شناسهٔ خبر: 32853 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

ایران – آرژانتین؛ نبرد معجزه و واقعیت

می‌خواهم زنده بمانم!

دیدار با بزرگترین ستاره‌های فوتبال دنیا و در راس همه آنها لیونل مسی قطعا تماشایی خواهد بود.

صاحب‌خبر -
به گزارش سرویس ورزشی برنا، بزرگترین بازی تاریخ برای ما همین است. نبردی که برای آن بیش از 4 دهه انتظار کشیده ایم. نبردی از جنس شوریدگی و هیجان. ایران برابر آرژانتین. دیداری که در تمام این سال ها آرزویش را داشتیم و حالا به یمن معجزه فوتبال و جام جهانی ممکن شده. دیداری با بزرگترین ستاره های فوتبال دنیا و در راس همه آنها لیونل مسی. سخت‌ترین دیدار ایران در تاریخ جام‌های جهانی بی تردید همین است. نه هلند 78، نه آلمان 98 و نه حتی پرتغال 2006 به اندازه آرژانتین 2014 قدرتمند، پرستاره و حتی دوست داشتنی نیستند. پس از یک بازی نتیجه‌گرا و کسب تساوی بدون گل برابر نیجریه باید به مصاف آرژانتین برویم،؛ چشم در چشم مسی، دی‌ماریا، ایگواین و آگرو و ... به دنبال کسب دومین نتیجه مطلوب در جام بیستم. از این بازی تنها باید لذت برد و خود را درگیر و بند احتمالات نتیجه و راه ها و برنامه های موفقیت نکرد. برای بازی برای این تیم تنها یک واژه می تواند به کمک ما بیاید و ما را به کرانه موفقیت برساند؛ واژه ای به نام معجزه. آیا این معجزه فرداشب به سراغ ما خواهد آمد؟

موقعیت: ایران جام جهانی را با یک نتیجه خوب آغاز کرد. نتیجه ای که سبب امیدواری در فوتبال ایران شده است. در چهارمین حضور ایران در ادوار جام جهانی برای نخستین بار در بازی نخست با دست پر و با امتیاز بیرون آمده ایم و همین نکته سبب شده تا همه به تیم 2014 خوشبین باشند. ایران برای اولین بار دروازه خود را بسته نگه دارد و اکنون با یک امتیاز به همراه نیجریه در رده دوم قرار گرفته است. شاگردان کارلوس کی‌روش در بازی اول برابر نیجریه بازی تدافعی را به نمایش گذاشتند، مهمترین هدف کی‌روش در آن دیدار کسب یک امتیاز و زنده نگه داشتن امیدهای ایران برای صعود از گروه بود که موفق به انجام این کار نیز شد و حالا در دومین دیدار در برابر مدعی جام در اندیشه خلق یک شگفتی است. شگفتی ای که می تواند رویای صعود ایران به مرحله بعد را بیش از پیش زنده کند. در سوی دیگر تیم ملی آرژانتین، قهرمان دو دوره جام جهانی که حتی در جام بیستم نیز نیم نگاهی به کسب قهرمانی دارد تا از این لحاظ هت‌تریک کرده باشد، جام جهانی 2014 برزیل را با بردی خفیف مقابل بوسنی آغاز کرد، البته در این بین شاید آرژانتین مانند هلند و آلمان نتوانست جام جهانی را با بردی پرگل و مقتدرانه آغاز کند اما کسب 3 امتیاز و امیدواری به صعود و از همه مهم‌تر گلزنی فوق ستاره این تیم یعنی لیونل مسی پس از یک دوره وقفه در جام‌‌های جهانی باعث شد تا بارقه‌های امید در دل هواداران آلبی‌سلسته برای فتح سه‌باره جام در کشور همسایه به وجود بیاید. حال آرژانتین برای اینکه صعود خود به دور یک هشتم نهایی را در پایان دور دوم گروهی قطعی کند چشم به 3 امتیاز دیدار با تیم ملی کشورمان دوخته و این در حالی است که شاید بازی دفاعی شاگردان کی‌روش، بلای جان شاگردان الخاندور سابه‌یا شده و آنها حداقل در پایان دیدار با ایران نتوانند به اهداف از پیش تعیین شده خود برسند.

