به گزارش جمهوریت ;
ارسال شده توسط: حسین مرادی
۲۹ فروردین ۹۸ ساعت ۱۸:۵۵
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی با اشاره به افزایش هجوم ملخ ها به ایران در اردیبهشت ماه سال جاری گفت احتمال شیطنت عربستان و عدم مبارزه عمدی با ملخها نیز وجود دارد.
سعید معین، مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در خصوص هجوم ملخ ها به ایران گفت برای شمارش جمعیت ملخها از اصلاح دسته و گروه استفاده میشود که گروه از چند هزار تا چند ده هزار ملخ در کیلومتر مربع و دسته از ۲۰ میلیون تا ۱۵۰ میلیون ملخ در هر کیلومتر مربع را شامل میشود. وی افزود در حال حاضر ملخها به صورت دسته وارد ایران نشدهاند و شاهد هجوم گروههای ملخ در ایران هستیم.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی در ادامه افزود از اواسط بهمن ۹۷ ملخهای صحرایی که جزو خطرناکترین نوع از ملخها نیز محسوب میشوند از سوی عربستان به سمت ایران هجوم آورده و حمله آنها ادامه دارد. از اواسط بهمن ۹۷ تاکنون ۶ استان جنوبی شامل خوزستان، بوشهر، هرمزگان، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان مورد هجوم ملخ ها قرار گرفتهاند که به صورت شبانهروزی با آنها مبارزه میشود.
افزایش هجوم ملخ ها به ایران
سعید معین در ادامه افزود پیشبینیها نشان میدهد دستههایی از ملخها در مناطق مرکزی عربستان و دریای سرخ عربستان قرار دارد که با وزش باد به احتمال زیاد به سمت ایران هجوم خواهند آورد. وی تاکید کرد هجوم ملخ به ایران در اردیبهشت ماه سال جاری افزایش پیدا میکند و نقشهها نشان میدهد در عربستان و در مناطق ساحلی با دریای سرخ ۱۰ تا ۱۲ دسته پروازی ملخ وجود دارند که این گروهها به سمت ایران در حال پرواز هستند.
احتمال شیطنت عربستان
این مقام مسئول افزود عربستان هماکنون با ملخها مبارزه میکند، اما در گذشته به صورت جدی مبارزاتی را انجام میداد که در حال حاضر شاهد این مبارزهها نیستیم. در واقع اکنون خرمشهر تا چابهار مورد هجوم ملخ ها قرار گرفته است که این تراکم در سالهای قبل مشاهده نمیشد. وی افزود عربستان از این فصل به بعد پوشش گیاهی ویژهای ندارد و به دلیل اینکه ایران دارای پوشش سبز، باغها و اراضی کشاورزی است، این کشور مبارزههای جدی را انجام نداده است.
نحوه مبارزه با هجوم ملخ ها
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی در ادامه بیان کرد یکی از راههای از بین بردن ملخها استفاده از شیوه مبارزه هوایی است که در آن با هواپیما مناطقی که ملخها قرار دارند سمپاشی میشود. البته مبارزه زمینی نیز در حال انجام است و مناطق زیادی سمپاشی شدهاند. وی در پایان خاطرنشان کرد زمانی که تراکم یک آفت نظیر ملخ افزایش پیدا میکند، روشهای کنترل غیرشیمیایی کارساز نیست و باید از شیوه مبارزه شیمیایی استفاده کرد.
نظر شما