غفور راستین در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه بیشتر قربانیان چهارشنبه سوری از میان افرادی هستند که هیچ نقشی در استفاده و یا تهیه مواد محترقه ندارند به نوعی که در این شبها اغلب مواقع رهگذران دچار سانحه و حادثه میشوند.
وی با بیان اینکه علی رغم تمامی برنامه های آموزشی که هر ساله برای ارتقای فرهنگ شهروندان انجام میشود اما متاسفانه شاهد افزایش سالانه حوادث چهارشنبه سوری هستیم، اضافه کرد: بسیاری از مردم هنوز حوادث چهارشنبه سوری را جدی نگرفتهاند و از خطرات ترقهها که مشابه یک بمب عمل میکنند و آسیب های بزرگ آن اطلاعی ندارند.
افزایش آمار حوادث چهارشنبه سوری در هر سال
مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه میزان حوادث چهارشنبه سوری در سال ۹۵، ۷۵ مورد بود که در سال ۹۶، این آمار به ۹۱ مورد رسید، اضافه کرد: در غالب حوادث دست و صورت حادثهدیدگان آسیب میبیند یعنی اساسی ترین ارگانهای بدن که علاوه بر زیبایی، نقش زیادی در عملکرد بدن دارند و متاسفانه هر ساله تعدادی از حادثه دیدگان جزو معلولین قرار می گیرند.
وی از قطعی دست یکی از حادثه دیدگان در سال گذشته طی حوادث چهارشنبه سوری خبر داد و گفت: بیشترین حادثه دیدگان در رنج سنی ۱۵ تا ۲۵ سال هستند و متاسفانه به طور معمول افرادی که هیچ دخل و تصرفی در مواد محترقه وانفجارها ندارند و بیشتر رهگذرها دچار سانحه و حادثه میشوند.
راستین با بیان اینکه مواد محترقه و بمب های دستی که نام ترقه را گرفتند غالبا ترکیبی از مواد منفجره، شیشه و تکه های آهن قراضه است که با زدن آن به خودرو یا بین جمعیت یا به دیوار و ساختمان و شیشه های آپارتمان و غیره صدمات جبران ناپذیری را برای شهروندان بر جای گذاشته است و حتی در مواردی سبب انفجارهای بزرگی شده است، گفت: گاهی صدای بلند ترقه ها برای سالمندان، زنان باردار و نوزادان و دیگر شهروندان مشکلات روحی ایجاد کرده است.
راستین گفت: آموزشها و هشدارهایی که طی سالهای اخیر به عامه جامعه دادیم باعث ارتقای فرهنگ عموم شده و شاهد مراقبت والدین از آنها در چهار شنبه سوری هستیم.
از نگهداری مواد محترقه و ترقه ها در جیب و کمد خودداری شود
وی با تکیه بر شعار وزارت بهداشت مبنی بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است از مردم خواست با رعایت اصول ایمنی از آسیب زدن به خود و دیگران خودداری و حوادث چهارشنبه سوری را جدی بگیرند، گفت: از نگهداشتن مواد محترقه و ترقهها در جیب شلوار یا کیف و حتی کمد جدا خودداری شود و از پرتاب کردن ترقه ها به سمت خودروها و یا پرتاب به طرف جمعیت و یا پمپ بنزینها و زدن به شیشه آپارتمان ها خودداری کنند.
راستین از آماده باش ۱۰۰ درصد تمامی بیمارستانها به ویژه بیمارستان سوانح سوختگی، بیمارستان فیض، الزهرا، کاشانی و بیمارستان امین خبر داد و گفت: شهروندان به هنگام مواجهه با حادثه اولین باید ضمن تماس با آتش نشانی و اورژانس، از قرار گرفتن در کنار آتش خودداری و از انجام اقدامات خودسرانه برای درمان مصدومین پرهیز کنند.
قرار دادن لیوان یکبار مصرف بر روی چشم آسیب دیده
وی گفت: مردم برای مصدومینی که چشم آنها آسیب دیده باید تنها یک لیوان یکبار مصرف را به صورت برعکس روی چشم آنها قرار دهند تا از وارد شدن آسیب بیشتر به چشم پیشگیری شود.
راستین اضافه کرد: از هر گونه دستکاری کردن سوختگی و یا گذاشتن دارو و پماد به محل سوختگی باید خود داری کرده و لازم است اطرافیان در صورت امکان مصدوم را از محل آتش خارج کنند.