شناسهٔ خبر: 34040706 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

سلامت و دردسرهای تابستانی آن!

زمانی که دمای هوا به اندازه ای افزایش می یابد که با تعریق مواجه می شوید، این شرایط نه تنها آزاردهنده است، بلکه می تواند خطرناک و بالقوه مرگبار نیز باشد. گرمای شدید هر ساله افراد بسیاری را در سراسر جهان روانه اورژانس بیمارستان ها می کند.

صاحب‌خبر -

تابستان به واسطه گرم شدن هوا و طولانی‌تر شدن روزها زمان خوبی برای فعالیت های خارج از خانه و رفتن به تعطیلات است. اما گرم شدن آب و هوا به معنای آن نیست که از شرایط سلامت خود غافل شوید. فصل تابستان و افزایش دمای هوا نیز با خطرات سلامت بسیاری پیوند خورده است.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اوریدی هلث"، اگرچه تفریحات و سرگرمی های تابستانی اولویت اصلی برای افراد بسیاری در این فصل محسوب می شوند، اما هوشیاری و آگاهی از خطراتی که می توانند سلامت انسان را تهدید کنند، همچنان اهمیت دارد.

گرمازدگی و خستگی گرمایی - فعالیت های شدید در فضای باز را محدود کنید

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

زمانی که دمای هوا به اندازه ای افزایش می یابد که با تعریق مواجه می شوید، این شرایط نه تنها آزاردهنده است، بلکه می تواند خطرناک و بالقوه مرگبار نیز باشد. گرمای شدید هر ساله افراد بسیاری را در سراسر جهان روانه اورژانس بیمارستان ها می کند.

خستگی گرمایی و گرمازدگی خطرناک‌ترین بیماری های مرتبط با گرما هستند که به واسطه ناتوانی بدن در خنک سازی خود پس از مواجهه طولانی مدت با گرمای شدید، مانند انجام ورزش یا کار در فضای باز رخ می دهد. گرمازدگی نسبت به خستگی گرمایی از شدت بیشتری برخوردار است. خوشبختانه، روش های مختلفی برای پیشگیری از این شرایط وجود دارند.

پیشگیری

بنابر توصیه کارشناسان، افراد باید برنامه کاری و فعالیت های خود در میانه های روز یعنی زمانی که خورشید با بیشترین قدرت خود می تابد را به گونه ای تنظیم کنند که کمتر در فضای باز قرار بگیرند یا در تماس مستقیم با نور خورشید قرار نداشته باشند تا دمای بدن بیش از حد افزایش نیابد.

کودکان و افراد مسن در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مرتبط با گرما قرار دارند و باید شرایط آنها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر در خود یا فردی دیگر متوجه نشانه ها و علائم گرمازدگی و خستگی گرمایی شده اید، این شرایط را جدی بگیرید. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دمای بدن 103 درجه فارنهایت (39.4 درجه سلسیوس) یا بیشتر

- پوست داغ، خشک، قرمز یا مرطوب

- نبض سریع

- سردرد، سرگیجه، یا سردرگمی

- از دست دادن هوشیاری

- تعریق شدید

- پوست سرد، رنگ پریده یا تر و چسبناک

- حالت تهوع یا استفراغ

- گرفتگی های ماهیچه ای

کم آبی خفیف و شدید - مصرف آب را نادیده نگیرید

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

همواره این توصیه را شنیده اید که مصرف آب کافی برای حفظ سلامت بدن مفید است. اما زمانی که در معرض نور خورشید قرار دارید، ورزش می کنید یا در حال فعالیت های کاری در روزهای گرم تابستان هستید، نوشیدن آب باید یکی از اولویت های اصلی شما باشد. نادیده گرفتن این کار در بلند مدت می تواند به کم آبی بدن منجر شود که شدت آن از خفیف تا شدید متغیر است.

