به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات انفورماتیک، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، در این همایش گفت: در آینده ممکن است اقتصادهای پولی، ترکیبی از توجه و اعتماد باشد و شاید در ۹۰ درصد از تراکنشهای پولی، بحث اعتماد به قوت سابق نباشد و شرایط دیگری در آن دخیل بوده و نوآوریهای جدیدی به آن اضافه شود.
وی با بیان اینکه یکی از حوزههایی که در شرایط اقتصادی فعلی میتواند تحت تاثیر قرار گیرد حوزه بانکی است، گفت: فضای مجازی به شدت متحول شده و رکن اصلی آن اقتصاد است که بر پایه تکنولوژی با کارکرد اجتماعی است. رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با بیان اینکه با توسعه بازارها چند نکته مغفول ماند، گفت: عدم احراز هویت یکی از نکات مهمی بود که مورد غفلت قرار گرفت، بحث دیگر موضوع امنیت بود؛ که مراجع رسمی باید به آن توجه کنند. وی با بیان اینکه بانکها باید سردمدار ارائه پلتفرمها باشند و کمک کنند استارتآپها در پلتفرمی که بانکها ارائه میدهند فعالیت کنند، گفت: توان استارتآپی و نوآوری بازار بالاست و تصوری که برای آینده داریم این است که در حوزههای مختلف، سازمانهای اصلی با مردم تعامل کرده و یک نظام چند ذینفعی را ایجاد کنند تا ضمن بزرگ کردن اقتصاد و ارائه خدمات بهتر به مردم از آسیبهای این حوزه دور باشیم. سید ابوطالب نجفی، مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک نیز در همایش «مدیریت تداوم کسبوکار در صنعت بانکی» ضمن بیان اینکه در این رابطه، برنامهریزی برای شناسایی تهدیدهایی که سرویسها، سازمانها و صنعت بانکی با آن مواجه هستند از اهمیت بالایی برخوردار است، مهمترین چالشهای صنعت بانکی را مهاجرت نیروهای نخبه دانست و حفظ آنها را برای تداوم این کسب و کار ضروری عنوان کرد.
وی افزود: در اغلب تهدیدهای سایبری صنعت بانکی نشانه میرود که برای مقابله با آن ضروری است بانکها برنامهریزی کنند. نجفی یکی دیگر از مهمترین تهدیدات در صنعت بانکی را سامانهها دانست و اظهار کرد: سابقه برخی از این سامانهها در دنیا به ۴٠ سال پیش و در ایران به ٣٠ سال پیش باز میگردد. در آن زمان اینترنت و دستگاههای خودپرداز یا فناوریهای جدید وجود نداشت، اکنون سرویسها و کانالهای جدید به همان معماریهای قدیمی اضافه میشود که پیچیدهتر شدن ساختار سامانهها را در پی دارد و این خود در صورت عدم چارهاندیشی میتواند یک تهدید به شمار آید.