نیمکت: بزرگترین مربی گروه F جام جهانی اوست. یکی از سرشناسترین و بزرگترین مربیان حاضر در جام بیستم روی نیمکت ایران می نشیند. مردی که بی تردید از لحاظ اعتبار، شهرت و رزومه از سابه‌یا بزرگتر است. مردی که سابه‌یا در تیم های بزرگی سابقه مربیگری دارد و این سومین جام جهانی اوست. برخلاف کی‌روش روی نیمکت ایران آروزهای بزرگی در سر دارد. به ویژه اینکه روز گذشته اعلام کرد که جام جهانی آخرین حضور او روی نیمکت ایران خواهد بود و حالا می کوشد تا با خاطره ای خوب این نیمکت را ترک کند. در مقابل آلخاندرو سابه‌یا یکی از گمنام ترین مربیان تاریخ آرژانتین است. سابه‌یا در دوران بازیگری با استعداد بود اما چندان آوازه بزرگی نداشت. سابه‌یا بعد از بازنشستگی از فوتبال مدت زیادی دستیار دانیل پاسارلا در ریورپلاته و تیم ملی آرژانتین (98-95) و همچنین تیم ملی اروگوئه و تیمهای پارما و مونتری مکزیک و کورینتیانس برزیل بود. سابه‌یا اولین بار در سال 2009 به عنوان سرمربی تیم استودیانتس کارش را شروع کرد و در فصل 11-2010 قهرمانی لیگ آرژانتین و کوپا لیبرتادورس رو به ارمغان اورد و سپس به طرز عجیبی به عنوان سرمربی آرژانتین انتخاب شد. سابه‌یا فقط یک فصل و در استودیانتس سابقه کار به عنوان سرمربی دارد.

ستاره: در برابر ستاره های ریز و درشت آرژانتین شاید بتوان از اشکان دژاگه نام برد. بین المللی ترین ستاره ایران که در بازی نخست انتظارات را برآورده نکرد اما با آن فوتبال مدرسه ای و البته جنگندگی غریزی اش بی تردید یکی از اسلحه های کی‎روش برای بازی فردا خواهد بود. در مقابل بی تردید لیونل مسی بزرگترین ستاره عصر اخیر فوتبال جهان است. ابرستاره ای که در سال های اخیر به هر چه افتخار شخصی و تیمی دست یافته و هیچ قله ای را دست نخورده باقی نگذاشته. ستاره ای که برخی از طرفدرانش او را برترین بازیکن تاریخ فوتبال می دانند اما لکه پررنگ خاکستری کارنامه اش ناکامی در عرصه ملی است. عرصه ای که بزرگترین وجه تمایز او با ماردونای افسانه ایست. مسی سومین جام جهانی اش را با آلبی سلسته تجربه می کند و همه منتظرند که این بار در برزیل این لکه خاکستری را از کارنامه اش پاک کند.

آمار: ایران در تاریخ جام جهانی با سه تیم بزرگ و مدعی بازی کرده و البته نتایج نسبتا آبرومندی گرفته است. تیم ملی ایران در جام جهانی 1978 برابر هلند به میدان رفت که با سه گل شکست خورد. آن هلند در پایان به مقام نایب‌قهرمانی رسید. ایران در سال 1998 در دومین حضورش در جام جهانی با تیم مدعی چون آلمان دیدار داشت و با دو گل شکست خورد و در سال 2006 نیز برابر پرتغال که تا نیمه‌نهایی آن جام صعود کرد با نتیجه 2 بر صفر شکست خورد. اکنون باید دید شاگردان کی‌روش برابر آرژانتینی که خیلی‌ها آن را مدعی اصلی قهرمانی می‌دانند چه نتیجه‌ای کسب خواهد کرد.

نوستالژی: تیم ملی ایران در تاریخ دیدارهای ملی خود تنها یک بار مقابل آرژانتین در دیداری دوستانه به میدان رفته که این دیدار یکی از 10 دیدار بزرگ دوستانه تیم ملی ایران محسوب می‌شود. باشگاه رئال مادرید برای جشن 75 سالگی‌اش از تیم ملی ایران برای حضور در یک تورنمنت چهارجانبه دعوت کرد. بر همین اساس ایران و آرژانتین در استادیوم سانتیاگو برنابئو و در حضور 50 هزار تماشاگر روبروی هم قرار گرفتند. آرژانتینی‌ها در دقیقه 14 توسط دانیل برتونی به گل رسیدند و از این لحظه به بعد ترس ایران فرو ریخت و در نهایت توسط محمد صادقی به گل تساوی دست یافت، اگرچه ایران در ضربات پنالتی باخت، اما این بازی یکی از به یاد ماندنی‌ترین بازی‌های تاریخ فوتبال ایران است. در ترکیب تیم سزار منوتی بازیکنان سرشناسی چون ماریو کمپس و برتونی، اسوالدو اردیلس بازی می‌کردند که یک سال بعد قهرمان جهان شدند. تیم ملی ایران نیز در این دیدار با ترکیب مودت، روشن، اسکندریان، کارزانی، عبداللهی، پروین، قاسمپور، صادقی، جهانی، عادلخانی و نظری و با سرمربیگری حشمت مهاجرانی به میدان رفت. این دیدار در نهایت با تساوی 1-1 به پایان رسید. تک گل ایران را محمد صادقی به ثمر رساند.