شناسهٔ خبر: 30962351 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

لاوروف: نگران آمریکا برای ساخت سلاح هسته‌ای هستیم

خبرگزاری ایرنا

وزیر امور خارجه روسیه از ساخت سلاح هسته ای با شدت کم در آمریکا و استفاده از آن در موشک های کوتاه و میان برد ابراز نگرانی کرد.

صاحب‌خبر -

سرگئی لاوروف روز شنبه در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و سرگئی شایگو وزیر دفاع این کشور که در راستای اعلام تعلیق پیمان موشکی از سوی روسیه همزمان با آمریکا برگزار شده بود، این مطلب را بیان کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه ادامه داد: در سند توانمندی هسته ای آمریکا بر ساخت مهمات هسته ای با قدرت پایین تاکید شده است که می توان آنها را در موشک های میانبرد بکار گرفت.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر طرف آمریکایی اعلام کرد که مفاد دکترین هسته ای این کشور به اجرا در می آید و تولید چنین موشک هایی آغاز خواهد شد.

آمریکا از مدت ها پیش پیمان موشکی را نقض کرده است

لاوروف اظهار داشت: بر اساس اطلاعات ما آمریکا از سال 1999 میلادی (20 سال پیش)با آغاز آزمایش پهپادهای تهاجمی که بر اساس پیمان جزو موشک های کروز محسوب می شوند، پیمان موشکی را نقض کرد.

وی خاطرنشان کرد: استقرار سکوهای پرتاب موشک ام.کا-41 ویژه پدافند موشکی از سوی آمریکا در اروپا نقض دوباره پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد بود.

لاوروف گفت: آمریکا چنین سکوهایی را برای سامانه پدافند موشکی در رومانی مستقر کرده و شرایط را برای استقرار ان در لهستان نیز بررسی می کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تصریح کرد: وزارت خارجه و دفاع روسیه تدابیر بی سابقه برای شفاف سازی در عرصه موشکی بکار گرفتند اما طرف آمریکایی این ابتکارات را رد کرد.

لاوروف هشدار داد: خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد، موضوع خلع سلاح هسته ای جهان را دشوار و پیچیده می کند.

رفتار آمریکا در ان.پی.تی هم نگران کننده است

لاوروف در ادامه گفت: روسیه از رفتار آمریکا در اجرای تعهدات خود در برابر پیمان منع انتشار سلاح هسته ای (ان.پی.تی) هم نگران است.

وی افزود: زیرا به رغم یادآوری های مکرر ما آمریکا در چارچوب ناتو، این پیمان را بطور جدی نقض می کند.

لاوروف گفت: پیمان ان.پی.تی قدرت های هسته ای را متعهد می کند فناوری های تولید سلاح هسته ای را در اختیار کشورهای غیرهسته ای قرار دهند.

وزیر خارجه روسیه همچنین به مساله پایبندی آمریکا به قرارداد کاهش تسلیحات تهاجمی اشاره کرد و افزود: روسیه حق دارد از اجرای این پیمان از سوی آمریکا اطمینان یابد.

پیمان منع موشک های هسته ای میان برد در سال 1987 میان میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.

بر اساس این پیمان، موشک های هسته ای کوتاه برد و میان برد با برد 500 تا 5 هزار و 500 کیلومتر منع شده است.

روسیه چندی پیش در مذاکرات ژنو، آمریکا را به «بدتر کردن اوضاع» پیرامون این پیمان متهم کرد و سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز تأکید کرد که کشورش به این پیمان پایبند بوده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا آبان ماه امسال برای نخستین بار تهدید به خروج از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد با روسیه کرد.

آمریکا موشک معروف به 9 ام 729 روسیه را که بردی حدود 480 کیلومتر دارد ناقض پیمان موشکی خوانده و خواستار نابودی آن شده است.

در مقابل روسیه با رونمایی از این موشک در جمع رسانه های بین المللی، ادعای آمریکا مبنی بر اینکه این موشک بردی بیش از 480 کیلومتر دارد را رد و اعلام کرد که آن را نابود نمی کند.

پیشتر وزیر خارجه آلمان نیز از روسیه خواسته بود برای از بین رفتن بهانه آمریکا، این موشک را نابود کند.

 

نظر شما