شناسهٔ خبر: 31064221 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

روسیه از نشست بین‌المللی بررسی وضعیت ونزوئلا کنار گذاشته شد

صاحب‌خبر -

روسیه از نشست بین‌المللی بررسی وضعیت ونزوئلا کنار گذاشته شد

اجلاس کشور‌های تماس برای ونزوئلا به منظور بررسی راه‌های حل مسالمت‌آمیز بحران سیاسی این کشور تشکیل جلسه می‌دهند، ولی روسیه به این جلسه دعوت نشده است.

روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن (۷ فوریه)، رهبران و نمایندگان شماری از کشور‌های اروپایی و آمریکای لاتین در مونته‌ویدئو، پایتخت اروگوئه، تشکیل جلسه خواهند داد تا راه‌های مسالمت‌آمیز حل بحران سیاسی ونزوئلا را بررسی کنند. قرار است کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، هشت کشور دیگر اروپایی و پنج کشور آمریکای لاتین در این نشست حضور داشته باشند.

گروه تماس در ابتدا به ابتکار مکزیک و اروگوئه به عنوان تشکلی از "کشور‌های بی‌طرف" تشکیل شد.این گروه از کشورها، که خود را گروه تماس برای ونزوئلا می‌خوانند، در مقایسه با ایالات متحده، کشور‌های بزرگ آمریکای لاتین و برخی کشور‌های اروپایی که خواستار کناره‌گیری فوری نیکلاس مادورو از مقام ریاست جمهوری ونزوئلا و مداخله برای تحقق این هدف هستند، شیوه‌های معتدل‌تری را توصیه کرده‌اند.

همزمان، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، به خبرگزاری ریا نووستی گفته است که این کشور به اجلاس مونته‌ویدئو دعوت نشده است. آقای ریابکوف گفته است: "ما روی این حساب می‌کردیم که روسیه امکان مشارکت در کار‌های نشست امروز مونته‌ویدتو را داشته باشد، اما به ما گفته شده است که چنین مشارکتی امکانپذیر نیست. "

معاون وزیر خارجه روسیه مشخص نکرده است که چه نهادی حضور روسیه را امکانپذیر ندانسته، اما افزوده است: "در حال حاضر، مداخله ویرانگر خارجی، به خصوص مداخله نظامی، در امور داخلی ونزوئلا بدترین سناریوی قابل تصور است. "

اکثر کشور‌های اروپایی و آمریکای لاتین، از جمله اروگوئه، ایالات متحده و کانادا خواستار کناره‌گیری نیکلاس مادورو و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جدید هستند، اما روسیه و چند کشور دیگر از ادامه زمامداری نیکلاس مادورو حمایت می‌کنند. ایران، سوریه، ترکیه، چین، کامبوج، کوبا، بولیوی و نیکاراگوئه از جمله حامیان آقای مادورو هستند.

روز گذشته مادورو، که ضرب‌الاجل اتحادیه اروپا برای کناره‌گیری و برگزاری انتخابات جدید را رد کرده بود، از برگزاری نشست گروه تماس در روز پنجشنبه استقبال کرد و گفت که "با هر اقدامی برای گفتگو و تفاهم" موافق است، اما خوان گوایدو، رئیس پارلمان که روز ۲۳ ژانویه خود را رئیس جمهوری انتقالی اعلام کرد، بر انجام انتخابات آزاد تاکید کرده و گفته است که اگر آقای مادورو خود را رئیس جمهوری مورد نظر مردم ونزوئلا می‌داند نباید از رقابت در یک انتخابات آزاد و قرار گرفتن در معرض داوری مردم بیمی داشته باشد.

گوایدو گفته است که نیکلاس مادورو با استقبال از نشست گروه تماس صرفا در صدد خرید وقت، فرسایش حمایت بین‌المللی از مخالفان و آمادگی برای سرکوب خواست مردم است.

نظر شما