شناسهٔ خبر: 31191261 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

در رسانه های عبری عنوان شد؛

مهمترین دستاورد نشست ورشو از نگاه تحلیلگران اسرائیلی/ طرح موضوع معامله قرن برای فرار از شکست در ائتلاف سازی علیه ایران/ نتانیاهو در لیست برندگان کنفرانس نیست

رون بن یشای با اذعان به عدم تحقق اهداف ضد ایرانی نشست ورشو عنوان کرد: برای اینکه نشست ورشو به شکستی واضح و آشکار در کارنامه دولت آمریکا تبدیل نشود، برگزار کنندگان تصمیم گرفتند که در این نشست علاوه بر موضوع اصلی ، مساله معامله قرن نیز مورد بحث قرار گیرد.

صاحب‌خبر -


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری قدس (قدسنا)، در پی برگزاری نشست ورشو در پایتخت لهستان، رسانه های عبری در گزارش هایی به برندگان و بازندگان این نشست با توجه به اهدافی که برای آن تعیین شده بود، پرداختند.


رون بن یشای تحلیلگر یدیعوت آحرونوت در این باره نوشت: کشورهای عربی در خاورمیانه که از قدرت ایران هراس دارند برای دریافت کمک های اقتصادی و نظامی از آمریکا در این نشست حضور پیدا کردند.


وی در ادامه با اذعان به عدم تحقق اهداف ضد ایرانی نشست ورشو عنوان کرد: برای اینکه نشست ورشو به شکستی واضح و آشکار در کارنامه دولت آمریکا تبدیل نشود، مقامات برگزار کننده آن (سران کاخ سفید) تصمیم گرفتند که در این نشست علاوه بر موضوع اصلی ، مساله معامله قرن نیز مورد بحث قرار گیرد و با حضور جارد کوشنر و جیسون گرینبلات از تلاش های آنها با ایجاد فضای حمایتی از سوی کشورهای عربی پشتیبانی صورت گیرد.


باید توجه داشته باشیم که معامله قرن در بخش اقتصادی به کمک های مالی از سوی اعراب نیازمند است، تا از طریق آن وضعیت اقتصادی و راهبردی نوارغزه و کرانه باختری شاهد بهبود باشد. مساله ای که احتمال موافقت آنها (فلسطینی ها) با توافق صلح با اسرائیل و همچنین پیشبرد روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی را بیشتر می کند.

 

حضور مقامات ارشد کشورهای عربی در نشست ورشو بیانگر این مسئله است که دولت ترامپ فرصت خوبی ‌برای اجرای پروژه های خود یافته است، به ویژه اینکه در نظر دارد یک ائتلاف مشابه ناتو در سطح جهان عرب و خاورمیانه ایجاد کند که در آن نه تنها کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بلکه تمام کشورهای عربی منطقه از جمله مصر، اردن، مغرب و تونس نیز مشارکت دارند. البته درست است که این مسئله در نشست ورشو محقق نشد اما در آینده فرصت هایی برای تحقق یافتن دارد.

 

وی در ادامه نوشت بر اساس آنچه که ناظران در نشست ورشو عنوان کردند: کشورهای عربی شرکت کننده در این نشست برای همکاری و شراکت با اسرائیل اعلام آمادگی و رضایت داشته اند تا در  ائتلاف جدیدی که علیه ایران تشکیل می شود به صورت پشت پرده حضور داشته باشند.  بر این اساس با توجه به اینکه مسئله فلسطین هنوز حل نشده، کشورهای عربی همچنان آمادگی ندارند که به عنوان شرکای علنی اسرائیل در این ائتلاف حضور داشته باشند، با وجود اینکه شراکت علنی با اسرائیل امتیازات فراوانی برای آنها در بر خواهد داشت.

 

تحلیلگر یدیعوت آحرونوت در ادامه نوشت: حضور سران اسرائیلی در کنار مقامات عرب تنها در نشست ورشو در سال ۲۰۱۹ و با حضور بنیامین نتانیاهو رخ نداده، بلکه در کنفرانس مادرید در سال ۱۹۹۱ نیز رخ داده بود در جایی که اسحاق شامیر نخست وزیر وقت اسرائیل در کنار مقامات ارشد عربی حضور یافت، بر این اساس نتانیاهو تنها با گرفتن تصاویر و عکس های یادگاری در کنار سران عربی جزو برندگان نشست ورشو قرار نمی گیرد.

 

 

البته این تصاویر و رخدادها می‌تواند یک تحول جدی در تحریم سیاسی و دیپلماتیک اسرائیل و کشورهای عربی باشد به ویژه اینکه آنها در گذشته همواره تاکید داشتند بدون حل نهایی مسئله فلسطین وارد روند عادی سازی روابط با اسرائیل نمی شوند و آنچه را که در نشست ورشو رخ داد یک گام به سوی به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی کشورهای عربی در راستای مقدمه سازی برای عادی سازی علنی روابط بود.

 

«تسفی یحزکیلی» تحلیلگر کانال ۱۳ تلویزیون عبری نیز در این باره نوشت: نشست ورشو یک گام بزرگ به سوی جهان عرب از سوی اسرائیل و یک گام کوچک علیه ایران محسوب می شود، می‌توان گفت که جهان عرب از دوران افکار گذشته خود خارج شده و به سوی عادی سازی روابط با اسرائیل گام برداشته است این مسئله را می توان با نگاه کردن به تصاویر و مشاهده پوشش تلویزیونی نشست ورشو، همچنین دیدارهایی که بین سران اسرائیلی و عربی در پشت پرده انجام شد، فهمید.

 

به گزارش قدسنا، نشست ورشو در روزهای 13 و 14 فوریه در پایتخت لهستان برگزار شد. این نشست با هدایت آمریکا و با هدف مهار ایران در منطقه طراحی شده بود که با عدم حضور برخی کشورها و شخصیتها در آن تا حدودی زیادی از اهمیت آن کاسته شد. روسیه از جمله کشورهایی بوده که این نشست را به علت رویکرد ضد ایرانی تحریم کرده است. همچنین فلسطین نیز نماینده به این نشست اعزام نکرده است. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست و ترجیح داد در نشست امنیتی مونیخ با محمد جواد ظریف وزیرخارجه کشورمان دیدار و گفتگو کند.

 

در واقع شرایط در روزهای اخیر به نحوی پیش رفت که این نشست نیز به یک گردهمایی ضد ایرانی دیگر که نمونه آن را در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی زیاد شاهد بوده ایم تبدیل شود، نشست هایی که هیچ موفقیتی برای برگزار کنندگان آن نداشته و یک شکست دیگر در کارنامه دشمنان انقلاب محسوب می شود. در مقابل مردم ایران اسلامی در روز 22 بهمن طلیعه پنجمین دهه انقلاب خود را جشن گرفتند و بار دیگر نشان دادند که قدرت واقعی قدرت مبتنی بر مردم و اراده آنهاست نه قدرت مبتنی به نشست های پوچ و تو خالی خارجی ها در آن سوی مرزهای ایران اسلامی.

 

 

انتهای پیام/م.ت/22

نظر شما