به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا «رضا اردکانيان» روز چهارشنبه در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران، افزود: تلاش بر اين است که به سمت مصرف بهتر منابع زيست محيطي حرکت شود و بر اين اساس الگوي مصرف بر اساس مناطق مختلف تعريف شده است.
وي ادامه داد: امسال براي نخستين بار اين الگوي مصرف اعمال خواهد شد و همه مردم بايد مصارف خود را بر اساس اين الگو طراحي کنند.
اردکانيان خاطرنشان ساخت: اطلاع رساني درباره اين الگوي مصرف و آگاهي از ميزان مصرف از ابتداي ارديبهشت ماه در قبض هاي آب و برق مشترکان لحاظ خواهد شد.
وزيرنيرو ادامه داد: براين اساس مشترکان در قبضي که ارديبهشت ماه دريافت خواهند کرد متوجه خواهندشد که جزو کدام گروه از مشترکان قرار دارند و آيا کم مصرف هستند يا جزو مشترکان پرمصرف به حساب مي آيند.
وي افزود: بر اين اساس اگر مشترکي جزو کم مصرف ها باشد و نيز از الگوي تعيين شده هم کمتر مصرف کند، مبلغي را به عنوان پاداش دريافت خواهد کرد.
اردکانيان گفت: از طرف ديگر تلاش مي شود مشترکاني که بالاتر از اين الگو مصرف مي کنند با لحاظ کردن تعرفه بيشتر به سمت مصرف بهينه سوق داده شوند.
وزير نيرو به همه مردم توصيه کرد: مصرف خود را بهنيه کنند تا مشمول 16درصد تعرفه بيشتر نشوند.
** آب و برق مناطق سيلزده تا حد بسيارزيادي برقرار شده است.
وي به تلاش بخش هاي مختلف وزارت نيرو در سيلاب اخير اشاره کرد و گفت: تلاش هاي صورت گرفته سبب شد وضعيت آب و برق در استان هاي سيل زده اکنون به صورت مطلوبي درآيد؛ به گونه اي که از حدود چهار هزار روستايي که بر اثر سيل با قطع سيستم آب مواجه شده اند الان بيش از 97 درصد اين روستاها داراي آب هستند.
اردکانيان افزود: اکنون حدود 111 روستا در استان هاي خوزستان، لرستان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان به خاطر نبود جاده هاي دسترسي هنوز مشکل دارند.
وزير نيرو ادامه داد: در بخش برق هم تعداد 2 هزار 352 روستا با قطع برق مواجه شده اند که الان کمتر از 20 روستا هنوز مشکل دارند و اکنون بيش از 99 درصد روستاها و شهرها داراي سيستم برق هستند.
وي عملکرد همه بخش ها در سيل اخير را هم تراز با عملکرد هاي جهاني توصيف کرد.
اردکانيان در ادامه به صدرو احکام اعضاي هيات بررسي و تدوين گزارش ملي سيلابهاي اخير توسط رييس جمهوري که مسئوليت آن با رئيس دانشگاه تهران است اشاره کرد و آن را خبري خوب و کاري ضروري توصيف کرد.
وزير نيرو به عضويت 20 تن از اساتيد متخصص و با تجربه و صاحب نام کشور از دانشگاههاي مختلف در بخشهاي مختلف مرتبط با مديريت سيلاب در آن اشاره کرد و گفت: چنين امري در اين گونه حوادث ميتواند نقش تعيين کنندهاي داشته باشد.
وي افزود: در ارتباط با اصلاح وضع موجود و توسعه روشهايي که اميدواريم سيل فقط براي ما برکت و فايده داشته باشد، وزارت نيرو با تمام توان در همه ردهها و سطوح مديريتي، آمادگي کامل براي همکاري با اين هيات را دارد و اميد است که برنامه اجرايي اين هيات هر چه زودتر اعلام شود تا بتوان وظيفه خود را انجام دهيم.
* سدسازي نيازمند مطالعه دقيق است
اردکانيان طرح هاي سدسازي را طرح هايي دانست که داراي مرحله مطالعاتي بوده و گفت: اکنون علاه بر 172 سد مخزني در دست بهره برداري تعدادي در دست اجرا و تعدادي هم در دست مطالعه است.
وزير نيرو افزود: اينکه اين تعداد افزوده يا ساخت آنها سرعت داده شود تابع ملاحظات فني در ابعاد مختلف اقتصادي و زيست محيطي است ؛ اما مهترين شاخصي که بايد مدنظر قرارگيرد شاخص هاي هيدرولوژيکي است.
به گفته وي، نخستين کاري که بايد در ساخت سد ها انجام شود، بازنگري براساس آخرين يافته هاي جهاني در ارتباط با شرايط تغيير اقليم است و چنانچه اين نظريه غالب باشد که منطقه ما به سمتي مي رود دچار يک نوع «راديکاليزم» آب و هوايي است، به اين معنا است که ما جيره آب مان را هرسال به شکل متوازن دريافت نخواهيم داشت.
اردکانيان گفت: اين تصميم تصميمي سياسي نيست بلکه بايد کارشناسي باشد و ما به محض رهايي از اين شرايط جزو اولويت هايمان اين مسئله خواهد بود.
اقتصام**2078**9189
انتهاي پيام /*