پیشگیری

نوشیدن آب فراوان در طول روز، به ویژه هنگامی که زمان زیادی را در فضای باز و در معرض نور خورشید سپری می کنید را فراموش نکنید. افرادی که قصد دارند در فضای باز استراحت کنند، ورزش کرده یا فعالیت های کاری خود را انجام دهند بهتر است در هر ساعت دو لیوان آب بنوشند. همچنین، بهتر است از انجام فعالیت در فضای باز طی بازه زمانی 10 صبح تا 2 بعد از ظهر، یعنی زمانی که خورشید با قدرت می تابد، پرهیز کنید.

آفتاب سوختگی و آسیب خورشیدی - استفاده از کرم های ضد آفتاب را به یک عادت تبدیل کنید

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

روزهای بلند و آفتابی تابستان یکی از بهترین بخش های این فصل هستند، اما این می تواند برای بزرگترین اندام بدن انسان یعنی پوست خطرناک باشد. وقت گذراندن طولانی مدت در فضای باز بدون استفاده از کرم های ضد آفتاب می تواند به آفتاب سوختگی شدید منجر شده و به واسطه بروز چین و چروک، خطوط و لکه های خورشیدی به پیرتر شدن ظاهر پوست منجر شود. همچنین، این شرایط خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد که یکی از انواع شایع سرطان در جهان است.

پیشگیری

بار دیگر، مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را کاهش داده و تا حد امکان در سایه حضور داشته باشید. مهم‌تر این که استفاده از کرم های ضد آفتاب را چه خورشید در حال تابش باشد و چه نباشد به یک عادت روزانه تبدیل کنید. کرم های ضد آفتاب با SPF حداقل 30 را انتخاب کنید که در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید از پوست محافظت کرده و به تجدید آنها، به ویژه پس از گذشت چند ساعت یا شنا کردن توجه داشته باشید.

جلو و پشت گردن، سینه، پشت زانوها، گوش ها، پوست سر و روی پا مکان های از بدن هستند که اغلب هنگام استفاده از کرم های ضد آفتاب نادیده گرفته می شوند. پس از استفاده از کرم های ضد آفتاب، استفاده از عینک های آفتابی را نیز فراموش نکنید. پرتوهای فرابنفش می توانند به چشم های انسان نیز آسیب برسانند.

آسیب های مرتبط با آب - به صورت ایمن و تحت نظارت شنا کنید

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

شنا کردن یکی از فعالیت های محبوب در فصل تابستان است. اما این کار با خطرات فراوان نیز همراه است که از عفونت ها تا آسیب دیدگی های ناشی از شیرجه و حتی غرق شدن را شامل می شوند. استفاده از تلفن همراه یکی از مواردی است که خطر حوادث مرتبط با شنا را افزایش می دهد. زمانی که بزرگسالان مشغول کار با گوشی هوشمند خود هستند ممکن است توجه کمتری به فرزند خود که در حال شنا و آبتنی است، داشته باشند.

پیشگیری

برای شنای ایمن و بی خطر می توانید نکته های زیر را مد نظر قرار دهید:

در مکان های تعیین شده که زیر نظارت نیروهای نجات غریق قرار دارند، شنا کنید.

از شنا کردن به تنهایی پرهیز کنید؛ اجازه ندهید کسی به تنهایی شنا کند.

کودکان را بدون نظارت در آب رها نکنید.

هنگامی که بر حضور کودکان در آب نظارت دارید از عوامل حواس پرتی پرهیز کنید.

برای کودکان و افراد کم تجربه در شنا از جلیقه های نجات استفاده کنید، اما تنها به آنها متکی نباشید و نظارت را فراموش نکنید.

اگر کودکی گم شده است، ابتدا آب را بررسی کنید. هر ثانیه برای پیشگیری از مرگ یا بروز معلولیت اهمیت دارد.

افزون بر این، اگر اغلب با بیماری گوش شناگر، عفونتی که کانال بیرونی گوش را تحت تاثیر قرار می دهد، هنگام شنا از محافظ گوش استفاده کنید.

