شناسهٔ خبر: 29994520 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جمهوریت-قدیمی | لینک خبر

باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال حلقه مفقوده اشتباهات داوری

نیم فصل نخست لیگ برتر فوتبال ایران در حالی به پایان رسید که تقریبا همه تیم‌های لیگ برتری از داوران شاکی بوده و مدعی هستند که از تصمیم‌های داوران ضرر کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمهوریت ;

نیم فصل نخست لیگ برتر فوتبال ایران در حالی به پایان رسید که تقریبا همه تیم‌های لیگ برتری از داوران شاکی بوده و مدعی هستند که از تصمیم‌های داوران ضرر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، اشتباهات داوری موجب شد تا هجمه‌های زیادی علیه بعضی داوران به وجود بیاید و فضای مجازی باعث افزایش فشار روی داوری شد. فشاری که باعث شد صدای رضا کرمانشاهی پس از دیدار با پرسپولیس و پارس جنوبی در آمد و این‌گونه شکایت کرد: “ما هر بازی ۷۰۰ هزار تومان می‌گیریم. باید جواب همه را بدهیم. مگر ما از زیر بوته عمل آمدیم که فحش بخوریم؟ در طول ۹۰ دقیقه، ما فقط یک دقیقه تاثیرگذار هستیم. چرا باید به خاطر آن یک دقیقه این همه جوابگو باشیم؟ اشتباهات وجود دارد. به ما چه دادند که این همه انتظار دارند؟ چه امکاناتی دادند؟ چه کار کنیم؟”

البته این که فردی قضاوت در زمین فوتبال یا هر رشته دیگری را قبول می‌کند، باید تاوان انتخاب خود را هم بدهد. تاوانی برابر فشار هوادارن در فضای‌های حقیقی و مجازی، درآمد کم این رشته در ایران و هم‌چنین اعتراض اعضای باشگاه‌ها. این فشارها به طور قطع روی عملکرد داوران تاثیر می‌گذارد اما این داور است که باید تمرکز خود را حفظ کند و کارش را به نحو احسن انجام دهد.

البته روی دیگر سکه حق با داوران ایرانی است. داورانی که در مقایسه با داوران سطح اول فوتبال دنیا، هیچ امکاناتی ندارند و پیش پا افتاده‌ترین وسایل آن‌ها نیز با یاری فلانی و بهمانی به دست‌شان می‌رسد. انتظار داوری‌هایی در حد لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا داریم اما کم‌ترین امکانات این مسابقات را هم در اختیار داوران قرار نمی‌دهیم. نه خبری از VAR است و نه حتی تکنولوژی خط دروازه‌ یا استفاده از داوران لب خط. امکاناتی که به طور قطع اگر در اختیار داوران قرار بگیرد، دیگر این قشر مظلوم فوتبال مورد حمله قرار نمی‌گیرند و بهانه‌جویی تیم‌ها برای نتیجه نگرفتن‌شان معطوف واکاوی نقیصه‌های فنی تیم‌شان می‌شوند.

البته برخی کارشناسان معتقدند کمیته داوران و دپارتمان داوری از مقصرهای ردیف اول هستند. مدیرانی که هر چند وقت یک بار با انجام مصاحبه‌ای خبر از آمدن VAR و تکنولوژی خط دروازه می‌دهند در حالی که کوچک‌ترین زیرساخت‌ها آن را نیز فراهم نمی‌کنند. زیرساخت‌هایی نظیر وسایل فیلمبرداری و ورزشگاه مناسب که فدراسیون فوتبال باید تیم‌ها را مجاب کند تا از آن بهره‌مند باشند. اما فشاری از سوی فدراسیون که کمیته داوران شامل آن می‌شود به باشگاه‌ها وارد نمی‌شوند تا ظرفیت‌های باشگاه خود را تکمیل کنند و نتیجه، فشار باشگاه به کمیته داوران و فدراسیون می‌شود که در این بین تنها قشر مظلوم فوتبال یعنی داوری دشنام می‌خورد و ضرر می‌بیند.

اگر باشگاهی به داوری اعتراض دارد و فکر می‌کند حق آن خورده می‌شود تا تیم دیگری قهرمان شود، باید زیرساخت استفاده از پیشرفته‌ترین امکانات داوری را فراهم کند تا فدراسیون و کمیته داوران هم در راستای این زیرساخت‌ها، VAR و تکنولوژی خط دروازه را به ایران بیاورد. مساله‌ای که بسیاری از کارشناسان داوری به آن اشاره داشته‌اند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما