جهان صنعت نیوز| موضوع راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان در چند سال گذشته مطرح شد، ولی در هر نوبت بررسی و طراحی شدن به زمان دیگری موکول شد و با وجود ۲۷ میلیون واحد مسکونی در کشور باید همه اطلاعات مربوط به مالک، نوع ملک، محل قرار گرفتن، پلاک ثبتی و بسیاری اطلاعات ریز و درشت دیگر برای هر واحد مسکونی به طور مجزا احصا شود، بنابراین به نظر میرسد این سامانه میتواند کمک بزرگی به بخش مسکن کند.
این در حالی است که متولی راه اندازی این سامانه هنوز به طور قطع مشخص نیست و وزرات راه، سازمان امور مالیاتی را مسئول راه اندازی این سامانه میداند که در این میان وزارت راه وشهرسازی با این سازمان همکاری خواهد کرد.
به علاوه با توجه به شرایط ویژه بازار مسکن و نوسانات اخیر در این بازار، راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان میتواند کارساز و سامان بخش شرایط این بازار باشد و پاسخگوی عرضه و تقاضا در بازار مسکن باشد.
به گفته ایرج رهبر رئیس انجمن انبوهسازان استان تهران وزارت راه و شهرسازی بعد از گذشت چند سال هنوز این سامانه را راهاندازی نکرده است، در صورتی که با اجرای این طرح، میتوانیم به بهبود بازار مسکن امیدوار باشیم. با اجرایی شدن سامانه املاک و اطلاعات مسکن، شناسایی خانههای خالی و کاهش تعداد آنها امکانپذیر خواهد شد.
رئیس انجمن انبوهسازان استان تهران در توضیح شرایط آینده قیمتها در بازار مسکن گفت: در صورت تداوم کاهش قیمت دلار و ثبات بازار ارز، میتوانیم به کاهش قیمت مصالح ساختمانی و رفع کمبود آنها امیدوار باشیم. افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت مصالح ساختمانی را تسریع کرد، اما همزمان با کاهش قیمت دلار پایین آمدن قیمت مصالح ساختمانی و میلگرد کمی زمانبر خواهد بود. امیدواریم با تثبیت قیمت دلار وضعیت بازار مسکن بهبود یابد، اما هماکنون نمیتوانیم پیشبینی دقیقی از وضعیت بازار مسکن انجام دهیم.
حال با این اوصاف باید منتظر ماند و دید سامانه ملی املاک و اسکان توسط کدام سازمان و در چه زمانی از مرحله طراحی به اجرا میرسد و شاهد تاثیر گذاری این سامانه در بخش مسکن خواهیم بود.
میزان
∎
نظر شما