جهان صنعت نیوز| گزارش آژانس بینالمللی انرژی در زمانی منتشر شده که تنشها در ونزوئلا به اوج خود رسیده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با هدف تحت فشار قرار دادن دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا و محروم کردن این کشور از درآمد نفتی خود، شرکت نفتی دولتی PDVSA را هدف تحریم قرار داده است.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش اخیر خود نوشت: وضع تحریمها از سوی آمریکا علیه شرکت PDVSA ونزوئلا، یادآور اهمیت رویدادهای سیاسی برای نفت است. با این حال شاخصهای قیمت نفت خام با اعلام خبر تحریمها تغییر چندانی نکردند که احتمالاً ناشی از توانایی بازار برای تطبیق یافتن با تغییر روند عرضه است.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا روز چهارشنبه با ۵۶ سنت یا ۱٫۱ درصد افزایش، به ۵۳٫۶۶ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، با ۶۵ سنت یا یک درصد افزایش، به ۶۳٫۰۷ دلار در هر بشکه رسید.
نفت برنت پس از این که بیش از ۴۰ درصد در فاصله اوایل اکتبر تا اواخر دسامبر ریزش کرد، بخشی از ضرر خود را جبران کرده است. کاهش تولید اوپک و مشکلات تولید در ونزوئلا در هفتههای اخیر از قیمت نفت پشتیبانی کرده است.
براساس گزارش شبکه خبری سی ان بی سی، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد قیمت نفت از زمان اعلام تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا رشد هشدار برانگیزی نداشته است زیرا بازار همچنان سرگرم جذب مازاد عرضهای است که در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ شکل گرفت.
ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفت قطعی جهان به میزان حدود ۳۰۰ میلیارد بشکه را در اختیار دارد و نفت سنگین این کشور فرآوری پیچیدهای دارد و در مقایسه با گریدهای دیگر، ارزانتر فروخته میشود.
پیش از تحریمهای واشنگتن که در اواخر ژانویه به اجرا درآمد، آمریکا میزان زیادی نفتا به ونزوئلا صادر میکرد که برای استخراج نفت فوق سنگین این کشور مورد استفاده قرار میگرفت اما تحریمها، واردات مواد رقیق کننده را متوقف کرده و باعث تشدید مشکلات تولید ونزوئلا شده است.
آژانس بینالمللی انرژی در بخش دیگری از گزارش خود، رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را تغییر نداد و به ترتیب ۱٫۳ میلیون بشکه در روز و ۱٫۴ میلیون بشکه برآورد کرد.
همچنین اعلام کرد تولید نفت اوپک در ژانویه ۹۳۰ هزار بشکه در روز کمتر از دسامبر بوده و به ۳۰٫۸۳ میلیون بشکه در روز رسیده که پایینترین میزان در چهار سال اخیر است.
با این حال گزارش ماهانه اوپک نشان داد اهداف کاهش تولید این گروه در ژانویه هنوز به طور کامل محقق نشده است.
طبق آمار منابع ثانویه، مجموع تولید اوپک که متشکل از ۱۴ کشور است در ژانویه ۳۰٫۸۱ میلیون بشکه در روز بود که ۷۹۷ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن کاهش نشان داد.
∎
نظر شما