شناسهٔ خبر: 32357506 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

مدیر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور خبر داد

تلاش شبانه‌روزی برای جلوگیری از تهاجم ملخ‌ها به مزارع و باغ‌ها

صاحب‌خبر -
تلاش شبانه‌روزی برای جلوگیری از تهاجم ملخ‌ها به مزارع و باغ‌ها از بهمن‌ماه سال گذشته تا امروز 40 تا 50 توده بزرگ ملخ‌های دریایی از شبه‌جزیره عربستان وارد کشور شده است. تراکم بالای این آفت، پتانسیل آن را دارد که 100 درصد یک مزرعه یا باغ را نابود کند.

سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه با ملخ‌های دریایی درخواست 12 میلیارد تومان اعتبار داده که ستاد بحران کشور با 10 میلیارد تومان آن موافقت کرده است. این سازمان می‌گوید اعتبار لازم برای مبارزه با مخ‌های مهاجم حداکثر در یک تا دو هفته آیند باید به دست آن‌ها برسد در غیر این صورت کار از کار گذشته و هجوم این آفت در کنار سیل تبدیل به بحران تازه‌ای برای کشور می‌شود.

به گزارش ایلنا، هجوم ملخ‌های دریایی به کشور اتفاق تازه‌ای نیست و در گذشته نیز رخ داده است، اما آنچه این بار هجوم این آفات را تبدیل به تهدید جدی برای تولید بخش کشاورزی کشور کرده، هم‌زمانی آن با سیل و بارندگی‌های اخیر در استان‌های جنوبی است.

مراتع سر سبز حاصل از بارندگی در روزهای اخیر پاسخ خوبی برای نیاز غذایی این آفت سیری‌ناپذیر است و رشد تولیدمثل آن را افزایش می‌دهد. حال علاوه بر سیل، حضور ملخ‌های دریایی نیز تبدیل به تهدید جدی برای تولید بخش کشاورزی استان‌های جنوبی شده است.

سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه با ملخ‌های دریایی درخواست 12 میلیارد تومان اعتبار داده که ستاد بحران کشور با 10 میلیارد تومان آن موافقت کرده است.

این سازمان می‌گوید تا امروز اعتبار تخصیص یافته برای مبارزه با ملخ‌های مهاجم را نگرفته درحالی‌که این اعتبار حداکثر در یکی دو هفته آینده باید به دست آن‌ها برسد در غیر این صورت کار از کار می‌گذرد و اعتبار تخصیص یافته دیگر به کار نمی‌آید.

سعید معین نمینی، مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه تاکنون هجوم ملخ‌های دریایی تنها به مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی خسارت زده است، اظهار کرد: تا امروز ملخ‌های دریایی به مزارع و باغ‌ها ورود پیدا نکرده‌اند، اما پیش‌بینی می‌شود به‌زودی این اتفاق بیفتد.

او با تاکید بر اینکه نمودار حرکتی ملخ‌ها قابل پیش‌بینی نیست، افزود: زمان و جهت حرکت توده ملخ‌های دریایی از یک نمودار تعریف شده پیروی نمی‌کند به همین دلیل به‌هیچ‌وجه قابل پیش‌بینی نیست.

معین نمینی ادامه داد: تنها روش مبارزه با این آفت شناسایی منطقه آلوده و سم سم‌پاشی در حجم و میزان مناسب است تا با افزایش تلفات، فرصت تخم‌گذاری و حرکت از آن‌ها گرفته شود.

به گفته این مسئول تا امروز 38000 هکتار از مناطق آلوده به این آفت از خرمشهر تا چابهار سم‌پاشی هوایی و زمینی شده است که 6 استان؛ خوزستان، بوشهر، هرمزگان، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان را شامل می‌شود.

معین نمینی اضافه کرد: از 9 بهمن تاکنون حدود یک هزار نفر نیرو در 6 استان درگیر، شبانه‌روز کار می‌کنند تا نگذارند ملخ‌های مهاجم به مزارع و باغ‌ها برسد و تولید را به مخاطره بیندازند.

او با اشاره به روند افزایشی ورود ملخ دریایی به کشور، افزود: از اول فروردین تا امروز میزان ورود توده‌های ملخ‌های دریایی از سمت شبه‌جزیره عربستان به سمت ایران در حال افزایش است به‌نحوی‌که فقط در استان هرمزگان حدود 30 توده بزرگ جدید وارد شده است، به‌عبارت‌دیگر در کمتر از یک ماه 30 نقطه در استان هرمزگان موردحمله قرار گرفته که این امر نشان می‌دهد در چه شرایطی سختی قرار داریم.

معین نمینی یادآور شد که ملخ‌های دریایی این قدرت را دارند که به طور کامل یک مزرعه یا باغ را از بین ببرند.

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور هرچند مبارزه با ملخ‌های دریایی را تا امروز موفقیت‌آمیز توصیف کرد، اما اضافه کرد که سازمان حفظ نباتات کشور برای ادامه مبارزه با این آفت قبل از تبدیل شدن آن به بحران، نیاز فوری به تامین اعتبار دارد.

معین نمینی میزان اعتبار مورد نیاز برای برطرف کردن خطر ملخ‌های دریایی را 12 میلیارد تومان عنوان کرد.

او گفت: سازمان حفظ نباتات کشور درخواست اعتبار 12 میلیارد تومانی را به ستاد مدیریت بحران کشور داده که این ستاد با 10 میلیارد تومان موافقت کرده است.

معین نمینی تاکید کرد: این مبلغ در یک تا حداکثر دو هفته آینده باید به دست کارشناسان سازمان حفظ نباتات در استان‌های درگیر برسد چراکه تاخیر می‌تواند نتایج سنگینی را برای تولید بخش کشاورزی به همراه داشته باشد.

معین نمینی یادآور شد: اگر ملخ‌های دریایی تا تیرماه سال جاری مهار نشوند خطر آن تمام کشور را تهدید می‌کند.

ملخ‌های مهاجم لیمویی‌رنگ هستند

مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور از کشاورزان و باغداران خواست که نسبت به حضور این آفت در مسیر خود یا در مزرعه یا باغ‌هایشان هشیار باشند.

معین نمینی از کشاورزان درخواست کرد تا در صورت مشاهده ملخ‌های به رنگ زرد لیمویی موضوع را در سریع‌ترین زمان ممکن به اولین مرکز حفظ نباتات منطقه اطلاع دهند تا تیم‌های ردیابی و تیم‌های مبارزه به محل اعزام شوند.

او تاکید کرد: کشاورزان و باغداران به‌هیچ‌وجه نباید دست به اقدام خودسرانه برای مبارزه با این آفت بزنند چراکه در این موارد شناسایی و مبارز با آفت مهاجم برعهده کارشناسان دولتی است.


منبع: ایلنا

نظر شما