هم همشهری رئیس جمهوری از نیویورک است.
فقط ایلهان عمر است که در این جمع متولد کشور دیگری است. او در سومالی به دنیا آمده و در جریان جنگهای داخلی این کشور با خانوادهاش به آمریکا پناهنده شده است.
در ایالات متحده آمریکا، شهروندان حق انتخاب شدن دارند و خانم عمر هم شهروند این کشور است. اما او به تازگی هدف حملات یکی از مجریهای شبکه راستگرای فاکس قرار گرفته که آقای ترامپ یکی از مشتریهای برنامه اوست.
این مجری تلویزیونی در ماههای اخیر اعتقاد و علاقه خانم عمر به آمریکا را زیر سوال برده بود و در یک اظهارنظر جنجالی گفته بود که خانم عمر نشانهای زنده از "اشتباه" بودن سیاستهای مهاجرتی آمریکاست.
منتقدان چه میگویند؟
توییتهای اخیر آقای ترامپ را بسیاری در توییتر "نژادپرستانه" خواندهاند. اما گروهی دیگر از منتقدان سعی میکنند چندان صریح این برچسب را به رئیس جمهوری آمریکا نچسبانند.
بعضی از آنها میگویند که آقای ترامپ صرفا به دلیل سفید نبودن آدمها، فکر میکند که آنها از جای دیگری آمدهاند. گروهی دیگر هم او را نسبت به مسائل نژادی ناآگاه میدانند.
رشیدا طلیب در پاسخ این توییت باز هم بر لزوم "استیضاح" تاکید کرده است.
الکساندرا اوکازیو کورتز هم در چهار توییت به مصاف آقای ترامپ رفته و خطاب به او نوشته "تو عصبانی هستی" دلیل عصبانیت را هم این طور شرح داده که آقای ترامپ نمی تواند بپذیرد زنانی مثل او، ایلهان عمر، رشیدا طلیب و آیانا پریسلی نماینده مجلس هستند. او ادامه داده: "بیش از آنکه نمی توانی آمریکایی را تصور کنی که به ما رای داده، نمی توانی بپذیری که ما از تو واهمه ای نداریم."
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، در توییتی به هواداری از همکارانش نوشته است: "وقتی رئیس جمهوری آمریکا از چهار نماینده زن مجلس میخواهد که به کشورهایشان بازگردند، به ما نشان میدهد که برنامهاش برای بازگرداندن عظمت به آمریکا، سفید کردن دوباره این کشور بوده است."
خانم پلوسی نوشته که تنوع نژادی، نقطه قوت آمریکاست و در توییتی دیگر گفتههای آقای ترامپ را از سر "بیگانهستیزی" خوانده است.
ایلهان عمر در توییتر نوشته است که آقای ترامپ از این "عصبانی" است که افرادی مانند او در کنگره هستند که ضد فکرهای "پر از نفرت" او می جنگند.
آنا اسکیمانی، نماینده مجلس ایالتی فلوریدا، هم در توییتر در واکنش به حرفهای آقای ترامپ او را به شنیدن نظرهای مختلف فراخواند.
آنا اسکیمانی در سال ۲۰۱۸ به مجل ایالتی راه یافت/ ANNAFORFLORIDA.COM
خانم اسکیمانی در گفتوگویی با بیبیسی فارسی گفت: "آمریکا کشور مهاجران است و اگر کسی بخواهد ما هویتمان را کنار بگذاریم از ما خواسته کاری بکنیم که با بخش آمریکایی هویتمان شباهتی ندارد." او از پدر و مادری ایرانی در آمریکا به دنیا آمده است.
خانم اسکیمانی میگوید که سیاستهای آقای ترامپ و شیوه بیانش طوری است که نژاد را عامل تفرقه آمریکاییها میکند. او گفت که حرفهای آقای ترامپ ممکن است که نژادپرستانه هم به نظر آیند. اما گفت که نمیداند آیا واقعا آقای ترامپ نژادپرست است یا نه.
سناتور امی کلوباچار، یکی از دموکرات هایی که خود را داوطلب نامزدی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری کرده، اما آب پاکی را روی دست همه ریخته و نوشته آقای ترامپ را "نژادپرستانه" خوانده است.
مادر آقای ترامپ در اسکاتلند به دنیا آمده است. مادربزرگ و پدربزرگ پدریاش هم متولد آلمان بودند. همسر اول دونالد ترامپ متولد جمهوری چک است و همسر سومش متولد اسلوانی. از این دو زن، آقای ترامپ چهار فرزند دارد که سه تای اول در سیاست فعال هستند.
آنا اسکیمانی میگوید اینکه آقای ترامپ خود از خانوادهای مهاجر است اما با مهاجران چنین برخوردی میکند نشانهای از "ریاکاری" اوست.
این استدلال که به مهاجران میگویند: "اگر ناراحتی به کشور خودت بازگرد" استدلالی است که راستگراها بسیار به کار میبرند و بیشتر برای ساکت کردن و تحت سلطه قرار دادن شهروندان جدید آمریکا و مهاجران منتقد است.
خانم اسکیمانی میگوید صحبتهایی از این دست را معمولا از قلم کاربران بینام و نشان فیسبوک و توییتر میخواند و حالا رئیس جمهوری آمریکا همین دست حرفها را تکرار میکند. بعضی از ناظران سیاسی معتقدند که آقای ترامپ با بیان صحبتهایی از این دست، میخواهد حمایت نژادپرستها را جلب کند.