باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، کنستانتین کوساچف، رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه گفت: «توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق، اقدام غیرقانونی است. هدف از این اقدام تحریک آمیز، به راه انداختن مناقشه نظامی است.»
وی افزود: «توقیف کشتی به این صورت، به چالش کشیدن همه جامعه جهانی است. اتهامات علیه ایران، میتواند به مثابه سرآغاز یک درگیری نظامی واقعی باشد.»
در همین حال وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد توقیف نفتکش حامل نفت ایران در منطقه جبلالطارق به دست انگلیس، اقدامی ننگآور است.
کرملین ، ایران و انگلیس را به خویشتنداری دعوت کرد
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به رویدادهای اخیر پیرامون نفتکش انگلیسی در خلیج فارس، همه طرف ها را به خویشتنداری و حل وفصل اختلافات از طریق گفت وگو دعوت کرد.
دمیتری پسکوف امروز پنجشنبه با بیان این مطلب افزود: روسیه با دقت نظاره گر اخبار و رویدادها در خلیج فارس است و معتقدیم که این منطقه یکی از مهمترین نقاط جهان است بنابراین باید آزادی کشتیرانی در آن و تنگه هرمز که برای اقتصاد جهان از اهمیت بالایی برخوردار است بدون قید و شرط تامین شود.
وی گفت: ما از همه طرف های مناقشه درخواست می کنیم که ضمن خویشتنداری به حل وفصل اختلافات از طریق گفت وگو و مذاکره روی آورند.
رسانههای غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش گریس ۱ حامل نفت ایران را منتشر کرده و مدعی شدند این کشتی به علت نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.
این نفتکش که حامل نفت ایران بود یک سوپرتانکر با دو میلیون بشکه ظرفیت به حساب می آید که به خاطر ظرفیت بالا امکان عبور از کانال سوئز را نداشت بنابراین مجبور بود از جبل الطارق به مقصد خود عازم شود.
انگلیسی ها که یکی از اعضای برجام به حساب می آیند و بیش از دو سال است بر ساز جدایی از اتحادیه اروپا (برگزیت) می زنند، ادعا کرده اند که در راستای اجرای دستورات اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم سوریه، دست به توقیف نفتکش ایرانی زده اند.
عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران ادعای انگلیس مبنی بر اینکه مقصد این نفتکش سوریه بوده است را پیشتر با ارایه دلایل منطقی رد کرده است.
او گفته، بندر سوری که انگلیسی ها از آن نام می برند اصولاً ظرفیت پذیرش چنین سوپرتانکری را ندارد، هدف جای دیگری بوده و نفتکش از آبراه بینالمللی در جبل الطارق عبور میکرده و هیچ قانونی به دولت انگلیس این اجازه را نمیدهد که این نفتکش را متوقف کند و از نظر ما این راهزنی دریایی است.
در این راستا «رابرت مک ایر» سفیر انگلیس در تهران چندبار در طول یک هفته گذشته در وزارت امور خارجه حضور یافت تا درباره آخرین وضعیت نفتکش حامل نفت ایران که از سوی نیروی دریایی ارتش انگلیس به صورت غیرقانونی توقیف شده بود، توضیحاتی ارائه کند.
از دو روز پیش نیز انگلیسی ها با انتشار اخباری بدون منبع یا با منبع ناشناس که اصالت ادعا را از اساس رد می کند مدعی شدند که ایران قصد دارد در اقدامی متقابل نفتکش پاسیفیک وویجر که با پرچم جزیره من (از جزایر تحت قیمومیت انگلیس) در حال عبور از خلیج فارس و تنگه هرمز است را توقیف کند.
دیروز نیز در ادامه خبرسازیهای رسانههای غربی علیه ایران، رسانههای آمریکایی مدعی شدند که ناوچه نظامی مونتروز نفتکش پاسیفیک وویجر را در تنگه هرمز همراهی کرده تا توسط ایران توقیف نشود.
روابط عمومی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه امروز پنجشنبه با انتشار اطلاعیهای، ادعای منابع آمریکایی مبنی بر تلاش شناورهای نیروی دریایی سپاه برای توقیف نفتکش انگلیسی در خلیج فارس را تکذیب و اعلام کرده است طی ۲۴ ساعت اخیر هیچ مواجههای با شناورهای بیگانه از جمله شناورهای انگلیسی صورت نگرفته است.
در این اطلاعیه تاکید شده است: در صورتی که دستوری مبنی بر توقیف شناورهای بیگانه دریافت شود، منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در محدوده جغرافیایی مأموریت خود قادر است بدون درنگ با قاطعیت و به سرعت نسبت به انجام آن اقدام کند.
امروز رسانه های انگلیسی به نقل از سخنگوی ترزا می نخست وزیر مستعفی انگلیس مدعی شدند که لندن برای کاهش تنشها با تهران به گفت وگو و مذاکره با مقامات ایرانی ادامه خواهد داد اما نکته جالب این بود که معلوم نشد سخنگوی ترزا می کیست چرا که اسمی از وی در خبرها برده نشد.