مجمع روحانیون مبارز تاکید کرد:
نیازمند همدلی هستیم
مجمع روحانیون مبارز با صدور بیانیهای، دهه فجر را نقطه عطفی در تاریخ ایران دانست و نکاتی را یادآور شد. در بخشهایی از این بیانیه آمده است: حادثه بزرگ و دورانسازی که در 22 بهمن 57 اوج پیروزی را طی کرد وجدان بیدار ملت آن را (بهار آزادی) نام نهاد که صولت سرمای استبداد وابسته را شکست و همین وجدان پاک بود که ماهیت انقلابش را در شعار گویای آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی بیان کرد. خوشبختانه دولت مذاکرات هستهای را با تدبیر دنبال میکند و با اینکه در جستجوی راه حل برای مشکلاتی است که خواه ناخواه برای کشور و ملت ما ایجاد شده است بر اصول و ارزشها و نیز منافع ملی نیز پافشاری میکند. دولت محترم کوشیده تا با کاهش نرخ تورم و نیز برنامههایی برای رفاه و سلامت مردم گامهای خوبی بردارد ولی آنچه بسیار مهم است رونق تولید و سرمایهگذاری و جلب سرمایههای داخلی و خارجی و حضور در بازارهای جهانی و اهتمام به بخش خصوصی که میتواند ما را از معضل رکود تورمی - که گامهایی به سوی حل آن برداشته شده است -رهایی بخشد. در این برهه حساس ما نیازمند همدلی بیشتر نگاه به آینده هستیم تا به یاری خداوند همه نیروها برای ساختن کشور مقابله با مشکلات و استقرار مستحکمتر پایههای مردمسالاری سازگار با دین و تقویت جمهوری اسلامی در برابر مشکلات و توطئههای بیرونی و درونی با نشاط و امید در صحنه حضور داشته باشند.
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی:
گزارش رسانههای وابسته به بیگانگان درباره جلسات شورا، غیرواقعی است
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی انتشار برخی گزارشهای غیرواقعی از سوی رسانههای وابسته به بیگانگان در خصوص موضوعات مطروحه در جلسات این شورا را بیپایه و غیرواقعی خواند. ایرنا نوشت؛ کیوان خسروی با تاکید بر محرمانه بودن دستور جلسات شورای عالی امنیت ملی افزود: تنها مرجع منتشر کننده مصوبات و تصمیمات شورای عالی امنیت ملی، دبیرخانه شوراست که بر اساس ضرورت در این خصوص اطلاعرسانی خواهد شد. وی با اشاره به ضرورت عدم تاثیرپذیری رسانههای داخلی از برخی فضاسازیهای هدفمند از سوی مراکز خبری مشکوک گفت: انتشار اخبار مجعول و بیاساس از این دست صرفا با هدف ایجاد التهاب و اختلاف در فضای سیاسی جامعه و انحراف افکار عمومی نسبت به اولویت های اصلی کشور انجام می شود.
حضور وزیر دادگستری درمجلس
عضو کمیسیون قضایی مجلس از دلایل حضور وزیر دادگستری در مجلس خبرداد. محمد دهقان در پاسخ به اینکه چرا درخواست حضور وزیردادگستری در کمیسیون قضایی را کردهاید؟ گفت: ایران به کنوانسیون مبارزه با فساد ملحق شده و اجرای این الحاقیه با وزارت دادگستری است برای همین از حجتالاسلام پورمحمدی خواستم با حضور در مجلس در مورد اقداماتی که انجام دادهاند توضیح دهند. وی افزود: البته انتظارات ما بیشتر بود با این حال آقای پورمحمدی هم زحماتی کشیدهاند و با دستگاههای مسئول در مبارزه با فساد ارتباط برقرارکردهاند. این عضو کمیسیون قضایی مجلس در پاسخ به اینکه آیا از اظهارات وزیر قانع شدهاید؟ گفت: هنوز در حال گفتگو هستیم و اگر قانع نشویم به صحن میرود.
تکذیب مذاکره با مشعل برای ایران
جنبش حماس اخبار برخی رسانهها مبنی بر مذاکرات میان خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با مسئولان ترک و اطلاع آنها درباره دلایل ازسرگیری روابط با ایران را تکذیب کرد. برخی رسانههای عربی اخباری را منتشر کردند که بر اساس آن گفته شده که خالد مشعل در جریان سفر اخیرش به ترکیه و طی دیدار با مسئولان این کشور درباره راز همکاری بین جنبش حماس و تهران صحبت کرده است. جمال عیسی از رهبران جنبش حماس در گفتوگویی با اشاره به این اخبار تصریح کرد: آنچه که منتشر شده درست نیست و صحت ندارد. همچنین آنچه که منتشر شده ناشی از خیالبافیهای نویسندگان آن بوده و کاملا به دور از واقعیت و کار حرفهای است.
تهران درآستانه ورود به شانگهاي
روسيه ديگر مخالف عضويت ايران در سازمان همكاريهاي شانگهاي نيست. با كنار رفتن مانع اصلي، راه ايران براي عضويت در این سازمان بيش از هر زمان ديگري هموار شده است. علي اكبر ولايتي، مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري، پنجشنبه گذشته در قامت نماينده ويژه رئيسجمهوري ايران راهي مسكو شد. وی در اين سفر با ولاديمير پوتين، رئيسجمهور روسيه، در كاخ كرملين نزديك به دوساعت ديدار و گفتوگو كرد. در پايان اين سفر ولايتي بدون اشاره به هدف اين سفر و پيام منتقل شده درباره نتايج رايزنيهاي انجام گرفته در مسكو از آمادگي دو كشور براي ارتقاي سطح همكاريهاي دوجانبه خبر داد. نماينده ويژه رئيسجمهور همچنين از موافقت روسيه با عضويت ايران در سازمان همكاريهاي شانگهاي خبر داد و با اشاره به نظر مثبت رئيسجمهور روسيه به تغيير عضويت ايران از ناظر به عضويت كامل در پيمان شانگهاي گفت: روسيه با عضويت كامل ايران در پيمان شانگهاي موافق است. هر چند ولايتي اين موافقت را منوط به يك اما كرد و اين امر را نيازمند زمان دانست. با اين حال همين موافقت حتي ضمني روسيه با عضويت ايران در سازمان همكاريهاي شانگهاي هم خود يك تغيير بزرگ محسوب ميشود چرا كه تا پيش از اين روسيه مخالف اصلي عضويت ايران در اين سازمان بود. سازمان همكاريهاي شانگهاي يك سازمان امنيتي - اقتصادي است كه كشورهاي چين، روسيه، تاجيكستان، قزاقستان، قرقيزستان و ازبكستان اعضاي دايمي آن و كشورهاي ايران، افغانستان، هند، پاكستان و مغولستان اعضاي ناظرش هستند. ظرفيتهاي سازمان همكاري شانگهاي و همچنين توانمنديهاي آن با توجه به عضويت دو عضو از پنج عضو دايم شوراي امنيت در اين سازمان، داشتن بيش از يك سوم جمعيت جهان، وسعت قابل توجه و توانمنديهاي اقتصادي نويد يك ائتلاف بالقوه توانمند را ميدهد. اگر چهار كشور عضو ناظر مغولستان، ايران، پاكستان و هند نيز به جمع اعضا اضافه شوند، سازمان شانگهاي با جمعيتي حدود 7/2 ميليارد نفر و وسعت حدود نيمي از كره زمين به موقعيتي مهمتر دست خواهد يافت.
∎