نیش حشرات و گسترش بیماری ها - به خود و محیط اطراف خود توجه داشته باشید

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

هنگامی که به پیاده‌روی در طبیعت می روید و فضای آزاد را کاوش می کنید، نیش حشرات را فراموش نکنید که نه تنها آزار دهنده هستند، بلکه می تواند موجب انتقال بیماری های جدی شود. به طور خاص، به پشه ها و کنه ها توجه داشته باشید. پشه ها می توانند بیماری هایی مانند ویروس نیل غربی و تب دنگ را انتقال دهند و برای افراد ساکن شمال شرقی، کنه ها می توانند ناقل 16 بیماری عفونی مختلف، از جمله بیماری لایم باشند.

پیشگیری

حتی در پیاده‌روی و طبیعت گردی های کوتاه نیز از محصولات دفع کننده حشرات استفاده کنید. اگر به اردو می روید، چادر یا جای خواب خود را به خوبی با محصولات دافع حشرات پوشش دهید. اگر می توانید حتی در گرما از لباس آستین بلند استفاده کرده و پاچه های شلوار خود را در جوراب قرار دهید. همچنین خود، دوستان، اعضای خانواده و حیوانات خانگی را پس از فعالیت های فضای باز برای وجود کنه بررسی کنید.

زمانی که به پیاده‌روی در طبیعت می روید در مسیر اصلی باقی بمانید و از رفتن به مکان های پر درخت پرهیز کنید. لباس های خود را با محصولات حاوی 0.5 درصد پرمترین، یک داروی ضد انگل که به عنوان ماده دافع حشرات نیز عمل می کند، پوشش دهید. اگر نگران حضور در مکان آلوده به حشراتی مانند کنه، کک و شپش هستید، استحمام پس از بازگشت به خانه و شستشوی لباس ها با آب داغ و خشک کردن آنها در برابر گرمای زیاد را فراموش نکنید.

آلرژی ها و پیچک سمی - پیشگیری از مواجهه

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

زمانی که به آلرژی ها فکر می کنیم، بیشتر فصل بهار در ذهن ما نقش می بندد، اما دماهای گرم‌تر و روزهای بلندتر سال نیز می توانند تولید گرده را افزایش داده و موجب طولانی‌تر شدن فصل آلرژی شوند. گرده هایی که روی سطوحی که با آنها در تماس هستیم قرار می گیرند نیز می توانند موجب یک واکنش آلرژیک پوستی یا درماتیت تماسی شوند.

پیچک سمی یکی دیگر از آلرژن های رایج است. حتی بدون تماس مستقیم با روغن سمی یک گیاه پیچک سمی نیز ممکن است بروز خارش، راش های پوستی، و تاول ها را تجربه کند. تجهیزات ورزشی، تجهیزات کمپینگ، پوست حیوانات و لباس ها می توانند موجب انتقال آن شوند.

پیشگیری

با استفاده از یک پارچه مرطوب می توانید گرده ها را از روی مو و پوست خود پاک کنید یا پس از بازگشت به خانه استحمام کرده و لباس های خود را بشویید. در مورد گیاه پیچک سمی، استفاده از شلوار بلند و لباس آستین بلند هنگام پیاده‌روی بهترین روش برای پرهیز از عوارض جانبی مشکل آفرین است.

ایمنی غذایی - به غذاهای فاسد یا نپخته توجه داشته باشید

7 خطر سلامت تابستانی و چگونگی پیشگیری از آنها

اگر قصد دارید در فضای باز غذا بخورید باید به گرمای هوا و تاثیر آن بر برخی مواد غذایی، مانند سس مایونز یا گوشت ها توجه داشته باشید. افراد بسیاری که به پیک نیک می روند، در نهایت به واسطه مسمومیت های غذایی با مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال مواجه می شوند.

پیشگیری

گوشت ها مانند مرغ و غذاهای دریایی را باید جدا از مواد غذایی دیگر نگهداری کنید تا از انتقال آلودگی بین آنها پیشگیری شود. برای حمل مواد غذایی که باید در بخچال نگهداری شوند از ظروف و تجهیزات خنک نگهدارنده استفاده کنید. پیش از آماده کردن غذا دست های خود را بشویید و گریل و ابزار تهیه غذای خود را به خوبی پاکسازی کنید. همچنین، گوشت ها را به خوبی بپزید.

نظر شما