به گزارش خبرگزاري آريا، پس از موضعگيري «برهم صالح» رئيسجمهور عراق در اجلاس فوقالعاده سران اتحاديه عرب و رد بيانيه پاياني اين اجلاس، رسانههاي سعودي که زبان دولت رياض به شمار ميروند، به انتقاد از موضع عراق پرداختند و در مواردي زبان به توهين گشودند.
در يکي از اين موارد «فارس بن حزام» روزنامهنگار سعودي در روزنامه «الحيات» در يادداشتي با عنوان «مخصمه رئيسجمهور عراق در مکه» مدعي شد که وي خود را در نشست سران اتحاديه عرب تنها ديد و تنها کسي بود که از ايران حمايت کرد و «عراق در حالي که تلاش ميکرد از ايران حمايت کند، يتيم ماند».
اين نويسنده نزديک به دايره قدرت در رياض همچنين نوشت که اعتراض رئيسجمهور عراق به بيانيه پاياني چيزي را تغيير نميدهد بلکه صرفا اين اعتراض، دِيني بود که او بايد به ايران پرداخت ميکرد.
«فارس بن حزام» در ادامه مدعي شد که رئيسجمهور عراق پيش از عزيمت به مکه از مضمون اجلاس و نتيجه آن با خبر بود و پيش از قرائت بيانيه متن آن به اطلاع تمامي حاضران رسيد. اين نويسنده سعودي بار ديگر همچون ديگر رسانههاي همسو با رياض، مدعي شد که پارلمان و دولت عراق اختياري از خود ندارند و تحت امر ايران هستند.
«برهم صالح» رئيسجمهور عراق که روز شنبه بامداد شنبه گذشته پس از قرائت بيانيه ضد ايراني سران اتحاديه عرب که از سوي مقامات سعودي تدوين شده بود، اعلام کرد که بيانيه پاياني بدون اطلاع او صادر شده است.
او گفت: «همزمان که عراق بار ديگر هرگونه اقدامي که امنيت سعودي و برادرانمان در خليج [فارس] را هدف قرار دهد، محکوم ميکند، بايد توضيح دهم که ما هيچ مشارکتي در مضمون بيانيه پاياني نداريم و عراق به بيانيه پاياني با محتواي فعلي اعتراض دارد.»
علاوه بر عراق، دو روز پس اجلاس، قطر هم اعلام کرد که در خصوص بيانيه پاياني دودستگي و اختلاف وجود داشت و قطر درباره آن تحفظ دارد.
وزير خارجه قطر يکشنبهشب رسما اعلام کرد: «دو بيانيه پاياني نشستهاي شوراي همکاري خليج فارس و اتحاديه عرب از پيش آماده شده و قبل از صدور دو بيانيه، رايزني صورت نگرفته بود».
«محمد بن عبدالرحمن آل ثاني» که با جاي امير قطر در اين اجلاش حضور يافته بود، گفت که اميدوار بوده نشستهاي مکه، اساس گفتوگوها براي کاهش تنش با ايران باشند نه در راستاي افزايش آن.
نظر شما