شناسهٔ خبر: 30408022 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جمهوریت-قدیمی | لینک خبر

گروه خودرویی دوقطبی شد

به گزارش «اخبار خودرو»، در نخستین روز از دادوستدهای گروه خودرویی طی هفته جاری دو روند متفاوت را در این صنعت بورسی شاهد بودیم؛ از طرفی ایران‎خودرو و زیرمجموعه‎هایش ازجمله گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، سرمایه‎گذاری رنا، قطعات اتومبیل ایران و تولید محور خودرو مثبت شدند اما در طرف دیگر نمادهای زیرمجموعه سایپا همچون زامیاد، پارس‎خودرو و سایپا آذین منفی خوردند و سایپا نیز در آخرین دادوستد منفی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمهوریت ;

به گزارش «اخبار خودرو»، در نخستین روز از دادوستدهای گروه خودرویی طی هفته جاری دو روند متفاوت را در این صنعت بورسی شاهد بودیم؛ از طرفی ایران‎خودرو و زیرمجموعه‎هایش ازجمله گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، سرمایه‎گذاری رنا، قطعات اتومبیل ایران و تولید محور خودرو مثبت شدند اما در طرف دیگر نمادهای زیرمجموعه سایپا همچون زامیاد، پارس‎خودرو و سایپا آذین منفی خوردند و سایپا نیز در آخرین دادوستد منفی شد.

اما قیمت پایانی آن‎ها نسبت‌به دادوستدهای روز چهارشنبه هفته گذشته تغییری نکرد. در مورد دلایل این روند می‎توان گفت علت عملکرد بد سایپا و زیرمجموعه‎هایش این است که شرکت‎هایی مانند مگاموتور و سازه‎گستر گزارش‎های خوبی منتشر نکردند و این امر بازتاب مناسبی در زیرمجموعه‎های سایپا حتی شرکت موفقی مانند زامیاد نداشت.

در مورد ایران‎خودرو و زیرمجموعه‎هایش نیز باید گفت باتوجه به جو کلی که همچنان در مورد افزایش قیمت خودرو وجود دارد، ایران‎خودرو همچنان از این فضا استفاده می‎کند و روز گذشته نیز نمادهای ایران‎خودرو با رشد ۴٫۳ درصدی روبه‎رو بودند. این در حالی است که دیروز طی ۳۱هزار و ۱۵۵ نوبت معاملاتی، ۴۲۵میلیون و ۵۵۵هزار سهم به ارزش ۷۸میلیارد و ۴۹۰میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش کل بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز گذشته بالغ‌بر ۱۸هزارو۸۳۵ میلیارد تومان شد.

اتفاقی از لحاظ عملکردی در شرکت‎ها رخ نداده است

هفته گذشته مجلس معافیت مالیاتی ۵ساله افزایش سرمایه شرکت‎های حاضردر بورس ازجمله خودروسازان را به‌تصویب رساند.

در این خصوص مصطفی احمدلو، کارشناس بازار سرمایه در گفت‎وگو با «دنیای‌خودرو» اظهار کرد: «این مصوبه درآمدی برای شرکت‎ها به‌دنبال ندارد و هیچ تاثیری نیز در وضعیت سهام آن‎ها ایجاد نخواهد کرد.»

وی افزود: «قرار بود از ابتدای سال آینده شرکت‎ها بابت افزایش سرمایه مالیت پرداخت کنند که این موضوع با اعتراض شرکت‎های حاضر در بورس مواجه شد. بر اساس این مصوبه آن‎ها تا ۵ سال از دادن معافیت به منظور افزایش سرمایه معاف هستند اما تغییری در وضعیت عملکرد آن‎ها نخواهد داشت.»

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: «اگر اجرای این مصوبه موجبات رشد سهام برخی شرکت‎ها را نیز به همراه داشته باشد، به بار روانی اجرای آن برمی‎گردد. در واقع اتفاقی از لحاظ عملکردی در شرکت‎ها رخ نداده است که موجب افزایش قیمت‎ سهام آن‎ها شود.»

روز گذشته شاخص‌کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۲۰۸واحد رشد کرد و به رقم ۱۶۱هزار و ۱۰۷واحدی رسید. همچنین ارزش معاملات بورس تهران دیروز به رقم ۴۲۱میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی‌از دست‌به‌دست شدن ۱.۸میلیارد سهم و اوراق مالی بود. همچنین تعداد معاملات این بازار تا رقم ۱۴۲هزار و ۴۱۴ بالا رفت.

نظر شما