شناسهٔ خبر: 32735540 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

روی ناخوش شورای نظارت صدا و سیما به طرفداران نود؛

حاصل نشست شورای نظارت صدا و سیما به کام فروغی و ستاره و مربع ها؟

روز گذشته شورای نظارت بر صدا و سیما بررسی اتفاقات پیرامون برنامه «90» و بررسی مسابقه 'برنده باش' را در دستور کار خود داشت اما آنچه حاصل شد، به نفع سیما و به ضرر میلیونها بیننده تلویزیونی برنامه نود بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پارسینه، نشست شورای نظارت بر صداوسیما پس از روزها گمانه زنی درباره عاقبت برنامه نود و نتیجه دخالت مدیر تازه کار شبکه سوم سیما علی فروغی در امور این برنامه و اختلافات وی با عادل فردوسی پور با حضور میرباقری معاون سیما، شهریاری معاون اداری و مالی سازمان، فروغی مدیر شبکه سه و مهدوی‌مهر مدیر کل بازرگانی تشکیل شد.

خبر آنلاین در تفسیر این نشست می نویسد: اما خروجی جلسه بر اساس بندهای منتشره از صورت‌جلسه نشان می‌دهد فروغی و میرباقری در این نشست دست بالا را داشتند و تصمیم‌شان تائید شده است: «تعطیلی یا تعلیق هر یک از برنامه‌های صداوسیما از اختیارات سیاستی و اجرایی مدیران ارشد سازمان است.»

این یعنی مدیر شبکه بر اساس اختیاراتش تصمیمی گرفته که عالی‌ترین مرجع بررسی عملکرد رسانه ملی هم آن را پذیرفته است. پس حالا می‌توان گفت همان‌طور که چندی قبل عبدالملکی قائم مقام شبکه ۳ مصاحبه کرده بود؛ برنامه «نود» برای شبکه ۳ است و به هیچ شبکه دیگری هم نمی‌رود و عادل فردوسی‌پور هم از پرسنل سیماست اما جایی در شبکه ۳ نخواهد داشت!

ظاهراً در پایان نشست این شورا بیانیه‌ای صادر کرد و در آن اعلام کرد تعطیلی یا تعلیق هر یک از برنامه‌های صداوسیما از اختیارات سیاستی و اجرایی مدیران ارشد سازمان است. ایرنا نیز می‌گوید موضوع تعطیلی نود باید قبل از اجرا به اطلاع شورای نظارت می‌رسید که این طور نشده بود، و در عین حال شورای نظارت می‌تواند در این مورد نظر اصلاحی بدهد.

در بیانیه شورای نظارت، نظری در مورد اصلاح یا تغییر تصمیمات گرفته‌شده در مورد برنامه نود ارائه نشده، فقط گفته شده رادیو تلویزیون دولتی ایران «بهتر است سرمایه‌های انسانی خود را به‌شکل صحیح مدیریت کند».خبر کنار گذاشته شدن عادل فردوسی‌پور از تهیه کنندگی و اجرای برنامه نود، واکنش‌های مختلف و زیادی را از جمله در شبکه‌های اجتماعی همراه داشته‌است. پیشتر علی مطهری، نایب رئیس مجلس، گفته بود حذف آقای فردوسی‌پور «دزدانه و بی‌اعتنایی به نظر مردم» و «یک نوع استبداد» است.
 
اما از سوی دیگر موضوع مهمتر، اما بحث ستاره مربع‌ها و ارزش افزوده در درآمدزایی‌های سیماست. پس از اینکه مدیرعامل همراه اول برای اولین‌بار در مجمع این شرکت از شرکت توسکا دفاع کرد و گفت: آن‌ها پروژه مشترکی با توسکا در این زمینه دارند، آنچه دفتر محمدحسین صوفی، دبیر شورای نظارت به عنوان صورت جلسه شورای نظارت منتشر کرده است، آمده: «در تهیه و تولید برنامه‌های مشارکتی با ارزش افزوده، شایسته است سازمان صداوسیما سعی کند در جذب منابع مالی برای برنامه‌های خود بر دو اصل شفافیت و پایدار بودن تأکید بیشتری داشته باشد و متناسب با درآمد‌های واقعی نسبت به تولید برنامه‌های مختلف تعهد ایجاد کند.»

خبر آنلاین گزارش می دهد: این یعنی فقط توصیه شده تا درباره درآمدهای‌شان روشنگری کنند. درحالی که در هفته‌های اخیر کاتب و قاضی زاده هاشمی درباره عدم شفافیت در درآمد‌های سیما از پروژه مشارکت‌های ارزش افزوده نوشته بودند و با فشار وزیر ارتباطات، سامانه‌های ارزش افزوده رسانه ملی در برنامه‌هایش تعطیل شد، حالا خروجی این جلسه، احتمالا چراغ سبزی است برای مدیران سیما که می‌گویند درآمدزایی ۲هزارمیلیاردتومانی از آگهی‌ها بدون این شکل برنامه‌های مشارکتی امکان‌پذیر نیست.

این می‌تواند به از سر گیری مسابقاتی که اخیرا پخش‌شان متوقف شده بود هم بیانجامد و حالا باید منتظر ماند و دید در جلسه ۴۶۰ شورای نظارت بر سیما چه گذشته و مدیران سیما چه برگ برنده‌ای داشته‌اند که توانسته‌اند این ترکیب ۶نفره را در جمع آرا، متقاعد کنند تقریبا از همه تصمیمات‌شان دفاع کنند و بیانیه پایانی‌شان دقیقا همانی باشد که رسانه ملی انتظارش را داشته.

نظر شما