سعید معین گفت: این ملخها از نوع صحرایی یا دریایی هستند که خطرناکترین نوع ملخ به حساب میآیند و با بادهای مرطوبی که از شبه جزیره عربستان به سمت کشور ما در جریان است به ایران آمده و به زمینهای زراعی خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان حمله کرده اند.
این ملخهای خطرناک که در مسیر خود هر نوع گیاهی را کامل میخورند و از بین میبرند، در سالهای دور چندین بار به کشور ما حمله کردند و کشور را به مرحله قحطی رساندهاند. آخرین حمله ملخها در سالهای ۴۰ و ۴۲ به کشور بوده که محصولات بسیاری از استانهای کشور در پی این هجوم از بین رفته است.
به گفته معین، این ملخها برای جفتگیری و تخمریزی به ایران آمدهاند و در این مرحله آنها معمولاً چیزی نمیخورند بنابراین تاکنون به محصولات کشاورزان صدمهای نزده اند. ضمن اینکه به محض ورود آنها در همان مراحل ابتدایی با آنها مبارزه شده است. برای مبارزه با این ملخهای خطرناک باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی جنوب کشور سم پاشی شوند. ستاد بحران ۱۰ میلیارد تومان بودجه برای مقابله با این ملخها در نظر گرفته است.
موج جدید ورود این ملخها اردیبهشت ماه خواهد بود که در حجم گسترده و ملخهای فعلی که الان وارد شدهاند و در دستههای ۵۰ میلیون عددی وارد کشور خواهند شد.
نظر شما