شناسهٔ خبر: 33238623 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

هجوم ملخ ها اين بار به پايتخت/ گربه نوروزي ها تهديد يا مهمان؟

صاحب‌خبر -

خبرگزاري آريا-بارش شديد باران در ماه هاي اخير در مناطق مختلف ايران باعث هجوم ملخ‌ها به برخي مناطق شده است.
به گزارش آريا، بارش شديد باران در ماه هاي اخير در مناطق مختلف ايران باعث هجوم ملخ‌ها به برخي مناطق شده است و اين حمله چند صد ميليوني ملخ ها به اراضي کشاورزي باعث نابودي محصولات توليدي آن‌ها شده است.
آفت ملخ هنگامي رخ مي‌دهد که رفتار ملخ‌ها به حالت طغياني درمي‌آيد. علت اين امر بالا رفتن ميزان بارندگي ساليانه پس از يک دوره خشکسالي است، که موجب بالا رفتن «سروتونين» در مغز ملخ‌ها و تحريک توليد مثل بالاي آن‌ها مي‌شود.
در چنين شرايطي ملخ‌ها براي پيداکردن غذا دست به مهاجرت دسته‌جمعي مي‌زنند و در اين مسير با حمله به مزارع زيان‌هاي زيادي را وارد مي‌کنند.
تشکيل دسته‌هاي بزرگ ملخ تابعي از شرايط مناسب آب‌وهوايي است و در برخي از سال‌ها و برخي مناطق رخ مي‌دهد. تهاجم ملخ‌ها به صورت انبوه، فاجعه‌اي براي کشتزار‌ها و کشاورزي منطقه مورد حمله است.
اما هجوم ملخ درايران بي سابقه نيست، براساس اسناد و گزارش‌ها، آخرين حمله گسترده ملخ‌ها به ايران به سال‌هاي 1340 و 1342 باز مي‌گردد که خسارات بسياري نيز به همراه داشت.

مبارزه با ملخ‌ها در 6 شهرستان استان تهران
اما مديرکل مديريت بحران استان تهران از مبارزه با ملخ‌ها در 6 شهرستان استان تهران خبر داد و گفت: مبارزه با ملخ‌ها در مناطقي از فرودگاه امام، اراضي رباط کريم و دشت ورامين در مناطق پاکدشت و شريف‌آباد صورت گرفته است.
محمد درجاتي، درباره هجوم ملخ‌ها به استان تهران گفت: ملخ‌هايي که در استان‌هاي مختلف کشور ديده شده‌اند، 8 نوع هستند که از اين تعداد 3 الي 4 نوع آنها در استان تهران ديده‌ شده‌اند.
وي با اشاره به ميزان پراکندگي ملخ‌ها در استان تهران ادامه داد: ميزان پراکندگي و پيمانه فضايي ملخ‌ها هنوز در استان تهران به خط قرمز و بحران نرسيده است، در حال حاضر مبارزه با ملخ‌ها در به بيش از 2000 هکتار از اراضي کشاورزي استان انجام شده است.
مديرکل مديريت بحران استان تهران خاطرنشان کرد: مبارزه با ملخ‌ها در مناطقي از فرودگاه امام، اراضي رباط کريم و دشت ورامين در مناطق پاکدشت و شريف‌آباد صورت گرفته است.
درجاتي با بيان اينکه ملخ‌ها در مناطقي وارد شهر نيز شده‌اند، گفت: در حسن‌آباد فشافويه ملخ‌ها از ري و در شريف آباد از پاکدشت وارد شهر شده‌اند، البته حجم ملخ‌ها بسيار کم بود و مشکلي در اين خصوص وجود نداشت و ما به مردم اين اطمينان را داديم که مشکلي از سوي ملخ‌ها نخواهند داشت.
وي ادامه داد: در 6 شهرستان شامل فيروزکوه، دماوند، پرديس، ملارد، رباط‌کريم مبارزه با ملخ‌ها صورت گرفته است و ملخ‌هاي مشاهده شده در اين مناطق همانطور که گفتم 3 الي 4 نوع هستند که البته فراواني زيادي ندارند. ما قصد سم‌پاشي نداشتيم، چراکه تعداد ملخ‌ها نزديک به خط قرمز هم نشده بود، چه برسد به اينکه بخواهد از خط قرمز هم عبور کند، اما به دليل اينکه ممکن بود توده ملخ‌ها در فرودگاه امام پروازها را با مشکل مواجه سازد از همين‌رو ما سم‌پاشي از اين منطقه را شروع کرديم.
مدير کل مديريت بحران استان تهران در پاسخ به اين سوال که آيا ملخ‌ها در شهر تهران هم مشاهده شده‌اند، گفت: خير، در سطح شهر تهران پروانه‌هاي گربه‌نوروزي ديده شده‌است، اين پروانه‌ها بايد در پايان ارديبهشت از بين مي‌رفتند، اما اگر همچنان در سطح شهر ديده مي‌شوند به دليل اين است که سطح رطوبت استان به دليل فراواني نزولات جوي بالا بوده است.

باران دليل رشد ملخ در تهران
در همين باره، معاون توليدات گياهي جهاد کشاورزي استان تهران گفت: انواع مختلفي از ملخ هم اکنون در پايتخت مشاهده مي‌شود که با ملخ‌هاي صحرايي کاملا متفاوت اند و سطح مبارزه با آن‌ها به 2 هزار هکتار رسيده است.
عباسعلي عامري در خصوص هجوم انواع ملخ به تهران اظهار کرد: هر سال با حضور انواع ملخ در مراتع پايتخت مواجه هستيم، اما امسال اين ملخ‌ها در سطح تهران بيشتر مشاهده مي‌شوند.
وي در ادامه افزود: باران هاي پياپي از ابتداي سال باعث رشد سريع هنگام مراتع در پايتخت شد از همين رو اين گونه ملخ مراتع تهران را مکان مناسبي براي تخم ريزي و تغذيه ديدند.
اين مقام مسئول خاطر نشان کرد: ملخ‌هايي که هم اکنون در پايتخت مشاهده مي‌شوند انواع مختلفي دارند و با ملخ‌هايي صحرايي که به نوار جنوبي کشور هجوم آورده اند، تفاوت دارند و هيچ جاي نگران کننده‌اي براي شهروندان و کشاورزان پايتخت وجود ندارد.
عامري متذکر شد: تا کنون بيش از 2 هزار هکتار مبارزه بر عليه اين ملخ‌ها در تهران صورت گرفته و هيچ خسارتي به مراتع يا زمين‌هاي کشاورزي وارد نشده است.

هجوم ملخ ها به قم
هجوم ملخ ها در قم نيز طي چند روز اخير موجب نارضايتي مردم در شهر قم شده است که اين امر موجب شد که جهاد کشاورزي استان در مناطقي که تراکم بيشتري وجود داشت اقدام به سم پاشي کند. البته به دليل خشکسالي‌هاي اخير و تاثير مستقيم بر اکوسيستم، اداره محيط زيست اين ملخ ها را که در زنجيره غذايي پايين دست پرندگان و برخي ديگر از حيوانات قرار دارند را موقعيت مناسبت براي اکوسيستم استان در نظر مي‌گيرند.




نظر شما